Budapesti Tavaszi Fesztivál 2014 - Jegyek és a BTF 2014-es programja itt!

Kelt: 2013.12.16 kovacsad

Budapesti Tavaszi Fesztivál 2014 - Jegyek és a BTF 2014-es programja itt! Aimon Keenlyside, Sebestyén Márta, Recirquel, Matt Bianco, Rufus Wainwright, Rodin, Rimszkij-Korszakov és még sok már ésdekesség a Budapesti tavaszi Fesztivál 2014-es programjában4 Jegyek már kaphatóak!

A korábbi összeg négyszereséből, 1 milliárd 650 millió forintból szervezhetik a jövő évi Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) programjait - hangzott el a Művészetek Palotájában rendezett hétfői sajtótájékoztatón. A BTF-et 2014-ben március 21. és április 6. között tartják, a jegyek árusítása már megkezdődött. 

Halász János, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kultúráért felelős államtitkára elmondta, hogy a főváros és a tárca megállapodása alapján négyszer annyi pénzt fordíthatnak a szervezők 2014-ben a BTF-re, mint 2013-ban, amikor 460 millió forint volt a programokra szánt összeg. A megállapodást a Fővárosi Közgyűlés a múlt héten hagyta jóvá. 

Az Emmi és a főváros megállapodása szervezeti-szervezési változtatásokkal is jár annak érdekében, hogy átfogó és átgondolt program jöjjön létre 2014-ben, valamint hosszabb távon, a 2015 és 2019 közötti periódusban - hangsúlyozta Halász János. Az államtitkár kiemelte: a fővárosnak olyan kulturális turisztikai célponttá kell válnia, amelynek hallatán Londontól Athénig mindenkinek az jut eszébe, hogy Budapest az értékek és érzelmek városa, ahol a fesztiválok éppúgy szólnak a tradícióról, mint a meghökkentően izgalmasról. 

Az újítások közé tartozik a 15 tagú Fesztivál Tanács, amely októberi létrehozása óta már két szakmai találkozót tartott. A testületet a nagy fővárosi-állami kulturális intézmények képviselői alkotják, javaslataikat megfontolva az Operatív Testület szervezi a programot, amelynek elnöke Káel Csaba, a Művészetek Palotája vezérigazgatója. A testület állandó tagja Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ ügyvezetője, valamint a Magyar Turizmus Zrt. képviselője. A még nem teljes, bár már most is sok neves vendéget ígérő programra lehet jegyet venni. 

Online jegyvásárláshoz kattintson ide!

Káel Csaba úgy vélte, hogy a BTF műsora műfajilag nyitottabb lesz az eddigieknél, jön például az amerikai Lee Ritenour, a smooth dzsessz jeles egyénisége. Bemutatják Philip Glass A szépség és szörnyeteg című operáját a szerző vezényletével és fellép az egyik leghíresebb brit énekes, Simon Keenlyside is. 

A 2014-ben 70 éves Eötvös Péter hegedűversenyét Patricia Kopacsinszkaja moldáv sztárhegedűs mutatja be Budapesten is. Új műsorral jelentkezik a Recirquel társulata a Művészetek Palotája Fesztiválszínházában A meztelen bohóc címmel, emellett első alkalommal lép fel Magyarországon Rufus Wainwright, Robbie Williams duettpartnere. Matt Bianco az amszterdami Concertgebouw Jazz Orchestrával lép pódiumra, Sebestyén Márta a Deep Foresttel koncertezik és a Bécsi Filharmonikusok is várhatók, a világhírű együttest Zubin Mehta vezényli. Ismét vendége lesz a fesztiválnak Jean-Christophe Spinosi és az Ensemble Mattheus. 

A nyitó koncertet március 21-én tartják, a Pannon Filharmonikusok és a Szegedi Kortárs Balett közös estjét Kovács János dirigálja. A jövőben - mint azt Bán Teodóra is megerősítette - a fesztivál időpontját érdemes kicsit későbbre, a Prágai Tavaszhoz közelebb vinni, így a BTF a Wiener Festwochenhez is közelítene. Ha egy "fesztiválháromszög" keletkezne a régióban, nagyobb számban lehetne távol-keleti vendégekre számítani.


