Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Caramel, Radics Gigi, Charlie és Benji dala is bekerült a dallistába!

2018.07.11 Kovács Gergely

Caramel, Radics Gigi, Charlie és Benji dala is bekerült a dallistába!

8 magyar dallal bővült a Margitszigeti Zenélő Szökőkút dallistája. A látványos Vízfüggöny és multimédiás látványosság mellé most új dalokat is kapott a kút. A Budapest Dal pályázat részeként számtalan dal érkezett, köztük Radics Gigi dala is.

Pár napja a Vizicirkuszról írtunk, valamint a legjobb hazai koncertrekről és előadásokról és a látványos VárkertMoziról. Most újabb izgalmas hírünk van.

2013 nyarán átadott margitszigeti építmény mintegy 400 köbméter vizet tartalmazó, 35 méter átmérőjű medencéjével és több mint ezer négyzetméteres vízfelületével az egyik legnagyobb szökőkútnak számít Európában. A vízsugarakat tíz méter magasra lövi fel, és esténként 250 energiatakarékos LED-lámpa adja a hangulatvilágítást. A kút 2018. április 28-tól üzemel majd.


MTI Fotó: Máthé Zoltán

Amennyiben a jövőben se szeretnél lemaradni a különleges programokról, akkor csatlakozz hozzánk a facebookon!

Bekerültek a Budapest Dal zeneszámai is a margitszigeti zenélő szökőkút kínálatába és minden nap 18.00 és 18.20 között hallhatóak.

Budapest Dal 2018 címmel írt ki pályázatot a Fővárosi Önkormányzat, keresve a főváros hangját és támogatva az olyan dalok megszületését, amelyek visszaadják a város hangulatát. A pályázat keretein belül 11 ismert előadót kértek fel, hogy írjanak egy dalt, amelyet fővárosunknak dedikálnak. A dalszerző pályázat minden zenész és énekes számára nyitott volt, végül a szakmailag elismert, független szakértőkből álló zsűri és a közönség közösen döntött Budapest Daláról. A megmérettetést követően valamennyi szerzemény felkerült egy közös zenei albumra, amelyből a margitszigeti zenélő szökőkúton, egész nyáron a következők hallhatóak:

VIZICIRKUSZ BUDAPESTEN! JEGYEK ITT!


A Budapest Dal szakmai zsűri és a közönség közös döntése alapján Radics Gigi "Budapest szerelem" című dala lett a győztes, ami egy éven át fogja viselni a "Budapest dala" címet. A közönségdíjat Benji „Bárhol járok” című felvétele kapta, a Budapest a fiatal tehetségekért program különdíját pedig a Zavodi-Berkes Olivér duó nyerte el az "Óriáskerék" című szerzeménnyel.

Radics Gigi nagyon boldog, hogy megnyerte a Budapest Dalt, és a fővárost képviselheti a "Budapest szerelem" című számával. "Különösen büszke vagyok erre a szerzeményre, hiszen a dalt édesapámmal közösen írtuk. Továbbá nagy megtiszteltetés számomra, hogy a Margitszigeti szökőkút egész nyáron játszani fogja a dalunkat, mely így eljut mind a budapesti, mind a külföldi látogatókhoz." – mondta a fiatal énekesnő.

A siker és a nagy érdeklődésre való tekintettel a városvezetés döntése értelmében a dalok immáron a margitszigeti zenélő szökőkút daljátékának műsorába is bekerültek. A város zöld szívében, egyedülálló környezetben élvezhetjük minden nap koraeste a város ihlette dalokat.

Bekerültek a Budapest Dal zeneszámai is a margitszigeti zenélő szökőkút kínálatába és minden nap 18.00 és 18.20 között hallhatóak.

A dalok listája:
Freinreisz Károly: I love Budapest
Caramel: 1873
Király Viktor: Király utca
Benji: Bárhol járok (Budapest Dal közönségdíj)
Charlie: Szerelmek városa
Keresztes Ildikó: Ahol a város őrzi a Dunát
Závodi – Berkes: Óriáskerék – (Budapest a fiatal tehetségekért program különdíj)
Radics Gigi: Budapest szerelem – (Budapest Dal 2018 nyertes)

CSATLAKOZZ A FACEBOOK ESEMÉNYHEZ IDE KATTINTVA!

Ne hagyd ki a cikk alatti kapcsolódó híreket sem, ahol a népszerű énekesek koncertjein túl INGYENES programokról is olvashatsz! Illetve nyereményjátékainkat a JÁTÉK menüben! 

Forrás: Főkert.hu

• Caramel koncert a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon! Jegyek itt!
• Radics Gigi Aréna koncert 2018-ban Budapesten a Sportarénában - Jegyek itt!
• István, a király az Operettszínházban - Jegyek az István, a király ...
• Charlie koncert 2019-ben Budapesten a MOM-ban - Jegyek itt!
• INGYENES a Puskás Ferenc Stadion Látogatóközpont! Nyitvatartás itt!
• INGYENES 3D fényfestés Debrecenben!
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2024