Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Csabai Nyár 2022-es program és jegyek itt!

2022.05.20 kovacsad

Csabai Nyár 2022-es program és jegyek itt!

Nagy-Kálózy Eszter, Rudolf Péter, Hernádi Judit, Kern András, Kautzky Armand, Beleznay Endre, Pokorny Lia, Őze Áron, Janza Kata, Fésűs Nelly, Vastag Tamás, Szomor György… Nincs az a színházrajongó, aki a fenti névsort ne fogadná örömmel a hazai színpadon a Csabai Nyár 2022-es programjában Békéscsabán.

A Csabai Nyár idén is változatos vendég produkciókkal várja a közönséget, hiszen érkezik a Fenyő musical, a Made in Hungaria, lesz cirkusz, vígjáték sztárokkal és persze egy izgalmas koncert Máté Péter és Cserháti Zsuzsa dalaival.

Jegyárak és a teljes műsor itt!

Műsors:

Rudolf Péter és Nagy-Kálózy Eszter... És Rómeó és Júlia
Nagy-Kálózy Eszter, Rudolf Péter, Hernádi Judit, Kern András, Kautzky Armand, Beleznay Endre, Pokorny Lia, Őze Áron, Janza Kata, Fésűs Nelly, Vastag Tamás, Szomor György…
Nincs az a színházrajongó, aki a fenti névsort ne fogadná örömmel a hazai színpadon.

A Városházi Esték során mindannyiukkal találkozhatnak a Városháza udvarán, június 24. és július 8. között, amikor a Városházi Esték alkalmával ezek a kitűnő művészek (és még sokan mások) egymásnak adják majd a(z öltözőajtó) kilincset estéről estére.
Olvassa el az ebben a pillanatban legrészletesebb Városházi Esték műsorkínálatot, és rövidesen mutatjuk, a jegyvásárlási lehetőségeket is.

2022. június 24. (péntek) 20.30 órakor
Ray Cooney: Páratlan páros
bohózat
a Bánfalvy Stúdió előadása

Rendező: Horváth Csaba
Helyszín: Városháza díszudvara
 

Mary izgatottan várja haza wimbledoni otthonába férjét, John Smith taxisofőrt, aki túl sokat késik. Az asszony ezért úgy dönt, felhívja a helyi rendőrséget, hátha hitvesének baja esett. Nem messze tőle, úgy négy és fél percnyi autózásra, Barbara izgatottan várja haza richmondi otthonába férjét, John Smith taxisofőrt, aki túl sokat késik. Az asszony ezért úgy dönt, felhívja a helyi rendőrséget, hátha hitvesének baja esett… Ezzel pedig megkezdődik a kalamajka. A férj, John ugyanis egy és ugyanaz a személy, és régóta éli kettős életét, amely most összedőlni látszik; John ugyanis egy idős hölgy segítségére sietve balesetet szenved, és a kórházban nem a megfelelő lakcímét adja meg. A feleségek által értesített rendőrség lelkes nyomozásba kezd, John pedig ámokfutó módjára ingázik a két asszony között.

Szereposztás:
John Smith: Száraz Dénes
Marry Smith: Bugár Anna
Barbara Smith: Mezei Réka Léda
Stanley Curtis: Beleznay Endre
Porterhouse felügyelő: Harmath Imre
Troughton felügyelő: Suhajda Dániel
Bobby Franlyn: Kiss Zoltán
Fotóriporter: Pintér Gábor
Fordító és Dramaturg: Benedek Albert
Díszlet és jelmeztervező: Győri Gabriella
Rendező: Horváth Csaba

2022. június 26. (vasárnap) 20.30 órakor
Zerkovitz Béla – Szilágyi László: Csókos asszony
zenés vígjáték

a Pesti Művész Színház előadása
Rendező: Halasi Imre
Helyszín: Városháza díszudvara

Pesten, a Nagytemplom utcában Katóka ünneplésére készül a háznép. Katóka ugyanis színinövendék, és éppen előadása volt a színházban, ahol a Csókos asszony című operett címszerepét játszotta. Nevelőapja, Kubanek Tóbiás hentesmester és a háznép Katóka és Dorozsmai Pista eljegyzését szervezi. Közben Báró Tarpataky, a híres mecénás érkezik a Nagytemplom utcába, mert látta Katókát a délutáni előadáson. A bárónak nagyon tetszett, ezért meghívja a lányt Bajza utcai palotájába. Katóka azonban nem fogadja el a meghívást. Dorozsmai nem tudta visszaszerezni a zálogba adott jegygyűrűket, ezért elmenekül az eljegyzésről egy esti privát orfeumi fellépésre. Az eljegyzésre összegyűlt vendégek már csak a vőlegényt várják, de ő nincs sehol. Katóka teljesen összeomlik, és elrohan a Nagytemplom utcából a Bajza utcába...

Szereposztás:
Báró Tarpataky: Virágh József
Pünkösdi Kató: Fogarassy Bernadett
Dorozsmay Pista: Csengeri Attila / Egyházi Géza
Ibolya Ede: Czető Roland, Bodrogi Attila
Salvotore: Egri László
Hunyadiné: Sáfár Anikó
Rica Maca: Tunyogi Bernadett / Cseke Katinka
Kubanek, hentes: Faragó András / Bodrogi Attila
Zenei vezető: Fekete Mária
Díszlet: Halász G. Péter
Jelmez: Reininger Mária és Rabócsi Renáta
Koreográfus: Szamosi Judit
Átdolgozta: Böhm György

Rendező: Halasi Imre

2022. június 28. (kedd) 20.30 órakor
És Rómeó és Júlia

Rendező: Horgas Ádám
Helyszín: Városháza díszudvara

"Elmesélünk egy történetet azokkal a lehetőségekkel és szabadsággal, amelyet egy mesélői helyzet megenged. Azzal a korlátlan fantáziával (játékosan mégis komolyan véve), ahogy az ember komolyan beszél a gyerekekkel szerelemről, halálról, tisztességről, barátságról. Azt hittem, bizonyos szerepek elmennek az ember mellett. Tévedtem. Csak utolértek. De hogy még dajka is leszek, ez váratlan meglepetés. De kellemes. A célunk az, hogy megszólaljon a darab mondanivalója, a Shakespeare által írt Rómeó és Júlia." - Rudolf Péter.

Szereplők: Nagy-Kálózy Eszter, Rudolf Péter
Író: William Shakespeare
Fordította: Mészöly Dezső
Rendező: Horgas Ádám
 

2022. június 29. (szerda) 20.30 órakor
Szentivánéji szerelem – Cirkuszi Show
a BIAK CircusTheatrum előadása

Rendező: Kovács Gábor Dénes
Helyszín: Városháza díszudvara

Látványos táncképekkel színesített, szórakoztató cirkuszművészeti számokból összeállított gálaműsor, amelyben ismerős musical dallamok is felcsendülnek az ifjú artista,- és színművészek előadásában. A tematikusan szerkesztett gálaműsor középpontjában a nyári napforduló legrövidebb éjszakájának szerelmi története áll, amelynek keretét Shakespeare Szentivánéji álom című vígjátéka biztosítja. A különböző előadó-művészeti ágak kereszteződése által a néző egy különleges összművészeti produkció részese lehet, és ezen a sejtelmes Szent Iván éjjelen tündérekkel, koboldokkal, egymást kergető szerelmesekkel közösen álmodhatja örökérvényű álmainkat vágyakról, vonzásokról, változásról és vándorlásról.
 

2022. június 30. (csütörtök) 20.30 órakor
Kellős Éva: Szabadság elvtársak!
népi demokratikus szatíra

