Világhírű filmzenék - újrahangolva a Kodály Filmharmónikusokkal - Jegyek itt!

Kelt: 2014.03.08 kovacsad

Világhírű filmzenék - újrahangolva a Kodály Filmharmónikusokkal - Jegyek itt! Világhírű filmzenék - újrahangolva koncert zárja majd a Kölcsey Központban, 2014. május 31-én. A karneváli műsorban Berlioz Rákóczi-indulója, Brahms Magyar táncai, Dvořak Szláv táncai és Grieg Peer Gyntjének részletei hangzottak el. Ezek után pedig a Csillagok háborúja főcímzenéjét, a mindenki által ismert Birodalmi indulót, a Harry Potter és a Karib tenger kalózai című filmek dallamait is meghallgathatták az érdeklődők.

Hatalmas, rock-koncertekhez fogható sikerrel léptek fel a 90. évfordulót ünneplő Kodály Filharmonikusok a Karneváli Hét programjának részeként a debreceni főtéren, augusztus 17-én. A téren összesereglett sokezer ember zajos tetszéssel fogadta az igazi slágerekből álló műsort, amelynek első felében komolyzenei sikerdarabok, második felében pedig népszerű filmzenék csendültek fel.

A karneváli műsorban Berlioz Rákóczi-indulója, Brahms Magyar táncai, Dvořak Szláv táncai és Grieg Peer Gyntjének részletei hangzottak el. Ezek után pedig a Csillagok háborúja főcímzenéjét, a mindenki által ismert Birodalmi indulót, a Harry Potter és a Karib tenger kalózai című filmek dallamait is meghallgathatták az érdeklődők. Ezek a muzsikák nem véletlenül kerültek újra "vonóvégre", hiszen a Kodály Filharmónia 2013/2014-es évadját a Világhírű filmzenék - újrahangolva koncert zárja majd a Kölcsey Központban, 2014. május 31-én.

A koncertre már árulják a jegyeket! Online jegyvásárlás itt!

Somogyi-Tóth Dániel, a Kodály Filharmónia igazgató-művészeti vezetője, a karneváli koncert karmestere a most induló évadról úgy fogalmazott, kifejezetten komoly feltöltődést jelenthet majd a koncertlátogatóknak, ismertebb és kevésbé közismert műveket egyaránt hallhat majd a közönség. Több, Debrecenben kedvelt karmester, például Kocsis Zoltán is újra vezényel majd, ő nemcsak a Kodály Filharmonikusokat, hanem rögtön az évad elején, szeptember 26-án, a Nemzeti Filharmonikus Zenekart is.

 

A zenekar 90. évfordulóját ünnepli az idén, ennek jegyében zajlott az augusztus 17-ei fellépés is. Somogyi-Tóth Dániel ennek kapcsán kiemelte, hogy október elsején, a korábban itt megfordult karmesterek vendégszereplésével, igazi, szép visszatekintéssel ünneplik majd a kilenc évtizedes jubileumot. Az igazgató szerint a sokszínűség a legfontosabb, amit a hagyományaiból megőrzött az együttes, ezt jelzi az is, hogy a klasszikus művek megszólaltatása mellett kortárs zenét is rendszeresen játszanak, a nagyzenekari darabokon kívül a kamarazenét is folyamatosan programon tartják, az operaelőadások alapjait képezik a Csokonai Színházban, így a debreceni zenészek jó értelemben multifunkcionálisak.  

Megosztás:Kapcsolódó hírek:

Boban Markovic koncert a Margitszigeti koncert utá 2015-ben újra Budapesten - Jegyek itt!
2014. augusztus 10-én a Budapesti Nyári Fesztivál keretein belül a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon ad koncertet Boban Markovic.
Circus Classicus a Fővárosi Nagycirkusz új műsora - Jegyek itt!
Bemutatjuk Monte Carlo egyetlen magyar bajnokának, Richter Flóriánnak vadonatúj, mégis klasszikus időket idéző lovas- és elefántszámait, a félelmet nem ismerő brazil Super Silva hajmeresztő plafonmutatványát és az őrült iramban forgó ...
Bereczki Zoltán koncert Debrecenben - Jegyek itt!
Bereczki Zoltán Álomkép Turné 2014 - Debrecen, Szeged, Miskolc - Jegyek itt!
Megújult dallistával vár 2019-ben a Margitszigeti Zenélő Szökőkút! Dallista itt!
2019-ben is várja a látogatókat a pár éve felújított kút a Margit-szigeten, ráadásul a dallista is igen változatos lesz majd. A zenélő kút látványos fényjátékkal és vízfüggöny vetítéssel is elkápráztatja majd az érdeklődőket. A ...
Így néz ki belülről a Notre Dame a tűz után! Videó a tűz utáni állapotról!
Budapest is hozzájárul a párizsi Notre-Dame-székesegyház újjáépítéséhez. A Szeged, Debrecen, Veszprém, Székesfehérvár és Budapest is támogatja az újjáépítést!
Bérgyikosos kémjátszma Budapest utcáin! Próbáld ki INGYEN!
NYERJ a barátaiddal közös élményt! Igazi újdonság, ami egyszerre kever számtalan élményt. A játékban egy bérgyilkos üldöz, miközben egy meghatározott időkereten belül, kódokat kell megfejteni és versenyt futni a többi csapattal.
Cirkuszok Világnapja 2019 - Motorral drótkötélen! INGYENES program!
A Cirkuszok Világnapján délelőtt ingyenes nyílt nappal és légmotoros világszámmal, délután pedig a 25. Jubileumi Gálaműsor két előadásával várják a közönséget.
Jazz+Az koncert Aréna koncert 2002-ban Budapesten! Jegyek itt!
2020. január 17-én a Papp László Budapest Sportaréna színpadán a Jazz+Az. Újra egy színpadon Geszti Péter, Kozma Orsi, Váczi Eszter, Behumi Dóri, Dés Lászlóval és az eredeti zenekarral. 20 év után újra.

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK