Átverés! Minden facebook felhasználónak olvasnia kell!

Kelt: 2013.10.05 Kovács Gergely

Átverés! Minden facebook felhasználónak olvasnia kell! Sajnos számtalan olyan dolog terjed a facebookon, amire ha csak kicsit is rákeresne a látogató, akkor rájönne, hogy nem igaz. Most egy a facebook új keresője a Graphic Search kapcsán.

Több levél is terjed. Íme az egyik:
"Szeretnék egy szívességet kérni... Valószínűleg nem annyira ismert, de a Facebook ismét megváltoztatta a személyes információk konfigurációit. Ennek és az új "Graphic app"-nak köszönhetően bármely személy bárhol a világon láthatja a FB-n a fotóimat, mit "szeretek", és a "megjegyzéseimet". De nem csak az enyémet, hanem a barátaimét is. A következő két hétig fent fogom tartani ezt az üzenetet és azt kérem, hogy Te is csinált meg az alábbiakat, majd nyugtázd egy "kész" hozzászólással. Azokat az ismerőseimet, akik ezt nem csinálják végig, kénytelen leszek a listáról átrakni egy nyilvános listára, mert azt akarom, hogy azt az információt, amit csak a barátaimnak szánok, csak veletek osszam meg, akik a barátaim vagytok, és nem az egész világgal."Ajánlónk után folytatódik a cikk!

A legjobb 10 karácsonyi ajándék ötlet! 
Részletek ide kattintva!

A levél folytatása a megfelelő lépésekről szól. Nos az igazság ettől eltér. Hiszen a beállításokkal nem érjük el a célt. Érthető, ha sokan nem szeretnék, hogy bárkinek elérhető legyen amit ő kirak az oldalra. Azonban ezeket megoldhatjuk úgy is, hogy a posztoláskor beállítjuk kinek legyen elérhető az adott tartalom. Van lehetőség egyéni beállításra is.
Ha már nagyobbak a gyerekeink, akkor érdemes az internetes átverésekről is tájékoztatni őket! Te tudod milyen honlapokat látogat a gyermeked? Részletek itt!

Ha aggódsz a képeid, adataid miatt, akkor érdemes szánni egy fél órát a facebook beállításokra. Azonban továbbra is él az az aranyszabály, hogy csak olyan tartalmat rakj ki a facebookra, amit soha nem kell megmagyaráznod. Amit soha nem lehet "ellened használni" később.
A Ki láthatja a jövőbeni bejegyzéseidet?" résznél érdemes megnézni a beállításokat ide kattintva:
https://www.facebook.com/settings?tab=privacy&section=composer&view

Érdemes megnézni a kapcsolódó cikkeinket is, ahol többek közt az idegesítő játék felkérésekről is olvashatsz. Reméljük hasznosnak találtad a cikket.

Megosztás:Kapcsolódó hírek:

Olvasd el ha utálod a facebookos játék felkéréseket!
Te is utálod, hogy felkéréseket kapsz azoktól az ismerőseidtől akik a FarmVille vagy más játék függői? Itt a megoldás, hogy letiltsad a felkéréseket!
A rendőrség felhívása a szülőknek!
Az elmúlt napokban közösségi portálokon több levél, beszámoló jelent meg arról, hogy veszélyben vannak óvodás és iskoláskorú gyermekeink. Ismeretlen személy(ek) el akarják "rabolni" őket az iskolából. Ezzel kapcsolatosan tett felhívást közzé a rendőrség.
Kék villamos Budapesten! Tudd meg miért kapott új színt!
Kék villamos volt látható a Margit hídi villamosvégállomáson. Kiderült, hogy miért is kapott új színt a villamos.
Egy videó, amin mindenki elsírja magát! NE HAGYD KI!
Egy különleges felvétel terjed a neten. Lara Fabian J t aime azaz Szeretlek című slágertét a közönség énekelte el. A szerelmének szóló dalt az énekesnő nem tudta elkezdeni. Egyes hírek szerint meghalt autóbalesetben a szerelme, de erről is ...
Babakocsis átverés! Ezt nem bírod nevetés nélkül! Videó itt!
A Devil's Due című film készítői egy igazán kreatív reklámvideót csináltak. A szórakozás garantált. Egy babakocsi és egy ördög által megszállt kisbaba kellett csak hozzá, hogy jól megijedjenek New York lakói.
10 érdekességek a 4-es metró kapcsán!
Az M4 metró csak pár napja üzemel, de sokakat érdekel. 10 érdekességet gyűjtöttünk össze. Na és a 10 új állomás listája is elérhető.
Mamma Mia szeptembertől újra a Madáchban! Jegyek 2000 forinttól  itt!
Az ősz során Budapesten a BOK Csarnokban több ezer néző előtt lett volna látható a Mamma Mia! Ez az előadás elmard, helyette szeptembertől több mint 10 alkalommal lesz látható a Mamma Mia! a Madách Színházban.Az előadásokra akár már 2000 ...
Újra látogatható a Bodies kiállítás! Bodies 2.0. kiállítás KÉPEK és jegyek itt!
Újra látogatható az új Bodies kiállítás 2020 szeptemberétől Budapesten a Bálnában. A Bodies 2.0. A bennünk élő univerzum kiállítás 200 preparált szervet és egész testet mutat be. Külön térítés ellenében VR élmény is várja a látogatókat.

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK