Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

A Szomszédok sztárjai 2021-ben is régi szerepükben segítenek!

2021.01.26 Kovács Gergely

A Szomszédok sztárjai 2021-ben is régi szerepükben segítenek!

A Magyar Rendőrség munkáját segítik a Szomszédok egykori szereplői a figyelemfelkeltő videóval. Most az unokázós csalások kerültek a listára.

A korábbi viccesen megközelített videókat a cikk alatti kapcsolódó hírekben vissza lehet nézni.

Bár egyre többször számolhatunk be unokázós csalók elfogásáról, sajnos még mindig vannak, akik bedőlnek nekik. Néhány "duma" a sikeres hívásokból:

1. Egy 78 éves idős hölgyet azzal hívtak föl, hogy lánya Budapesten autóbalesetet szenvedett, megsérült, összetűzésbe keveredett a másik autóssal, és azért, hogy ne legyen belőle rendőri eljárás, minél előbb el kell juttatni a lányához 4 millió forintot. Végül a hölgy 300 ezer forintot és félmillió forint értékű aranyékszert adott át személyesen az elkövetőknek.

2. A délelőtti órákban egy 68 éves sértettet azzal hívtak fel, hogy a fia balesetet szenvedett és pénzt kértek tőle a gyermeke nevében. Ennek eleget tett a sértett, és másfél millió forint készpénzt átadott a futárnak.

3. Egy kora délután hívás érkezett egy idős hölgyhöz. A vonal másik végén azt állította valaki, hogy a nő fia balesetet okozott, amelyben meg is sérült. Azt hazudta, hogy amennyiben azonnal kifizeti az okozott kárt - ami 4 millió forint -, a fia ellen nem indítanak eljárást. Az édesanya tájékoztatta a magát helyszínelőnek kiadó telefonálót, hogy csak 1,1 millió forintja van, illetve aranyékszerei. Megállapodásuk alapján házához érkezett a "helyszínelő fia", akinek az asszony átadta a pénzt, illetve kb. 1 millió forint értékű ékszereit.

4. Újabban arra kérik a felhívott időseket, hogy saját biztonságuk érdekében egy adott bankba, egy megadott számlaszámra utalják el a kért pénzt, a lehető legrövidebb időn belül. Sőt előre jelzik: ne lepődjenek meg a hangjukon, mert a hangszáluk megsérült a balesetben.

Pásztor Erzsi, Nemcsák Károly, Trokán Péter és Németh Kristóf színművészek is arra kérnek, senki ne dőljön be a csalóknak!

Videó:

A cikk alatti kapcsolódó hírekben további Szomszédok videók!
 

• Ezek lesznek a 2021-es nyár legjobb programjai
• Dancsó Peti és Janka néni az újragondolt Szomszédok negyedik részében! ...
• Nézd meg a Szomszédok egykori szereplőivel készített új Karácsonyi ...
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2021