Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

A vér szövetsége címmel érkezik Genevieve Gornichec könyve! Vásárlás itt!

2023.10.26 Kovács Gergely

A vér szövetsége címmel érkezik Genevieve Gornichec könyve! Vásárlás itt!

„A viking történelem és legendák erőteljes átdolgozása… Gornichec gondosan szövi össze a zavaros időkről, szerelemről és jellemfejlődésről szóló történetszálakat… Különösen tetszeni fog a Kirké rajongóinak.” - írja Publishers Weekly

A boszorkány szíve írójának legújabb könyve ősi legendákból táplálkozik: két nő élete fonódik össze ebben az elsöprő erejű történetben, amely a viking korban játszódik.

Oddny és Gunnhild gyerekkorukban ismerkednek meg egymással a 10. századi Norvégiában, és nem is különbözhetnének jobban egymástól. Oddny csendes, nyugodt életről álmodozik, míg Gunnhild minél nagyobb hatalomra szeretne szert tenni, és menekülni akar kegyetlen anyjától. Egy jósnő félelmetes jövendölése azonban sötét árnyékot vet Gunnhildra, Oddnyra és a nővérére, Signyre is. A három lány ezért vérszerződést köt egymással, és megfogadják, hogy mindig segíteni fogják a másikat.

Amikor viking portyázók felgyújtják Oddny otthonát és elrabolják Signyt, Oddny egyre távolabb kerül attól az élettől, amelyben reménykedett. Elhatározza, hogy mindenáron megmenti nővérét, de ezalatt egyre közelebb kerül az egyik fosztogatóhoz, aki részt vett az otthona elleni támadásban. Gunnhild időközben megszökött, évekig boszorkánynak tanult a messzi északon, és kénytelen tudomásul venni, hogy a sors a gyűlöletes Erik király felé tereli, aki egy nap egész Norvégia uralkodója lesz.

Bár a két nőt összekötő mágikus és érzelmi kötelék erős, amikor újra felbukkannak egymás életében, kapcsolatuknak olyan próbát kell kiállnia, amire egyáltalán nem számítottak.

KEDVEZMÉNYES VÁSÁRLÁS IDE KATTINTVA!

A könyvről mondták:

„A viking történelem gazdag, varázslatos újragondolása vérontással, tragédiával és egymásba fonódó sorsok hálójával; de mindenekfelett a szeretet, a hűség és a testvériség semmihez sem fogható kötelékének ragyogó szottese.”
Sangu Mandanna

„A vér szövetsége bizonyítja, hogy Gornichec tényleg képes mindenre. Oddny és Gunnhild története epikus és időtlen, de mindenekelőtt őszintén ábrázolja a női hajthatatlanságot, a testvéri szellem örömeit és fájdalmait, valamint a minden formában megmutatkozó szeretet határtalan erejét.”
Vaishnavi Patel

„Gornichec letehetetlen könyve bepillantást ad az olvasóknak az előítéletekbe és abba, hogy mi történik, ha túllépünk ezeken. Leckét ad arról, milyen maradéktalanul ismerni valakit és széttéphetetlen köteléket kialakítani vele. Barátság, szerelem, hatalom és a nehézségek leküzdése uralja ezt a történelmi fantasyt, amely tele van boszorkányokkal, vikingekkel, portyákkal és hajfonatokkal.”
Booklist

„Lehengerlő regény varázslatról, testvéri szellemről és az összetartó vagy elsorvasztó kötelékekről.”
Alexis Henderson
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2024