Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál 2023 - Jegyek hamarosan!

2022.11.10 kovacsad

Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál 2023 - Jegyek hamarosan!

Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál 2023-ban is Budapesten a Fővárosi Nagycirkuszban. Részletek lentebb!

Az első Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivált 1996-ban rendezték meg a Magyar Cirkusz és Varieté (MACIVA) szakemberei. Az akkori igazgató, Kristóf István és fia, Kristóf Krisztián munkájában és a fesztivál létrejöttében sokat segített Varjasi László, Eduardo Murillo impresszárió és Franz Czeisler Tihany, magyar származású cirkuszigazgató. 
A világ legjobbjai között számon tartott, rangos, nemzetközi elismerésekkel kitüntetett artistaművészek idén négy kontinensről érkeznek, hogy összemérjék egymással kimagasló tudásukat, és bemutassák a magyar közönségnek a cirkuszművészet sokszínű művészeti értékeit. 

A produkciókat rangos szakmai zsűri bírálja el: több, mint száz cirkuszigazgató, impresszárió, cirkuszi szakember és művészeti vezető érkezik a világ egyik legrangosabb cirkuszművészeti seregszemléjére több, mint húsz országból.

A Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál egyik különlegessége, hogy a magyarországi utazócirkuszok igazgatói egy külön zsűrit alkotnak, akik szintén díjazzák az általuk legjobbnak ítélt artistaművészeket. 

A Nemzeti Cirkuszművészeti Központnak, mint nemzeti előadó-művészeti intézménynek egyik kiemelt feladata, hogy megismerje és megismertesse, Magyarországra hozza a világ távoli kultúráit, amelyekből az adott országra jellemző egy-egy szeletet kapunk az artistaprodukciók által.  Elképesztő cirkuszi produkciók hat napon át!

A verseny idején Budapestre figyel a világ! A meghívott művészek a cirkuszi világ legjobbjai, akik éveken át tökéletesített produkciójukat mutatják be a szakmai zsűrinek és a közönségnek. 

A Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál 2023 januárjában is várhatóan megrendezésre kerül majd. 

• Kristály téli mese-cirkusz a Millenáris Üvegcsarnokában a Recirqueltől - ...
• Orosz jégshow Budapesten 2023-ban a Jégcentrumban - Jegyek az Orosz ...
• Melyiket a kilenc közül cirkusz-színházi előadás 2022-ben a Fővárosi ...
• Jégkirályság - Jégcirkuszi show 2023-ban! Jegyek itt!
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2024