Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Átverés! Minden facebook felhasználónak olvasnia kell!

2013.10.05 Kovács Gergely

Átverés! Minden facebook felhasználónak olvasnia kell!

Sajnos számtalan olyan dolog terjed a facebookon, amire ha csak kicsit is rákeresne a látogató, akkor rájönne, hogy nem igaz. Most egy a facebook új keresője a Graphic Search kapcsán.

Több levél is terjed. Íme az egyik:
"Szeretnék egy szívességet kérni... Valószínűleg nem annyira ismert, de a Facebook ismét megváltoztatta a személyes információk konfigurációit. Ennek és az új "Graphic app"-nak köszönhetően bármely személy bárhol a világon láthatja a FB-n a fotóimat, mit "szeretek", és a "megjegyzéseimet". De nem csak az enyémet, hanem a barátaimét is. A következő két hétig fent fogom tartani ezt az üzenetet és azt kérem, hogy Te is csinált meg az alábbiakat, majd nyugtázd egy "kész" hozzászólással. Azokat az ismerőseimet, akik ezt nem csinálják végig, kénytelen leszek a listáról átrakni egy nyilvános listára, mert azt akarom, hogy azt az információt, amit csak a barátaimnak szánok, csak veletek osszam meg, akik a barátaim vagytok, és nem az egész világgal."Ajánlónk után folytatódik a cikk!

A legjobb 10 karácsonyi ajándék ötlet! 
Részletek ide kattintva!

A levél folytatása a megfelelő lépésekről szól. Nos az igazság ettől eltér. Hiszen a beállításokkal nem érjük el a célt. Érthető, ha sokan nem szeretnék, hogy bárkinek elérhető legyen amit ő kirak az oldalra. Azonban ezeket megoldhatjuk úgy is, hogy a posztoláskor beállítjuk kinek legyen elérhető az adott tartalom. Van lehetőség egyéni beállításra is.
Ha már nagyobbak a gyerekeink, akkor érdemes az internetes átverésekről is tájékoztatni őket! Te tudod milyen honlapokat látogat a gyermeked? Részletek itt!

Ha aggódsz a képeid, adataid miatt, akkor érdemes szánni egy fél órát a facebook beállításokra. Azonban továbbra is él az az aranyszabály, hogy csak olyan tartalmat rakj ki a facebookra, amit soha nem kell megmagyaráznod. Amit soha nem lehet "ellened használni" később.
A Ki láthatja a jövőbeni bejegyzéseidet?" résznél érdemes megnézni a beállításokat ide kattintva:
https://www.facebook.com/settings?tab=privacy&section=composer&view

Érdemes megnézni a kapcsolódó cikkeinket is, ahol többek közt az idegesítő játék felkérésekről is olvashatsz. Reméljük hasznosnak találtad a cikket.

• Olvasd el ha utálod a facebookos játék felkéréseket!
• A rendőrség felhívása a szülőknek!
• Kék villamos Budapesten! Tudd meg miért kapott új színt!
• Egy videó, amin mindenki elsírja magát! NE HAGYD KI!
• Babakocsis átverés! Ezt nem bírod nevetés nélkül! Videó itt!
• 10 érdekességek a 4-es metró kapcsán!
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2024