Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

200 forintos előadásokkal készül a budapesti színház!

2022.09.27 Kovács Gergely

200 forintos előadásokkal készül a budapesti színház!

Szinte INGYEN mehetnek színházba az egyik budapesti színház nézői. A 2022/23-as évadban is folytatódik "A színház mindenkié" elnevezésű program.

200 forintért kortárs táncelőadást láthat a közönség.

A 2022/23-as évadban is folytatódik a Bethlen Téri Színház: A színház mindenkié programja. Az előző évadban a Blaskó Péter nevével fémjelzett Grane- Képzelgések Peer Gynt nyomán és a La Prima című újcirkuszi előadást láthatták példátlan kedvezménnyel, mindössze 200 forintos jegyárral a Bethlen nézői. Az idei évad első kedvezményes előadása a Közép-Európa Táncszínház Audibles című kortárs táncelőadása lesz szeptember 30-án; 19:00-kor.

A Bethlen Téri Színház ügyvezető igazgatója, dr. Váczi László szerint a színház élménye mindenkit megillet, függetlenül attól, hogy milyen anyagi körülmények között él.

"Nálunk a Bethlenben továbbra is fontos, hogy mindenki számára elérhetővé tegyük a magas színvonalú színházi előadásokat. A koronavírus, a szomszédban zajló háború és a növekvő rezsiárak mellett idén télen a színházrajongók kétszer is meggondolják majd, hogy mire költsenek. A nehézségek ellenére azonban mi a Bethlenben hisszük, hogy a kultúra mindenki számára elérhető kell, hogy legyen, ebben szeretnénk ezzel a programmal segíteni. A kezdetek óta színházunk meghatározó alappillére a tánc, így nem volt kérdés számunkra, hogy az idei évad első kedvezményes előadása az Audibles legyen – mesélte dr. Váczi László, aki hozzátette; a Bethlen Téri Színház továbbra is tárt kapukkal várja a kortárs színházi előadásokat.

"A Bethlen Téri Színház rezidenstársulataként számunkra is fontos, hogy ebben a programban részt vegyünk. Az utóbbi hetekben láthattuk, hogy számos táncos társulat fellépési hely nélkül maradt; több kisebb hely bezárt, számos produkció pedig a rezsikrízis áldozatául esett. A Közép-Európa Táncszínház előadásai azonban mind a fővárosban, mind vidéken továbbra láthatók lesznek és igyekszünk a lehető legkedvezőbb jegyárral várni az érdeklődőket. Mádi László: Audibles című előadása nem is lehetne aktuálisabb; az egész világegyetemet egyben tartó hangokat, zajokat jelenítik meg az előadásban a társulat táncművészei. Megmutatják, milyen szerintük 2022-ben a világ, milyen zajok vesznek körül minket és egyáltalán, összekapcsolnak-e minket ezek a hullámok, illetve mit jelent a világmindenség számára a hang?" – mesélte az előadásról Farkas Kristóf, a Közép-Európa Táncszínház produkciós vezetője. 
Fotó: Pixabay

További érdekes és ingyenes programok:

• 500 forintos koncert a Zeneakadémián - John Williamstől Mozartig - Jegyek itt!
• Ez a 15 legnépszerűbb musical hazánkban!
• Ezt a 8 programot várják a legtöbben idén!
• INGYEN Yettel Stage 5G - Majka, Margaret Island, és még sokan mások!
• Szerencsajáték Zrt. INGYENES koncert a Puskás Arénában!
• Ingyenes Levendulapark nyílt Budapesten! VIDEÓ itt!
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2023