Világhírű filmzenék - újrahangolva a Kodály Filmharmónikusokkal - Jegyek itt!

Kelt: 2014.03.08 kovacsad

Világhírű filmzenék - újrahangolva a Kodály Filmharmónikusokkal - Jegyek itt! Világhírű filmzenék - újrahangolva koncert zárja majd a Kölcsey Központban, 2014. május 31-én. A karneváli műsorban Berlioz Rákóczi-indulója, Brahms Magyar táncai, Dvořak Szláv táncai és Grieg Peer Gyntjének részletei hangzottak el. Ezek után pedig a Csillagok háborúja főcímzenéjét, a mindenki által ismert Birodalmi indulót, a Harry Potter és a Karib tenger kalózai című filmek dallamait is meghallgathatták az érdeklődők.

Hatalmas, rock-koncertekhez fogható sikerrel léptek fel a 90. évfordulót ünneplő Kodály Filharmonikusok a Karneváli Hét programjának részeként a debreceni főtéren, augusztus 17-én. A téren összesereglett sokezer ember zajos tetszéssel fogadta az igazi slágerekből álló műsort, amelynek első felében komolyzenei sikerdarabok, második felében pedig népszerű filmzenék csendültek fel.

A karneváli műsorban Berlioz Rákóczi-indulója, Brahms Magyar táncai, Dvořak Szláv táncai és Grieg Peer Gyntjének részletei hangzottak el. Ezek után pedig a Csillagok háborúja főcímzenéjét, a mindenki által ismert Birodalmi indulót, a Harry Potter és a Karib tenger kalózai című filmek dallamait is meghallgathatták az érdeklődők. Ezek a muzsikák nem véletlenül kerültek újra "vonóvégre", hiszen a Kodály Filharmónia 2013/2014-es évadját a Világhírű filmzenék - újrahangolva koncert zárja majd a Kölcsey Központban, 2014. május 31-én.

A koncertre már árulják a jegyeket! Online jegyvásárlás itt!

Somogyi-Tóth Dániel, a Kodály Filharmónia igazgató-művészeti vezetője, a karneváli koncert karmestere a most induló évadról úgy fogalmazott, kifejezetten komoly feltöltődést jelenthet majd a koncertlátogatóknak, ismertebb és kevésbé közismert műveket egyaránt hallhat majd a közönség. Több, Debrecenben kedvelt karmester, például Kocsis Zoltán is újra vezényel majd, ő nemcsak a Kodály Filharmonikusokat, hanem rögtön az évad elején, szeptember 26-án, a Nemzeti Filharmonikus Zenekart is.

 

A zenekar 90. évfordulóját ünnepli az idén, ennek jegyében zajlott az augusztus 17-ei fellépés is. Somogyi-Tóth Dániel ennek kapcsán kiemelte, hogy október elsején, a korábban itt megfordult karmesterek vendégszereplésével, igazi, szép visszatekintéssel ünneplik majd a kilenc évtizedes jubileumot. Az igazgató szerint a sokszínűség a legfontosabb, amit a hagyományaiból megőrzött az együttes, ezt jelzi az is, hogy a klasszikus művek megszólaltatása mellett kortárs zenét is rendszeresen játszanak, a nagyzenekari darabokon kívül a kamarazenét is folyamatosan programon tartják, az operaelőadások alapjait képezik a Csokonai Színházban, így a debreceni zenészek jó értelemben multifunkcionálisak.  

Megosztás:Kapcsolódó hírek:

Boban Markovic koncert a Margitszigeti koncert utá 2015-ben újra Budapesten - Jegyek itt!
2014. augusztus 10-én a Budapesti Nyári Fesztivál keretein belül a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon ad koncertet Boban Markovic.
Circus Classicus a Fővárosi Nagycirkusz új műsora - Jegyek itt!
Bemutatjuk Monte Carlo egyetlen magyar bajnokának, Richter Flóriánnak vadonatúj, mégis klasszikus időket idéző lovas- és elefántszámait, a félelmet nem ismerő brazil Super Silva hajmeresztő plafonmutatványát és az őrült iramban forgó ...
Bereczki Zoltán koncert Debrecenben - Jegyek itt!
Bereczki Zoltán Álomkép Turné 2014 - Debrecen, Szeged, Miskolc - Jegyek itt!
1 napra INGYENES a Vasúttörténeti Park!
2019 júliusában 1 napra mindenki számára ingyenes lesz a Vasúttörténeti Park. Ráadásul hétvégén. Érdemes hát ellátogatni Európa egyik legnagyobb szabadtéri és egyben legelső, interaktív vasúti múzeumába.
Kürtőskalács Fesztivál 2019
Idén is lesz Kürtőskalács Fesztivál, amit 2019. októberében tartanak a Városligetben.
Faltól falig Amerika címmel jelent meg Braun Róbert könyve! NYERD MEG!
Két apa, négy lány, egy lakóbusz, Amerika. A végtelen út és egy harmincéves barátság története. Az útkeresés és az álmok története.
Ed Sheeran életrajzi könyv jelent meg! NYERD MEG!
Sean Smith írt könyvet Ed Sheeran életéről Egyetlen dal volt, amely mindent megváltoztatott – és amelyben Taylor Swift keze is benne volt egy kicsit.
A tanú cenzúrázatlan változata augusztusban lesz látható! Jegyek itt!
Az eredeti verzió hét perccel hosszabb a 1981-ben bemutatott és végül forgalmazott változatnál.

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK