Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

A LEVI'S story - Farmerkirály musical a farmer születéséről - Jegyek és szereplők itt!

2022.04.03 kovacsad

A LEVI'S story - Farmerkirály musical a farmer születéséről - Jegyek és szereplők itt!

LEVI'S STORY: A Farmerkirály Klezmer musical a világ legismertebb nadrágjának megszületéséről 2022. augusztus 26-27-én a Fertőrákosi Barlangszínházban.

A Pesti Broadway Alapítvány bemutatja: Jávori Ferenc- Müller Péter Sziámi – Kállai István és Kállai Gábor LEVIS STORY: A Farmerkirály klezmer musicaljét a világ legismertebb nadrágjának megszületéséről 2022. augusztus 26-27-én a Fertőrákosi Barlangszínházban.

Az ország első klezmermusicalje Levi Strauss életéről a magyar klezmer világhírű legendájától, a Kossuth-díjas Jávori Ferenc "Fegyá”-tól a nyár nagy barlangszenzációjának ígérkezik. Először látható történet a farmerkirályról, Levis Story címmel vérpezsdítő ritmusokkal, vidám és fájdalmas dallamokkal, kalandokkal, egy nagy szerelemmel – Szabó P. Szilveszter, Szulák Andrea, Kerényi Miklós Máté, Kardffy Aisa, Horváth Dani, Cservenák Vilmos és Keller Márton főszereplésével.

Jegyárak és jegyvásárlás itt!

A vitorlavászonból készült nadrág, a cowboyok, állattenyésztők, aranyásók munkaruhajából vált a szabadság, a lázadás jelképén át divatcikké, időtlen legendává, amely most újraéled. Hogyan is született meg az ötlet? Levi Strauss, a németországi zsidó származású fiatalember bevándorlóként érkezett 18 évesen Amerikába. A fiatal fiú az állampolgárság megszerzését követően San Franciscóban nyitott ruházati üzletet. Majd elkezdett fémszegecsekkel ellátott nadrágokat árulni. Egy mai napig élő mítosz szerint a gyártó és kitaláló úgy mutatta be a Levi’s Jeans eltéphetetlenségét, elnyűhetetlenségét, minőségét, hogy két lóval ellenkező irányba húzatta a nadrágokat. A ruhadarabok persze nem szakadtak el. Így került 1886-ban Levi’s nadrágok övrészére a kétlovas embléma.

Müller Péter Sziámi szövegeivel Kállai Gábor és Kállai István darabja alapján készül az izgalmas előadás, amely bemutatja, hogyan született meg a farmernadrág ötlete egy kis német falutól indulva New Yorkon keresztül az aranyásók városáig tartó úton egy fiatalember sorsát követve. A díszlettervező Rákay Tamás, a jelmeztervező Horváth Kata, a koreográfus Király Béla. A Levis Story - A farmerkirály című musical a Kossuth-díjas, kiváló művész, azaz „KERO” rendezésében debütál.

Szereposztás:

Davidovics rabbi - Szabó P. Szilveszter

Lőb/Levi -  Kerényi Miklós Máté 

Rebeka, Levi édesanyja - Szulák Andrea

Maila, Levi húga - Kardffy Aisha

Georg - Horváth Dani

Seriff - Cservenák Vilmos

Slomó - Keller Márton   
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2024