Jövő héten indul a 2018-as szentendrei nyár

Kelt: 2018.06.27 kovacsad

Jövő héten indul a 2018-as szentendrei nyár Színes programmal várja a nézőket idén nyáron is a Szentendrei Teátrum. 2018. július 6-tól augusztus 17-ig 6 szabadtéri helyszínen 25 produkció lesz látható, köztük több hazai bemutató, operaprodukció, ifjúsági és gyerekelőadás és jazz koncert. Az idei évad háziasszonya Tompos Kátya színművész.

Ibsen ikonikus Nóra-történetének folytatását írta meg a fiatal, amerikai drámaíró, Lucas Hnath. Az izgalmas történet, a Nóra II. rész magyarországi ősbemutatóként nyitja a Szentendrei Teátrum idei évadát. Nóra ugyanazon az ajtón kopogtat, mely becsapódott mögötte tizenöt évvel korábban. Miért tért vissza? Sikerült-e elérnie azokat a célokat, melyek miatt hátat fordított addigi életének? Mit vár azoktól, akiket elhagyott? A Broadway-n óriási sikerrel futó darabot július 6-án, 7-én, 13-án és 14-én nézheti meg a közönség. Az Orlai Produkciós Irodával közös bemutató szerepeit Kováts Adél, Csankó Zoltán, Bodnár Erika és László Lili alakítják, az előadást Galgóczy Judit rendezi.

A beszláni túszdráma kapcsán szeretetről, hatalomról, az erőszak elviselhetetlenségéről, általános emberi értékekről szól Carly Wijs: Mi és ők című darabja, mely a West Enden hatalmas sikerrel fut. Két fiatal tehetség, László Lili és Vilmányi Benett játssza a főszerepeket a Szentendrei Teátrum, a FÜGE és az Orlai Produkciós Iroda előadásában július 21-én és 22-én, Fehér Balázs Benő rendezésében.

Carlo Gozzi elbűvölő, fordulatos meséje, A Kígyóasszony egy halandó herceg és halhatatlan tündér szerelmének története, augusztus 2-án és 3-án lesz látható. A Színház és Filmművészeti Egyetem, a Zeneakadémia, a MOME és a Képzőművészeti Egyetem volt és jelenlegi hallgatóinak közös bemutatóját, az élőzenekarral előadott zenés színházi mesét, mely felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt ajánlott, Varga Bence rendezi.

25 évnyi szünet után tavaly ismét operát láthattak a nézők a Fő téren. Idén folytatódik a Figaro-történet. A sevillai borbély sikere után a Figaro házassága érkezik Mozarttól, a Co-Opera és a Szentendrei Teátrum együttműködésében, Szabó Máté rendezésében, kiváló operaénekesek közreműködésével, július 27-én és 28-án.

A kígyóasszony és a Mi és ők mellett a Pájinkás János (július 19.) és a Míg fekszem kiterítve (augusztus 9.) c. produkciókat láthatják a nézők. Előbbi a Sztalker Csoport előadása William Faulkner regényéből, ifj. Vidnyánszky Attila rendezésében, utóbbit Kárpáti Péter drámája alapján Tárnoki Márk, az SZFE rendezőhallgatója állította színre.  


A Városháza udvarán Hernádi Judit és Kern András kettőse Stephen Sachs Valódi hamisítvány című vígjátékában, Rezes Judit és Szabó Győző színházi duettje, a Loveshake, Florian Zeller A kulisszák mögött című komédiája, valamint Csányi Sándor önálló estje várja a nézőket.

A Ferenczy Múzeum belső udvarában önálló esteket és a kamaraelőadásokat játszik a Teátrum. Itt kerül színre Kollár-Klemencz László zenés irodalmi estje, Szulák Andrea crossover pressszó-jazz koncertje, Szűcs Nelli Fedák Sári című önálló estje, továbbá Leonyid Zorin Varsói melódia című színműve Tompos Kátya és Adorjáni Bálint szereplésével, illetve a tavaly Szentendrén indult Élet.történetek.hu újabb részei, a Pira / Bella című kétrészes kamaraelőadás Borbély Alexandrával és Ullmann Mónikával a címszerepekben.

A jazz kedvelőit idén is remek koncertek várják a Barcsay Jenő Múzeum udvarán. Az Effected Band koncertje mellett Ella Fitzgerald, a jazz nagyasszonya előtt tiszteleg a Bágyi Balázs New Quartet, Pocsai Krisztával. Szirtes Edina Mókus és Fekete János Jammal új formációja, a Csillagom kétszereplős koncert-looper előadás lesz. A Borbély Műhely és a Szentendrei Teátrum idei évadának háziasszonya, Tompos Kátya közös nyáresti koncertjén balkáni dallamok és régi magyar slágerek feldolgozásai, valamint jazz örökzöldek is felcsendülnek.


Az idei Gyerekteátrum előadásainak sora az Apacuka együttes koncertjével kezdődik. Vásári bábjátékot hoz az Aranyszamár Bábszínház, indiai bábakrobaták szórakoztatják a családokat a MárkusZínház jóvoltából. A régi ismerős, Vitéz László menyecskét keres, a Nyáry Bábszínház pedig a Nyúlkaland-ról mesél a gyerekeknek.

Az előadásokra már elkezték a jegyértékesítést! Jegyinfók és jegyvásárlás itt! 

 

Megosztás:


 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK