Cipő-emlékkoncert a mínusz egyedik napon a Szigeten! Jegyek és fellépők itt!

Kelt: 2013.07.30 Kovács Gergely

Cipő-emlékkoncert a mínusz egyedik napon a Szigeten! Jegyek és fellépők itt! A Sziget Fesztivál -1. napján azaz augusztus 5-én lesz a Cipő emlékkoncert sztárfellépőkkel. Fellép aBikini, Balázsovits Edit, Bródy János, ByeAlex, Charlie, az Első Emelet, Fenyő Miklós, a Compact Disco, Gerendás Péter, a Hooligans, Jávori Ferenc Fegya, Balázsovits Edit, Halász Judit, Keresztes Ildikó, Koncz Zsuzsa, a Magna Cum Laude, Mahó Andrea, Müller Péter Sziámi, Nagy Feró, Nemadofel, az Omega, a Pál Utcai Fiúk, Tolcsvay László, Tóth Zoltán, a United és természetesen a Republic

Az idén elhunyt dalszerző-énekes, Bódi László Cipő emlékére rendeznek koncertet a Sziget fesztivál mínusz egyedik napján. Augusztus 5-én több mint három órán át fognak szólni a Republic egykori frontemberének dalai a magyar könnyűzenei élet élvonalának közreműködésével.

A koncerten elhangzanak Cipő nagy slágerei, az est bevételéből a tervek szerint a nehéz sorsú zenészeket fogják segíteni valamilyen formában - mondta Gerendai Károly, a Sziget főszervezője a fellépők egy részének közreműködésével tartott csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón.
   
Az augusztus 5-i Cipő-emlékkoncerten fellép a Bikini, Balázsovits Edit, Bródy János, ByeAlex, Charlie, az Első Emelet, Fenyő Miklós, a Compact Disco, Gerendás Péter, a Hooligans, Jávori Ferenc Fegya, Balázsovits Edit, Halász Judit, Keresztes Ildikó, Koncz Zsuzsa, a Magna Cum Laude, Mahó Andrea, Müller Péter Sziámi, Nagy Feró, Nemadofel, az Omega, a Pál Utcai Fiúk, Tolcsvay László, Tóth Zoltán, a United és természetesen a Republic. A koncertfolyam 19 órakor kezdődik, a felhangzó dalok mellett archív filmfelvételek lesznek láthatók a színpadon. Jegyek itt!

Gerendai Károly felidézte, hogy a Sziget fesztivál történetében nem először szentelnek egy-egy estet egy előadónak, és szomorú aktualitásra is volt már példa, amikor 2010-ben Cseh Tamás dalai szóltak különböző előadóktól. Utalt arra, hogy Cipő és a Republic is fellépett korábban a Sziget fesztiválon, legutóbb tavaly, A magyar dal napja-rendezvényen.
   
Bródy János a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy Cipő ösztönös tehetség volt, aki maradandó műveket alkotott. Szólt arról, hogy még jóval a Republic megalakulása előtt, harminc évvel ezelőtt a sárvári fiatal költők táborában ismerte meg Cipőt, aki ott lejátszotta neki zongorán néhány dalát. "Első budapesti fellépései az Egyetemi Színpadon voltak, az én estjeim előtt zongorán játszotta el néhány szerzeményét".

Abella Miklós, a Republic menedzsere beszámolt arról, hogy a Sziget mínusz egyedik napján a Cipő-emlékkoncerten a mintegy húszfős fellépői csapat felét a Republic tagjai fogják kísérni. Tolcsvay László el fogja énekelni a Kedves hazámat, Nagy Feró a Minden éjjel ugyanazt, Bródy János A csend beszél tovább című dalt, az Első Emelet pedig a Repül a bálnát.
   
Elhangzott, hogy a koncert hanganyaga lemezen is meg fog jelenni, a tervek szerint a közreműködők felajánlják jogdíjaikat az alapítvány javára, amely évente egy fiatal, tehetséges szövegírót segítene, illetve létrehoznának egy Cipő-díjat.
   
"Nehéz volt átélni az utolsó egy évet a már betegeskedő Cipővel. Az emlékkoncerten megpróbálunk még egyszer méltóképpen elköszönni tőle" - fogalmazott Boros Csaba, a Republic vezetője.
   
Bódi László Cipő, a Republic alapítója idén márciusban 47 éves korában hunyt el szívbetegségben. A pop és a rock határán működő Republic dallamos muzsikája, könnyen értelmezhető, ám szókimondó szövegei az első lemez, az 1990-ben kiadott Indul a mandula óta markánsan jelen voltak a magyar könnyűzenében. Legismertebb dalaik: Neked könnyű lehet, Repül a bálna, Ha itt lennél velem, A 67-es út, Kék és Narancssárga, Szállj el kismadár.
   
Az öttagú Republic számos szakmai elismerést kapott, 2010-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét is átvehették. Lemezeik nagy példányszámban fogytak, a legutóbbi album, a Bólints, Tibi! tavaly jelent meg. Cipő zenét írt mások mellett Koncz Zsuzsának és Halász Juditnak is; idén posztumusz Artisjus-díjat és Fonogram-díjat is kapott.
   
2008-ban az első magyar dal napját rendezték meg a Sziget fesztivál mínusz egyedik napján, 2009-ben Tankcsapda-koncert volt, 2010-ben a Kispál és a Borz búcsúzott el a közönségtől ezen a napon, 2011-ben Geszti Péter volt a főszereplő, tavaly pedig a Csík Zenekar.

A Sziget fesztiválra és a Sziget -1. napjára is lehet már jegyeket vásárolni! Online jegyvásárlás ide kattintva!

Forrás: MTI

OLVASSA EL A CIKK ALATTI KAPCSOLÓDÓ CIKKEKET IS, ahol számtalan hasonlóan érdekes programról olvashat! Vessen rájuk egy pillantást, hisz megéri! A hétvégi programajánlónkat itt olvashatja el! (Strandok éjszakája, Repülőnap, stb.)

Amennyiben szereti a hasonlóan érdekes programokat, akkor pedig csatlakozzon a Programajánló facebook oldalunkhoz!

Megosztás:Kapcsolódó hírek:

Sziget 2013 - Color Party, David Guetta, Romkocsma, Para erdő, Sziget Eye és egyéb meglepetések
David Guetta, Color Party, Sziget Eye, Para erdő, Romkocsma negyed, Sziget Beach,Cirque du Sziget, valamint Blur, az Editors, a Skunk Anansie, a Bad Religion, a Ska-P, Katy B, a Tame Impala, az Everything Everything, Nicky Romero, a Hadouken, a Calexico, Rachid ...
Fenyő Ünnep 2013 - Fenyő Miklós koncert az Arénában! Jegyek itt!
Fenyő Ünnep címmel ad koncertet Fenyő Miklós 2013-ban a Papp László Sportaréna színpadán.
Koncz Zsuzsa koncert az Arénában 2014-ben! Jegyvásárlás itt!
LEGENDÁS ÉLETMŰ - TIZEDSZER AZ ARÉNA SZÍNPADÁN! Koncz Zsuzsa koncert jegyek már kaphatóak! A 10. Jubileumi Nagykoncert egy örök élményt nyújt majd.
Magna tábor 2013! Jegyek és foglalás itt!
Magna Busz is várja a nyaralni vágyókat. Idén lesz a 4. Magna Cum Laude tábor a zenekar tagjaival közösen. VELEM lesz idén a tábor helyszíne. A tábor végén koncert lesz majd.
Korda György életmű koncert a SYMA Csarnokban! Jegyek itt!
Korda György Életmű koncert turné 2013-ban! Balázs Klári is elkíséri az énekest az országos turnéra. Jegyárak, helyszínek, dátumok és minden információ amit tudni lehet egybegyűjtve.
Hétvégi programajánló!
Cipő emlékkoncert, Strandok éjszakája, Repülőnap, Magna Cum Laude, R-go, musical, Cserháti koncert, stb. Jegyek és tippek itt!
Jegyek a Bayern München mérkőzésre az ETO parkban! Jegyvásárlás és VIDEÓ üzenet itt!
Videó üzenetet küldött a Bayer München. Ne csak a TV-ben nézze a sztárokat, hanem élőben is. A különleges mérkőzésre már elindult a jegyvásárlás. A jegyfoglalás és a jegyárak lentebb olvashatóak. Győri ETO FC - FC Bayern München az ETO parkban!
Macskák musical a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon! Jegyek itt!
Bónusz ráadás előadás lesz látható a Macskák musicalből a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A Margitszigeti előadásokra a jegyvásárlás már lehetséges.

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK