Az Év fagylaltja 2020 - Megvan a nyertes!

Kelt: 2020.07.07 Kovács Gergely

Az Év fagylaltja 2020 - Megvan a nyertes! Idén regionális döntők után alakult ki a mezőny. Az év fagylaltja 2020 nyertes íze igazán különleges lett.

Pár napja a látványos budapesti Tündértánc cirkuszról írtunk, valamint az 1 napra INGYENES Vasúttörténeti parkról és a Balaton Fagyijáról írtunk. Most újabb izgalmas hírünk van. 

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete – rendhagyó módon - idén is megszervezte az Év Fagylaltja versenyt. A verseny célja a klasszikus és hagyományos jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése. A versenyfagylaltok csak természetes alap és járulékos anyagokkal készülnek. A versenyfagylaltok kizárólag saját készítésű öntetekkel, variegátókkal ízesíthetők és díszíthetők.

Idén két fordulóban versenyeztek az indulók, régiós elődöntők után a döntőbe jutott fagylaltokat az Ipartestület tanműhelyben kell helyben fagyasztaniuk a versenyzőknek.

Idén az országban 5 régiós elődöntő volt, ahonnan régiónként az első két helyezett fagylalt jutott tovább a döntőbe.  A régiós elődöntő továbbjutói a "Régió kiváló fagylaltja" díjat kapták az eredményhirdetésen. Régiónkként maximum 18 fagylalt versenyezhetett.  Az összes régióban és a döntőben is ugyanaz az 5 fős szakmai zsűri értékelt.Fotó: Szeretem a csokit blog
Döntős fagylaltok:
Mámoros málna
Zöldcitrom egy csipetnyi mentával 
Mámoros fügés csoki
Tonka-mogyoró Affogato
Passió-karamell
Törökmézes vanília 
Szőke Tündér
Őrült szezám
Arany dió / NOCE D'ORO
Modena Kincse
Narancsos kávé
Alföldi angyalbögyörő
Vidróczki

KÓSTOLD MEG MÁR MA AZ ÍZEKET!
A nagyközönség ezen a napon (2020. július 7-én) 17:00 órától kóstolhatja a fagylaltokat 250 Ft/adag kedvezményes áron. De csak ma! Hogy hol?
Kiderül a Szeretem a csokit blog videójából:
 

A céges verseny győztese a Ropogós pisztácia sorbet lett, amit a  Yuzu-mangó-karamell és a Cseresznyés Brownie követ.

Dobó Norbert balatonfüredi cukrász passió-karamellje lett az év fagylaltja, és ő szerezte meg az ezüstérmet is törökmézes vaníliájával. A Füredi Fagyizót képviselő Dobó Norbert fagylaltjai mögött két harmadik helyet osztottak ki: Somogyi Renáta a gyenesdiási Bringatanya Fagyizóból zöldcitrom egy csipetnyi mentával elnevezésű művével, illetve Koncz Andrea a gödöllői Sissi Fagyizóból a Modena kincsével egyaránt bronzérmes lett.

Az év fagylaltja nyertesek:
Zöldcitrom egy csipetnyi mentával (Bronz érem)
Törökmézes vanília (Ezüst érem)
Passió-karamell (Az év fagylaltja 2020)

A nyertes fagylalt hamarosan országszerte kóstolható lesz, hiszen a recept elérhető lesz az ország cukrászdái számára is. 

A cikk alatti kapcsolódó hírekben például INGYENES balatoni strandokról is olvashatsz! Ne hagyd ki! JÁTÉK menüben számtalan nyeremény vár.

Megosztás:Kapcsolódó hírek:

A nyáron is látható a Titanic musical  - Jegyek és szereplők itt!
A Titanic musical idén nyáron is látható magyar nyelven. Jegyek itt!
INGYEN vetítésekkel vár a Partmozi a Duna partján!
Budapest egyik legkülönlegesebb szabadtéri moziélménye vár. A Partmozi várja az érdeklődőket 2020 nyarán is.
INGYENES balatoni strandok listája 2020-ban!
20 városban vár ingyenes strand a Balaton partján. Fonyód, Keszthely, Siófok, Zamárdi, Tihany és még számtalan város a listán.
Fenyő Miklós koncert 2021-ben a Margitszigeten - Jegyek itt!
Fenyő Miklós koncertje 2021. augusztus 28.-án Budapesten a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon kerül megrendezésre. Jegyek a nyári Fenyő koncertre itt!
Kökény Attila Szimfonik koncert 2021-ben a Városmajori Szabadtéri Színpadon - Jegyek itt!
Kökény Attila Szimfonik címmel koncertezik 2021. július 30-án a Városmajori Szabadtéri Színpadon Budapesten.
Szergej Polunyin a Raszputyin előadással érkezik a Margitszigeti Szabadtérire - Jegyek itt!
Sergei Polunin nevét jól ismeri a hazai közönség is, hiszen botrányokkal teli életéről a magyar portálok is cikkeztek. A zseniális táncos 2021-ben a Margitszigeten lép fel. Szergej Polunyin 2021. augusztusában a Raszputyin című előadást hozza el a ...
INGYEN magyar filmekkel vár az Uránia online!
Ingyenes vetítéssorozat márciustól áprilisig az Uránia Online sorozatban. A filmek ingyenesek, de megtekintésükhöz 0 Ft-os regisztrációkötelesek!
Anyatigrisek musical 2021-ben a Városmajori Szabadtéri Színpadon - Jegyek itt!
Király Lindával és Fehér Adriennel érkezik az Anyatigrisek musical 2021. júliusában a Városmajorba. Jegyek itt!

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK