Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

A kis herceg - Le Petite Prince 2024-ben az Erkel Színházban!

2023.12.14 kovacsad

A kis herceg - Le Petite Prince 2024-ben az Erkel Színházban!

Minden idők egyik legkelendőbb és legtöbbet fordított könyve, A kis herceg idén ünnepli első kiadásának 80. évfordulóját. A könyv alapján létrejött színházi produkció 2024. február 14-től Budapesten is megtekinthető, miután Párizsban, Sydney-ben és Dubajban is telt házzal játszották, a Broadway-n pedig egy teljes szezonban műsoron volt. A legújabb – színházi látványosságokkal, tánccal és akrobatikával teli – színpadi adaptáció a még kevesek által ismert videomapping technológiát is alkalmazza, és szó szerint életre kelti a több generáció által kedvelt klasszikus kalandtörténetet.

Antoine de Saint-Exupéry A kis herceg című regénye idén ünnepli első kiadásának 80. évfordulóját. 250 nyelvre fordították le, 200 millió példányt adtak el belőle, ezzel minden idők második legkelendőbb könyvévé vált. A klasszikus műből a Broadway Entertainment Group készített színházi produkciót, mely 2024. február 14-től Budapesten is megtekinthető. A legújabb – színházi látványosságokkal, tánccal és akrobatikával teli – színpadi adaptáció a még kevesek által ismert videomapping technológiát is alkalmazza, és szó szerint életre kelti a több generáció által kedvelt klasszikus kalandtörténetet.

Jegyárak és jegyvásárlás itt!

A kis herceg produkció kreatív csapatát Anne Tournié rendező és koreográfus vezeti, a szöveget Chris Mouron társrendező írta, az eredeti zenét Terry Truck szerezte. A csapat további tagjai: Noellie Bordelet segédkoreográfus, Marie Jumelin videodizájner, Peggy Housset jelmeztervező, Stéphane Fritsch fénydizájner, Tristan Viscogliosi hangdizájner, Etienne Beaussart projekciódizájner, Carmen Arbues Miro fodrász- és sminkmester, valamint Aurélie Gandilhon kellékes.

Az előadás műfaját tekintve koreográfiai adaptáció, kortárs tánc és újcirkusz. A narrátor az egyetlen szereplő, aki beszél az előadás során. Az összes többi művész, akik a világ minden tájáról - Kínából, Indiából, Lengyelországból, Franciaországból, Olaszországból - érkeztek, cirkuszi vagy kortárs táncos háttérrel rendelkeznek, koreográfiával és akrobatikával fejezik ki magukat. 

Az előadás nemzetközi színészgárdájának főbb tagjai: Lionel Zalachas (A kis herceg), Chris Mouron (a narrátor), Aurélien Bednarek (a pilóta), Helena De Graeve (a rózsa), Romeo Langlios (a hiú), Marcin Janiak (a lámpagyújtogató), Joän Bertrand (a király).

A kis herceg világpremierje 2019-ben Párizsban volt, innen indult világkörüli turnéra. 2020-ban Dubajban mutatták be, 2021-ben Sydneyben játszották és 2022-ben egy egész évadot töltött a new yorki Broadwayn. Jelenleg a lisszaboni közönség láthatja, majd 2024 januárjában újra Dubajban látható a show, februárban érkeznek Budapestre, ahonnan Prágába utazik majd a produkció.

"Izgatottan várjuk a budapesti folytatást. Utazása közben a kis herceg sokféle emberrel és kultúrával kerül kapcsolatba, és mindenkinek a szeretet üzenetét közvetíti. A barátságról, magányról, mások és a bolygónk iránti szeretetről és törődésről szóló történetét igyekeztünk alázattal átültetni a szaharai sivatag kulisszái közé" – nyilatkozta Anne Tournié rendező az előadásról.
A kis herceg című előadás a budapesti Erkel Színházban látható majd francia nyelven, magyar feliratozással.

5 év alatti gyerekek felnőtt kísérőik ölében ülve követhetik az előadást, számukra a belépés ingyenes. Az előadást két felvonásban játsszák, melyek 45 és 40 percesek, közöttük 20 perc szünettel.

ELŐADÁSOK:
február 14. szerda 20:00 óra
február 15. csütörtök 20:00 óra
február 16. péntek 20:00 óra
február 17. szombat 16:00 és 20:00 óra
február 18. vasárnap 14:00 és 20:00 óra
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2024