Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Cseh Tamás emlékest 2024-ben Szegeden az Újszegedi Szabadtéri Színpadon - Jegyek itt!

2024.05.20 kovacsad

Cseh Tamás emlékest 2024-ben Szegeden az Újszegedi Szabadtéri Színpadon - Jegyek itt!

Az ikonikus zenész Bereményi Gézával közös dalait Udvaros Dorottya, Nagy-Kálózy Eszter, Für Anikó, Cserhalmi György, Rudolf Péter, Szegezdi Róbert és Gubik Petra kelti életre az Újszegedi Szabadtéri Színpadon. Augusztus 7-én hangulatos koncerttel idézik fel Cseh Tamás emlékét a Szegedi Szabadtéri Játékokon.

Hrutka Róbert és kiváló művésztársai eredetileg a zenész születésnapja tiszteletére alkották meg a „Csönded vagyok” című összeállítást, amelyet ezúttal éppen halálának tizenötödik évfordulójánláthatnak, akik helyet foglalnak majd az Újszegedi Szabadtéri Színpad nézőterén. A legendás ének- és gitárművész, dalszerző munkásságát a Nemzet Művészéhez, a Kossuth-díjas Bereményi Gézához fűződő évtizedes barátságának, alkotói együttműködésének tükrében, közös dalaikon keresztül
mutatja be új fénytörésben a különleges est. A csend tölti ki a hangok közti űrt, ezért ugyanolyan fontos, mint maga a hang - Bereményi Géza Cseh Tamásnak írt szövegeiben ez a csend töltődik fel a múlt emlékeivel, humorral, érzelemmel és értékes tartalommal.
A különleges estet Hrutka Róbert fogja össze, aki a hangszerelés mellett énekesként és gitáron is közreműködik. Kiváló zenekarában Markó Ádám felel a dobokért, Fehérvári Attila játszik
basszusgitáron, Galambos Zoltán zongorázik és Kalmus Felicián csellózik, Dely Domonkos pedig vokállal és perkán működik közre.

A generációk számára kedves dalok énekes megszólaltatására a színházi világ valódi csillagai
vállalkoznak. Fellép a Nemzet két Színésze is: a 2023-ban megválasztott, Kossuth- és Jászai Mari-díjas Udvaros Dorottya – aki idén a Rebecca nézőit is elkápráztatja Mrs. Van Hopper szerepében - és a szintén Kossuth- és Jászai-, valamint Balázs Béla-díjjal kitüntetett, érdemes művész, Cserhalmi György is. Színpadra lép az összetéveszthetetlen hangú érdemes művész, a Jászai Mari-díjas Für Anikó és a népszerű és elismert színművész házaspár, Nagy-Kálózy Eszter Kossuth- és Jászai Mari- díjas, érdemes és kiváló művész és Rudolf Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas kiváló művész is. A jeles fellépői gárdát erősíti a Szegedi Nemzeti Színház tagja, a prózai és zenés szerepekben egyaránt remeklő, Gábor Miklós-díjjal kitüntetett Szegezdi Róbert, aki a kőszínházi évadban számos emlékezetes alakítással örvendeztette meg a Tisza-parti város közönségét. Végül, de nem utolsó sorban csatlakozik hozzájuk a Junior Prima-díjas Gubik Petra is, akit a koncertet megelőző két hétvégén a Rebecca főszerepében csodálhatnak meg a Szabadtéri Játékok nézői. Színészi megközelítésük egészen egyedülálló ízt kölcsönöz majd a megunhatatlan daloknak, egy-egy énekes fellépő személyes benyomásain, művészi érzékenységén átszűrve a bennük meglelhető ezernyi hangulatot, rejtett, mégis sokak számára ismerős üzenetet, méltó emléket állítva a közelmúlt magyar könnyűzene egyik legnagyobb hatású, emblematikus alakjának, Cseh Tamásnak.

A Csönded vagyok - Csah Tamás emlékest 2024. augusztus 7-én az Újszegedi Szabadtéri Színpadon kerül megrendezésre.

Jegyárak és jegyvásárlás itt!

A koncert Cseh Tamás születésének 80. évfordulója alkalmából kerül megrendezésre.
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2024