Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Corvin 100 és Corvin moziéjszaka 2022

2022.08.11 Kovács Gergely

Corvin 100 és Corvin moziéjszaka 2022

100 éves a Corvin mozi – Jubileumi programsorozat szeptembertől november végéig!

100 éve, 1922. november 21-én nyitották meg a Corvin mozgóképszínházat. Nem sok mozi
mondhatja el magáról, hogy megnyitását a kor egyik leghíresebb költője kifejezetten erre az
alkalomra írt versével köszönti. De nemcsak Kosztolányi Dezső gesztusa miatt különleges: a régi filmszínházak közül az egyetlen, melynek neve a nyitás óta nem változott. A kilencvenes évek közepe óta a legnagyobb mozisikereket vetíti, és számos kulturális esemény, díszbemutató és filmfesztivál helyszíne is. Terveink szerint, ősztől a mozi két terme (Jávor, Karády) is csatlakozik a Budapest Film artmozi hálózatához, így a nézők, a korábbinál még színesebb kínálattal találkozhatnak. A mozi a továbbiakban 5 teremmel (Korda, Kabos, Jávor, Karády, Radványi) várja a közönséget.

Ünnepi programsorozatunkkal ennek az évszázadnak a legfontosabb állomásait, legendás bemutatóit idézzük fel. Maratoni filmnézéssel indítunk: a Corvin moziéjszaka a közelmúlt egyik legsikeresebb eseménye, s ahogy mindig, úgy most is egyetlen karszalaggal látogatható. Ezt követően visszatérünk a kezdetekhez: a Névadók mozija sorozatban a nyitástól az ötvenes évekig vetített fontos alkotások láthatók a magyar filmtörténet kiemelkedő alkotóitól, Az aranyembertől az Állami áruházig, az előadások előtt korabeli filmhíradóval. A Best of sorozatban a külföldi legendás bemutatókat idézzük, olyan filmekkel, amelyekre nem egyszer a „villamosmegállóig állt a sor” (E. T., Csillagok háborúja, Ben-Hur) –, s ez tényleg csak néhány cím az ünnepi műsorból – de nem feledkezünk meg a magyar kasszasikerekről sem: vetítjük a Kontrollt, az Üvegtigrist, a Macskafogót, a Vukot és a Csinibabát is.

Meglepetés vendégeket is várunk, de lesz közönségtalálkozó és mozitörténeti séta is. A Best of
Corvin néhány vetítését bevezeti, s az egyes magyar filmekhez kapcsolódó közönségtalálkozókat moderálja Kovács Gellért Filmszerész, filmes újságíró.

A teljes programról különösen szép kiállítású programfüzet is készült. A Moziéjszakára karszalagokat és Corvin 100 többi vetítésére augusztus 11-től lehet jegyeket vásárolni.

• INGYENES kertmozi nyílik Budapesten!
• INGYENES cirkuszi előadást nézhettek!
• Újabb INGYENES budapesti kertmozi tette közzé a programját!
• INGYENES strand nyílik Budapesten!
• Nézd meg INGYEN a Honfoglalás musicalt!
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2023