A Budapesti Tavaszi Fesztivál 2014 - Teljes program helyszíni bontás:


A Művészetek Palotája:

Március 21. 19:00 - Bartók- és Strauss-est
Március 22. 19:30 A szépség és a szörnyeteg
Március 23. 19:30 Simon Keenlyside áriaestje
Március 23. 20:00 Lo’Jo
Március 27. 19:30 Sebestyén Márta
Március 28. 19:00 Recirquel: A meztelen bohóc - bemutató
Március 28. 19:00 Zubin Mehta és a Bécsi Filharmonikusok
Március 29. 19:00 Recirquel: A meztelen bohóc
Március 30. 19:00 Recirquel: A meztelen bohóc
Március 30. 20:00 Matt Bianco
Április 02. 19:00 Közép-Európa Táncszínház: Peregrinusok - bemutató
Április 03. 20:00 Rufus Wainwright
Április 04. 19:30 All' ungherese
Április 06. 19:30 Rameau: Les Fêtes de Polymnie - koncertszerű előadás

A Budapest Kongresszusi Központ színpadán:

Március 24. 19:30 Martin Grubinger és a BBC Filharmonikusok

A Vígszínház színpatán: 

Március 31. 19:00 Rodin
Április 01. 19:00 Rodin

A Szentpétervári Eifman Balett közreműködésével lesz látható a Rodin.

Április 02. 19:30 Rojotango 

A Budapest Music Center programja:

Április 06. 19:30 Rimszkij-Korszakov ária- és dalest

Millenáris Park:

Március 21. 20:00 Lee Ritenour
Március 23. 19:30 MozART Group

Online jegyvásárláshoz kattintson ide!

Megosztás:Kapcsolódó hírek:

Koncz Zsuzsa koncert 2014! Jegyek itt!
Koncz Zsuzsa koncert jegyek már kaphatóak! 2014.március 14-én lesz Koncz Zsuzsa koncertje a Papp László Budapest Sportarénában.
Ennio Morricone filmzene koncert 2014-ben az Arénában! Jegyvásárlás és videó itt!
Ennio Morricone koncert Budapesten a Papp László Budapest Sportaréna színpadán. A csodálatos filmzene szerzője Budapesten ad koncertet.
Mamma Mia szeptembertől újra a Madáchban! Jegyek 2000 forinttól  itt!
Az ősz során Budapesten a BOK Csarnokban több ezer néző előtt lett volna látható a Mamma Mia! Ez az előadás elmard, helyette szeptembertől több mint 10 alkalommal lesz látható a Mamma Mia! a Madách Színházban.Az előadásokra akár már 2000 ...
Újra látogatható a Bodies kiállítás! Bodies 2.0. kiállítás KÉPEK és jegyek itt!
Újra látogatható az új Bodies kiállítás 2020 szeptemberétől Budapesten a Bálnában. A Bodies 2.0. A bennünk élő univerzum kiállítás 200 preparált szervet és egész testet mutat be. Külön térítés ellenében VR élmény is várja a látogatókat.
A Diótörő balett 2020-ban is látható az Operettszínházban - Jegyek itt!
A Budapesti Operettszínház 2020 december közepétől ismételten műsorra tűzi a múlt évben nagy sikerrel bemutatott Diótörő előadását. Jegyek itt!
Sebestyén Balázs országos turnéra indul a Traccs beszélgetős esttel - Jegyek és helyszínek itt!
Sebestyén Balázs országos turnéra indul a Traccs beszélgetős esttel - Jegyek és helyszínek itt!
INGYEN látható az Aladdin! Ne hagyd ki!
Budapesten egy kertmoziban láthatjuk a legendás Disney filmet. Ne hagyd ki.
Ezeken a helyeken kötelező a maszk viselés!
Ezeken a helyeken lesz kötelező a maszk viselés!

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK