Világhírű filmzenék - újrahangolva a Kodály Filmharmónikusokkal - Jegyek itt!

Kelt: 2014.03.08 kovacsad

Világhírű filmzenék - újrahangolva a Kodály Filmharmónikusokkal - Jegyek itt! Világhírű filmzenék - újrahangolva koncert zárja majd a Kölcsey Központban, 2014. május 31-én. A karneváli műsorban Berlioz Rákóczi-indulója, Brahms Magyar táncai, Dvořak Szláv táncai és Grieg Peer Gyntjének részletei hangzottak el. Ezek után pedig a Csillagok háborúja főcímzenéjét, a mindenki által ismert Birodalmi indulót, a Harry Potter és a Karib tenger kalózai című filmek dallamait is meghallgathatták az érdeklődők.

Hatalmas, rock-koncertekhez fogható sikerrel léptek fel a 90. évfordulót ünneplő Kodály Filharmonikusok a Karneváli Hét programjának részeként a debreceni főtéren, augusztus 17-én. A téren összesereglett sokezer ember zajos tetszéssel fogadta az igazi slágerekből álló műsort, amelynek első felében komolyzenei sikerdarabok, második felében pedig népszerű filmzenék csendültek fel.

A karneváli műsorban Berlioz Rákóczi-indulója, Brahms Magyar táncai, Dvořak Szláv táncai és Grieg Peer Gyntjének részletei hangzottak el. Ezek után pedig a Csillagok háborúja főcímzenéjét, a mindenki által ismert Birodalmi indulót, a Harry Potter és a Karib tenger kalózai című filmek dallamait is meghallgathatták az érdeklődők. Ezek a muzsikák nem véletlenül kerültek újra "vonóvégre", hiszen a Kodály Filharmónia 2013/2014-es évadját a Világhírű filmzenék - újrahangolva koncert zárja majd a Kölcsey Központban, 2014. május 31-én.

A koncertre már árulják a jegyeket! Online jegyvásárlás itt!

Somogyi-Tóth Dániel, a Kodály Filharmónia igazgató-művészeti vezetője, a karneváli koncert karmestere a most induló évadról úgy fogalmazott, kifejezetten komoly feltöltődést jelenthet majd a koncertlátogatóknak, ismertebb és kevésbé közismert műveket egyaránt hallhat majd a közönség. Több, Debrecenben kedvelt karmester, például Kocsis Zoltán is újra vezényel majd, ő nemcsak a Kodály Filharmonikusokat, hanem rögtön az évad elején, szeptember 26-án, a Nemzeti Filharmonikus Zenekart is.

 

A zenekar 90. évfordulóját ünnepli az idén, ennek jegyében zajlott az augusztus 17-ei fellépés is. Somogyi-Tóth Dániel ennek kapcsán kiemelte, hogy október elsején, a korábban itt megfordult karmesterek vendégszereplésével, igazi, szép visszatekintéssel ünneplik majd a kilenc évtizedes jubileumot. Az igazgató szerint a sokszínűség a legfontosabb, amit a hagyományaiból megőrzött az együttes, ezt jelzi az is, hogy a klasszikus művek megszólaltatása mellett kortárs zenét is rendszeresen játszanak, a nagyzenekari darabokon kívül a kamarazenét is folyamatosan programon tartják, az operaelőadások alapjait képezik a Csokonai Színházban, így a debreceni zenészek jó értelemben multifunkcionálisak.  

Megosztás:Kapcsolódó hírek:

Boban Markovic koncert a Margitszigeti koncert utá 2015-ben újra Budapesten - Jegyek itt!
2014. augusztus 10-én a Budapesti Nyári Fesztivál keretein belül a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon ad koncertet Boban Markovic.
Circus Classicus a Fővárosi Nagycirkusz új műsora - Jegyek itt!
Bemutatjuk Monte Carlo egyetlen magyar bajnokának, Richter Flóriánnak vadonatúj, mégis klasszikus időket idéző lovas- és elefántszámait, a félelmet nem ismerő brazil Super Silva hajmeresztő plafonmutatványát és az őrült iramban forgó ...
Bereczki Zoltán koncert Debrecenben - Jegyek itt!
Bereczki Zoltán Álomkép Turné 2014 - Debrecen, Szeged, Miskolc - Jegyek itt!
Sziget Fesztivál 2019 - Jegyek és fellépők itt!
A Sziget Fesztivál 2019. augusztus 7-13. között ismét Budapestre várja a partyzni vágyókat méghozzá egy igazán jó névsorral. A Sziget Fellépőinek kilétéről bővebben lentebb.
2 jegy 1 áráért a Főváros Álaltkertben!
4 napon át várja majd a félárú akció az érdeklődőket a budapesti Állatkertben.
Jön a Jégvarázs 2 Disney film! Itt az első előzetes! VIDEÓ itt!
Az elmúlt évek legnagyobb Disney sikere a Jégvarázs hamarosan Folytatódik a Jégvarázs film premierjének időpontjáról lentebb olvashattok!
DUPLA Pink Martini koncert 2019-ben Budapesten a Margitszigeten - Jegyek itt!
Pink Martini koncert a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon 2019. július 24-25-én. Jegyek itt!
Harry Potter Mozinap 2019-ben Budapesten - Jegyek itt!
Harry Potter Mozinap #2: Titkok Kamrája találkozó és vásár 2019 márciusában Budapesten a Pólusban.Jegyek itt!

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK