Orvosok kérik a megosztást! Hiába adott kalciumot, fia mégis belehalt a darázscsípésbe!

Kelt: 2017.08.03 Kovács Gergely

Orvosok kérik a megosztást! Hiába adott kalciumot, fia mégis belehalt a darázscsípésbe! Facebookos kezdeményezést indítottak magyar orvosok a kalcium ellen.

 „Hazánkban a kalcium ampullás változatát sokan javasolják, használják darázs/méhcsípés, allergia, viszketés, bőrkiütés, nátha, köhögés, torokgyulladás esetén is. Egyes hazai betegellátó helyeken van, hogy az akut allergiás reakcióval érkező betegnél a kalciumot izomba adott injekció formájában alkalmazzák” – olvasható az orvosok nyílt levelében.

Ez pedig azért gond, mert súlyos allergiás reakció esetében, például egy darázscsípésnél (Magyarországon a felnőtt lakosság kb. 4 százaléka fokozottan érzékeny rá!) minden perc végzetes lehet, amit azzal tölt az ember, hogy a kalcium hatását várja. Ahelyett, hogy beadatná az ilyen vészhelyzetben szükséges adrenalininjekciót. Ha pedig mégis orvoshoz fordul valaki, az adrenalin és az antihisztamin mellé rendszeresen kapja a felesleges és plusz kockázatot jelentő kalciuminjekciót is. - írja az index.hu.

A sokak fejében élő hit szerint a Kalcium segít ilyen esetben. Így akár meg is halhat egy allergiás, mert nem kap más kezelést. A biztonságérzet, amit a kalcium hatásosságáról hiszünk, akár végzetes hibához is vezethet.

Az RTL Híradójában egy apuka nyilatkozott erről. Sajnos az ő fián sem segített a kalcium.

Az orvosok egy csoportja Dr. Novák Hunor kezdeményezésére egy facebook poszttal szeretné felhívni erre a figyelmet, és szeretné ha a lehető legtöbb emberhez eljutna a hír.
OSZD MEG BARÁTAIDDAL A HÍRT, HISZ ÉLETET MENTHET!

Ne hagyd ki a cikk alatti kapcsolódó híreket sem, hiszen például a hazánkban terjedő harapós katicákról is olvashatsz.

Megosztás:Kapcsolódó hírek:

Sárga szalag a kutya pórázon? Miért?
Egyre több gazdi köt sárga szalagot a kutya nyakörvére vagy a pórázra. Ezzel jelezve a többi embernek. Azonban nem mindenki tudja, hogy mit jelöl a sárga kendő, szalag vagy masni.
Harapós katicabogarak terjednek Magyarországon!
A hétpettyes és a kétpettyes katicákat veszélyezteti az új harlekinkatica. Egész Európában gondot okoz. Tudja meg hogyan védekezhet, illetve hogyan lehet megkülönböztetni őket.
Egy videó amit minden sofőrnek látnia kell!
Kérünk benneteket, hogy szánjatok rá 3-4 percet, mutassátok meg szeretteiteknek, gyermekeiteknek és osszátok meg!
Mamma Mia! Sose hagyjuk abba - NYERJ 2 JEGYET!
Nézd meg a premier előtt a filmet. Páros jegyeket sorsolunk a filmre.
Rómeó és Júlia a Szegedi Szabadtéri Játékokon! - NYERJ 2 JEGYET!
2018. július 27-én, 28-án és 29-én a Rómeó és Júlia lesz látható a Szegedi Szabadtéri Játékokon.
Malek Andrea, Balázs Fecó és Szalóki Ági koncert a Zsinagógában - Jegyek itt!
Malek Andrea Soulistic formáció ezúttal Szalóki Ágival, Balázs Fecóval és a Magyar Virtuózok Kamarazenekarral egészül ki 2018. augusztus 28-án a Dohány utcai Zsinaógában. Jegyek itt!

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK