Az Olvasás Éjszakája 2014 - Olvasás típusú találkozások

Kelt: 2014.10.08 Kovács Gergely

Az Olvasás Éjszakája 2014 - Olvasás típusú találkozások Az Olvasás Éjszakája egy olvasásnépszerűsítő, a nemzeti írott kultúra értékeit felmutató irodalmi és könyves fesztivál, amely 2014-ben a kapcsolatfelvételre helyezi a hangsúlyt. 2014. október 18-án a Telekom támogatásával.

A fesztivál témája tehát a létrejövő kapcsolat. Október 18-án, az Olvasás Éjszakáján olvasó találkozik íróval, szerzők egymással, és egy-egy program az addig idegen olvasókat is összehozza.

Az Alexandra idén két helyszínen hívja találkozásra az írókat és a közönséget. A Károly körúti Alexandra Könyvesházban október 18-án délután Mikola Péter hívja „lélekkel játszani” a gyerekeket, humoros helyzetekkel, eredeti ötletekkel a választ az óvodásokat foglalkoztató kérdésekre. Sün Peti és erdei óvodás barátainak kalandjairól Kepes Ágnes és Oszter Alexandra mesél. Gévai Csilla képzeletbeli budapesti utazásra hívja a gyerekeket metrón, buszon, vonaton, miközben a kicsik elkészíthetik kedvenc járműves kitűzőjüket. Szűcs Vanda, az Egy ikerpár titkos naplója szerzője titkos bögrés-csokis süteményének receptjét osztja meg kortársaival.


A science fiction nőies oldalára tett utazásra invitál Moskát Anita és Kleinheincz Csilla. A nyolcvanas-kilencvenes évek Szovjetunióját idézi meg sok-sok sztorival és zenével M. Nagy Miklós és Vígh Zoltán. David Cronenberg, számos világhírű film rendezőjének első regénye, a Konzum októberben jelenik meg magyarul. A kanadai rendező furcsa világában Berta Ádám és Hegyi Pál segít tájékozódni.

A kortárs irodalom kedvelői Várady Szabolccsal, Nádasdy Ádámmal, Kiss Judit Ágnessel és Barna Imrével játszhatnak.

Az Alexandra Irodalmi Kávéházban kiállítás nyílik Sanyi, a vegetáriánus hentes képzeletbeli albumából – Szécsi Noémi válogatásában.

Az Alexandra Pódiumon Geronimo Stilton játékkal nyitja az Olvasás Éjszakáját. A kilencvenes évek meghatározó filmjeiről, könyveiről és zenéjéről Sápi Zsófia, Dobos Csaba és Kollár Dániel beszélgetnek. Az irodalmi összeesküvés-elméletek között Tiboru válogat. Bohumil Hrabal regényeiből Galkó Balázs szemezget. A délután és az éjszaka a játékos kedvű krimirajongóké: egy titokzatos gyilkosság elkövetője után nyomozhatnak a Detectivity és az Európa Könyvkiadó játékában.

A teljes program itt érhető el:   http://www.alexandra.hu

Csatlakozz könyvajánló oldalunkhoz ide kattintva!


ÍGY LOPNAK A TOLVAJOK! VIDEÓVAL! Részletek itt!

Megosztás:Kapcsolódó hírek:

Hajtányverseny lesz októberben! Próbáld ki!
2014. október 5-én és 31-én is várja a hajtány pálya a versenyezni várókat! Ne maradj le az élményről.
Érkezik James Dashner könyve - Az Útvesztő - Vásárlás és videó itt!
James Dashner trilógiájának első kötete egyszerre borzongató, izgalmas és elgondolkodtató. A könyvhöz és a filmhez még egy magyar nyelvű Miniképregény is készült.
Vasárnap INGYENES lesz a Műjégpálya, sőt jégtánc, 3 koncert és tűzijáték is vár!
Jégdisco, Gifie fotózás, Animal Cannibals koncert, New Level Empire koncert és INGYEN korizás is vár a Városligeti Műjégpályán. Elérkezett a Sportfőváros utolsó eseménye, amit óriási családi bulival ünneplünk meg!
Idén is indul Mikulástroli! Részletek itt!
2019-ben is indul Mikulástroli Budapesten!
Fényhajó is indul Budapesten 2019-ben!
Fényhajó is indul Budapesten 2019-ben is!
INGYENES szinkronúszás és műugró bemutató a Duna Aréna nyílt napján!
Apacuka koncert, kosmotor ügyességi verseny, úszóverseny, létesítmény bemutató túra, szinkronúszás és műugrás bemutató és sok más vár.
Igazából karácony koncert 2019-ben az Arénában - Jegyek itt!
A Budafoki Dohnányi Zenekar a tavalyi hagyományteremtő bevezetés után idén december 28-án is „igazából megünnepli a karácsonyt” az Arénában.
Miskolci Fényvillamos 2019-ben! Képek itt és menetrend!
Az év legjobb adventi villamosa volt 2018-ban és idén azt mondhatjuk, hogy a budapesti Fényvillamossal versenyzik az új dekorációval az új adventi villamos.

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK