Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Az Operaház Turandot elaőadása Debrecen, Győr, Miskolc, Szombathely, Szolnok arénáiban - Jegyek itt!

2018.07.30 kovacsad

Az Operaház Turandot elaőadása Debrecen, Győr, Miskolc, Szombathely, Szolnok arénáiban - Jegyek itt!

Az Operaház Győrbe, Miskolcra, Debrecenbe, Szolnokra és Szombathelyre is ellátogató Turandot turné előadás főszerepeiben váltott szereposztásbanLukács Gyöngyi, Szabóki Tünde, Kiss Péter, Róka István, Rácz István, Szvétek László, Kovácsházi István, László Boldizsár, Meggyesi Zoltán és még számos operacsillag színre lép.

A Magyar Állami Operaház Operát az Operából kezdeményezése keretein belül indul Puccini legismertebb, soha be nem fejezett operája a Turandot indul útjára. A Turandot legismertebb áriája a Nessun Dorma a világ egyik legismertebb áriája lett már. A Győrbe, Miskolcra, Debrecenbe, Szolnokra és Szombathelyre is ellátogató turné előadás főszerepeiben váltott szereposztásbanLukács Gyöngyi, Szabóki Tünde, Kiss Péter, Róka István, Rácz István, Szvétek László, Kovácsházi István, László Boldizsár, Meggyesi Zoltán és még számos operacsillag színre lép.

Jegyárak és jegyvásárlás itt!

Turnéállomások:
2018 szeptember 14. Győri Nemzeti Színház 
2018. október 14. Miskolci Nemzeti Színház 

2018 november 16 Debrecen, Kölcsey Központ

2018 november 18. Szolnoki Városi Sportcsarnok
2018 november 25. Szombathely, Agora 

Operát az Operából! – Turandot

Koncertszerű előadás három felvonásban, olasz nyelven, magyar felirattal

Három a rejtvény – egy a halál. „Jég, melytől lángra lobbansz, de lángodtól még hidegebb lesz. Fehér és sötét. Ha szabadon enged, rabjává válsz. Ha rabjává fogad, király leszel. Jöjj, idegen, ki sápadsz a rémülettől. Mi az a jég, mely lángra lobbant?” Turandot. 

Carlo Gozzi színműve a gyönyörű, rideg kínai hercegnőről sok művészt ihletett meg, többek közt Giacomo Puccinit is, akinek utolsó és talán legcsodálatosabb operája a Turandot, melynek befejezésében saját halála akadályozta meg. Az ősbemutatót vezénylő Arturo Toscanini Liù halála után leintette a zenekart és a közönség felé fordult: „Itt tette le a mester a tollat.”
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2024