Rendező: Bardóczy Attila
Helyszín: Városháza díszudvara

Hárman támasztják a pultot a szebb napokat látott fővárosi presszóban: a nyámnyila üzletvezető, a jólelkű pincérnő és Budapest hatodik legjobb kávéfőzőnője. A nyitásra érkező törzsvendég hóna alatt egy sztálinvárosi regény kéziratával érkezik, Coca-Colát meg Marlborót kér, de csak Bambit kap. Rákosi képpel folytatott beszélgetéseit a tsz-elnök és újdonsült mérnök barátja érkezése szakítja meg. Ók ketten ugyanis friss Kossuth-díjasok, egyenesen az Országházból érkeztek, ünnepelni. Észre sem vették, hogy követte őket a szép munkásnő, akiknek határozott céljai vannak citromkockával, zaccos kávéval és férfiakkal egyaránt. Majd betoppan egy titokzatos idegen, aki pont annyira lehet ávós, mint reakciós, a végén pedig megérkezik a tömbházmester elvtársnő is, akiről viszont pontosan tudják, hogy melyik. Mindeközben jócskán fogy az ital és a türelem. Amikor kiderül, hogy valakit megloptak, már nem merik hívni a rendőrséget. Hiszen itt még a rádiót is ütni kell ahhoz, hogy megszólaljon.

Szereposztás:
Csillag Jenő: Petridisz Hrisztosz
Görnye Béla: Rácz János
Özv. Pátkainé Gizi: Fehér Adrienn
Lokker Irma: Kökényessy Ági
Sági Elemér: Kautzky Armand Jászai Mari-díjas, Érdemes Művész
Kondorosi Tivadar: Bardóczy Attila
Jámbor Margit: Madár Veronika
Soós János: Krajnik-Balogh Gábor
Barát Lajosné Jolika: Paor Lilla
Díszlet-jelmez: Rátkai Erzsébet Ferenczy Noémi-, Jászai Mari-díjas Érdemes Művész
A rendező munkatársa: Debreczeni Sára Bori
Smink-és maszkmester: Dévényi Kathy
Zene: Gyarmati-Paor Zoltán
Történész szakértő: Nyári Gábor
Producer: Paor Lilla
Rendezte: Bardóczy Attila
 

2022. július 1. (péntek) 20.30 órakor
Ray Cooney – Tony Hilton: 1x3 néha 4
vígjáték

a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház előadása
Rendező: Szerednyey Béla
Helyszín: Városháza díszudvara

A dúsgazdag, de már idős, betegségekkel küzdő Jonathan Hardcastle komoly összeget szándékozik egy volt üzlettársa fiának, Billynek ajándékozni azzal a feltétellel, hogy a fiún kívül ne legyen más örökös a láthatáron. Billy és ügyvédje éppen akkor jelennek meg, amikor a Hardcastle-rezidencián egy születésnapi összejövetel készülődik, mely alkalom ezúttal nem szűkölködik meglepetésekben. Bár a családi hadszíntér önmagában is katasztrófaövezet, ezen az estén még eszeveszettebb ámokfutás indul a szóban forgó pénzösszegért. Mindenki mozgásba lendül, hiszen a leleményesség nem ismer se lehetetlent, se tréfát; nem úgy, mint a darab szerzői. Ray Cooney bohózatai a klasszikus angol vígjátékhagyományt követik, a rá jellemző virtuóz cselekményvezetéssel, a különböző félreértések és helycserék már-már az abszurditásig való eltúlzásával, a szálak végletes összekuszálásával. Szerzőtársa ezúttal Tony Hilton színész és író, aki szintén a műfaj jelentős képviselője.

Szereposztás:
Billy Hickory Wood: Járai Máté
Charlie: Fazakas Géza
Jugg: Ferencz Bálint
Winnie: Jankovics Anna
Cynthia: Horváth Alexandra
Jonathan Hardcastle: Varga Zoltán
Amy Hardcastle: Danyi Judit
Piper: Hegedűs Zoltán
Clifton: Koller Krisztián
Díszlettervező: Rákay Tamás
Jelmeztervező: Kovács Yvette Alida
Zenei konzultáns: Weil Róbert
Koreográfus: Frigyesi Tünde
Súgó: Ba Éva
Ügyelő: Domján Sándor
Rendezőasszisztens: Frigyesi Tünde
Rendező: Szerednyey Béla
 

2022. július 2. (szombat) 20.30 órakor
Dan Goggin: Apácák
zenés komédia

a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház előadása
Rendező: Kökényessy Ági
Helyszín: Városháza díszudvara

Ötvenkét nővér arccal a mérgező levesében! Így talál rájuk egy balul elsült gombavacsora után a zárdába visszaérkező öt apáca, akik egy Bingo-party miatt maradtak le az „utolsó vacsoráról”. Elhatározzák, hogy a hirtelen megboldogult nővéreket méltó körülmények között búcsúztatják el. A temetéshez azonban rengeteg pénzre van szükség. Egy sugallatnak engedve vallásos témájú képeslapok gyártásába fognak. És bár a vállalkozás jól megy, az összeg így sem teljes. Végül egy adománygyűjtő előadást szerveznek, ahol ők maguk lépnek színpadra. A show egyszerűen mennyei, és közben arra is fény derül, hogy bár született apácák, mégis mindegyikük színpadra termett. És hogy összejön-e a pénz a sziporkázó zárdahumorban bővelkedő misszió végére? Az csakis az oltári társaságon múlik, mert ők a végsőkig zengik: „a színpad szent varázs!”

Szereposztás:
Mária Regina nővér: Vándor Éva, Jászai Mari-díjas
Mária Huberta nővér: Kökényessy Ági
Mária Roberta nővér: Németh Anna
Mária Amnesia nővér: Simon Kata
Mária Lea nővér: Házi Anita
Dramaturg: Deés Enikő
Koreográfus: Ullmann Krisztina
Korrepetítor: Ligeti Éva
Díszlet- és jelmeztervező: Pallós Nelli
Rendezőasszisztens: Gyetvai Viktória, Berki Dzsenifer Krisztina
Zenei vezető: Körmendi Péter
Rendező: Kökényessy Ági

2022. július 3. (vasárnap) 20.30 órakor
Neil Labute: Valami csaj(ok)
komédia

a Rózsavölgyi Szalon előadása
Rendező: Németh Kristóf
Helyszín: Városháza díszudvara

Egy középkorú férfi nősülni készül, s elhatározza, végigjárja az élete nagy szerelmeit. Valamennyiükkel hasonló szállodai szobában találkozik, más-más városokban (az első szerelem, a második az érzéki, a harmadik a különleges, a negyedik az igazi) – de nem lel megnyugvást, a nők sokkal többet értek-érnek nála – egy elrontott, gyáva élettel kell szembenéznie a végén. Szellemes képek, szórakoztató előadás alapanyaga – különösen, ha az összes nőt ugyanaz a színésznő játssza – bravúrszerep.

Szereplők: Pokorny Lia és Őze Áron
Díszlettervező: Enyvvári Péter
Jelmeztervező: Sántha Borcsa
Dramaturg: Lőkös Ildikó
Rendező: Németh Kristóf
 

2022. július 6. (szerda) 20.30 órakor
Egy darabot a szívemből – Cserháti Zsuzsa és Máté Péter legszebb dalai

Rendező: Szomor György
Helyszín: Városháza díszudvara

Az Egy darabot a szívemből című koncert-előadásban Cserháti Zsuzsa és Máté Péter legszebb dalai hangzanak el, népszerű előadók tolmácsolásában. A fúvós szekcióval kiegészített WestEnd Színház Zenekarát Ruff Tamás vezényli. Ízelítő a repertoárból: Édes kisfiam, Hamu és gyémánt, Kicsi gyere velem, Elmegyek, Egy darabot a szívemből, Hazám, Te ott állsz az út végén, Hull az elsárgult levél.
Fellépnek: Janza Kata, Fésűs Nelly, Vastag Tamás, Szomor György, Győrvári Leslie, Kovács Rita, Sándor Éva.

Az előadást szerkesztette és rendezte: Szomor György.
 

2022. július 7. (csütörtök) 20.30 órakor
Bess Wohl: Válaszfalak
vígjáték

az Orlai Produkció előadása
Rendező: Szabó Máté
Helyszín: Városháza díszudvara

„Azt hiszem, el akarok válni!” Meglepő kijelentés ez egy olyan nőtől, aki évtizedek óta él kényelmes, nyugodt, mondhatni boldog házasságban, jó anyagi körülmények között, van két felnőtt fia, és hamarosan megszületik az első unokája. Ő az, akinek tényleg semmi gondja nincs. Látszólag.
Férjével szinte egyszerre lélegeznek, ismerik egymás minden mozdulatát, fel vannak készülve minden sóhajra, horkolásra, tüsszentésre. Egy új otthonban kezdenek új életet, hiszen a két fiú felnőtt, élik a saját életüket. Hősnőnk pedig hirtelen kimondja: életkor ide vagy oda, ő bizony meg szeretné élni a teljességet. Ez pedig olyan, mintha ledobna a békés családi idillbe egy bombát. Senki nem érti őt, fiai és pszichológus menye is segítene megoldani a problémát, ami rendkívül mulatságos helyzetekhez vezet. A Válaszfalak elképesztően szórakoztató darab, és egy olyan témáról szól, ami életkortól és családi állapottól függetlenül bárkit érinthet. Mi történik akkor, ha kilépünk életünk addigi kereteiből, és felvállalva vágyainkat, álmainkat valami egész másba fogunk?

Szereposztás:
Bill: Kern András
Nancy: Hernádi Judit
Ben: Pataki Ferenc
Brian: Nagy Dániel Viktor
Jess: Grisnik Petra
Tommy: Rohonyi Barnabás
Carla: Peremartoni Krisztina
Díszlettervező: Cziegler Balázs
Jelmeztervező: Füzér Anni
A rendező munkatársa: Skrabán Judit
Rendező: Szabó Máté
Producer: Orlai Tibor
 

2022. július 8. (péntek) 20.30 órakor
Fenyő Miklós – Tasnádi István: Made in Hungária
musical
a Békéscsabai Jókai Színház előadása
Rendező: Halasi Imre

Helyszín: Főtér, Békéscsaba

A hatvanas évek elején ki - majd visszadisszidál egy tipikusan angyalföldi család: Fenyőék. A fiatal Mikibe eddigre mélyen beleívódott mindaz, ami egy tizenévesnek Amerikát jelentheti: a rágó, a Marlboro, a hawaii ing, a Ballantines és mindenek előtt a rock and roll. A kinti élmények és egy megszállott lemezgyűjtő rádióműszerész hatására elhatározza: zenekart alapít. Cipős dobozból, éjjeli szekrényből erősítőt eszkábálnak, s már nem is kell más, csak néhány jó haver, hogy a Szent István parkban, a Fémmunkás próbatermében, a Tisza utcai utcabálon feldübörögjön a Viva rock and roll.

Szereposztás:
Ricky: Ormándy M. Keve
Jerry Lee Lewis: Nagy Róbert
Bigali, elvtárs, polifunkcionárius: Csomós Lajos, Jászai Mari-díjas
Anya: Vidovenyecz Edina / Nagy Erika
Apa: Csurulya Csongor / Tomanek Gábor
Vera, nem csak egy csaj a sok közül: Kiss Viktória
Marina, Röné csaja: Király M. Alexandra
Gretchen, NDK-s cserediáklány: Csonka Dóra / Kristály Alexandra
Röné, a csókkirály, gitáron: Puskás Dániel / Lévai Attila
Hella, a baráti NDK-ból: Nádra Kitti
Sampon, a Figaro együttes frontembere: Lévai Attila / Kopanyicza András
Kis Nyírő, önkéntes technikus: Szász Borisz
Miklós Rudi, a cukrász, dobon: Laszkó Viktor
Csipu, szaxi: Berndt Richárd, szh.
Tripolisz, bass: Bartus Botond, szh.
Duci Juci: Márki Szabina
Rendőr: Borák Péter, szh.
Műsorvezető: Sallai Zsóka
Soltinszky Juci: Lehoczki Orsolya
Súgó: Kristály Alexandra, szh.
Ügyelő: Szepsi Szilárd
Díszlettervező: Egyed Zoltán
Jelmez: Kiss Kata
Korrepetítor: Galambos Hajnalka
Zenei vezető: Rázga Áron
Koreográfus asszisztens: Lehoczki Orsolya
Koreográfus: Kerekes Judit
Rendezőasszisztens: Sallai Zsóka
Rendező: Halasi Imre, Jászai Mari-díjas, Érdemes MűvészEz is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2022