Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

A 100 Tagú Cigányzenekar 35 éves jubileumi koncertje a Margitszigeten - Jegyek itt!

2022.06.30 kovacsad

A 100 Tagú Cigányzenekar 35 éves jubileumi koncertje a Margitszigeten - Jegyek itt!

A világ legnagyobb és leghíresebb cigányzenekara 35 éves jubileumi koncertjén július 3-án a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon állít emléket Berki Lászlónak, a zenekar alapító művészeti igazgatójának. A margitszigeti koncert idén egy valódi gigakoncert lesz. 120 fő a színpadon, 8 cimbalom, 15 nagybőgő, nagyszabású hangzás, világsztár és junior vendégprímásokkal!

Van valami varázslatos abban, ahogy a világ legnagyobb és leghíresebb cigányzenekara megjelenik a színpadon. És ez még fokozható! A margitszigeti koncert idén egy valódi gigakoncert lesz. 120 fő a színpadon, 8 cimbalom, 15 nagybőgő, nagyszabású hangzás!

Az összeszokott formáció most a nemzeti összetartozás jegyében a határon túlról hív világhíres vagy épp junior prímásokat. Székelyföldről, a Sepsiszentgyörgyi Liceum hallgatói: Furus Ábel hegedűs és Kádár Balázs klarinétos; a Felvidékről, Eperjesről Samino Bandy hegedűs, a Vajdaságból, Szabadkáról Kurina Gusztáv hegedűművész csatlakozik a zenekarhoz. A 100 Tagú „saját nevelésű", fiatal hegedűs tehetsége, a 13 éves Bujka Leonardo is színre lép.

A nemzeti összetartozás jegyében erre az estére meghívtam vendégművészeket, fiatal muzsikusokat Erdélyből, Eperjesről és a Vajdaságból is. Érdekesség továbbá, hogy az előadás szünetében a vendégművészeinkhez kapcsolódó területek népviseleteit is be fogjuk mutatni egy divatbemutató keretében, méghozzá Hrivnàk Tünde segítségével, aki egy ismert magyar márka tulajdonosa. Tünde saját tervezésű ruháival a magyar hagyományok fontosságát kívánja megjeleníteni." – mondta el Beke Farkas Nándor, a 100 tagú cigányzenekar elnöke.

A hab a tortán, hogy a világ leghíresebb színpadain hatalmas sikereiről ismert, kiváló virtuóz, Liszt Ferenc-díjas magyar hegedűművész, Lendvay József fellépése lesz.

Nagyon örülök neki, hogy Lendvay Csócsi József fia, Lendvay József elfogadta a felkérésünket és július 3-án hallhatja a közönség az ő játékát. A teljes jubileumi koncerttel a 25 éve elhunyt Berki László emlékének tisztelgünk, az első részben az ő komponálásából létrejött műveket fogjuk játszani, de nem maradhatnak ki a közönségkedvencek sem, valamint teljesen új számokat is lehet majd hallani." – nyilatkozta az elnök.

Az est főprímása Lendvay Csócsi József lesz.

A Margitszigeten elhúzzák a nótáját!

A 100 Tagú Cigányzenekar 35 éves jubileumi koncertje 2022. július 3.-án vasárnap 20:00-kor a  Margitszigeti Szabadtéri Színpadon kerül megrendezésre. Jegyárak és jegyvásárlás itt!

(esőnap: július 4.) 

• Bangó Margit koncert a Városmajorban - Jegyek itt!
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2024