Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Don Quijote musical Szegeden - La Mancha lovagja musical jegyek - Szegedi Nemzeti Színház

2012.11.10 kovacsad

Don Quijote musical Szegeden - La Mancha lovagja musical jegyek - Szegedi Nemzeti Színház

Don Quijoteról szóló musicalt mutat be 2012. november 16-án a Szegedi Nemzeti Színház. A La mancha lovagja musical már jól ismert darab a musical rajongók számára is, hiszen már több színház bemutatta. Jegyek már kaphatóak!

Dale Wassermann világhírű La Mancha lovagja musicaljét mutatja be 2012. november 16-án a Szegedi Nemzeti Színház. A jól ismert musicalt hazánkban már több színház is műsorra tűzte országszerte és mindenhol nagy sikert aratott. A La Mancha lovagja Cervantes regényének világsikerű musical változata Don Quijote történetét dolgozza fel. Egyaránt izgalmas szórakozást ígér a musical a gyerekeknek és a felnőtteknek is, hiszen a történet mondanivalója minden korosztály számára érdekes lehet.


Az előadásra jegyek: 1000, 1600, 2300, 2800, 3400 Ft áron vásárolhatóak. Online jegyvásárláshoz kattintson ide!

A musical történetéről
„La Mancha egyik falujában – a nevét említeni sem akarom – élt nemrég egy nemesember, olyasféle, akinél a fogason dárda, régi pajzs függ, van egy girhes paripája meg egy nyughatatlan agara. Hidalgónk életkora közel járt az ötvenhez, testalkata izmos, termete szikár, arca csontos volt, ő maga rendesen igen korán kelt, s a vadászatot különösen kedvelte. Hanem azt már fel kell említenünk, hogy a nemes lovag, valahányszor üres órái valának (s az egész esztendő legnagyobbrészt üres órákból állott), lovagregények olvasásával foglalkozott, mégpedig oly mohó vággyal és gyönyörködéssel, hogy miattok utóbb teljesen elhanyagolta a vadászat élvezeteit, de még tulajdon gazdaságát is; kíváncsisága s balga mohósága úgyannyira elhatalmasodott rajta, hogy holdat hold után adogatott el szántóföldjéből, csak hogy olvasni való lovagregényeket vehessen. 

Egyszóval, lovagunk annyira belegabalyodott az olvasásba, hogy reggeltől estig, estétől reggelig mindig csak olvasott, s így a kevés alvás és sok olvasás úgy kiszárította agyvelejét, hogy végre elvesztette józan ítéletét. Midőn elméje így teljesen megháborodott, olyan különös gondolata támadt, hogy túltett minden eddig látott bolondságon: illendőnek és szükségesnek látta mind a saját dicsősége öregbítésére, mind a közjó érdekében, hogy beálljon kóbor lovagnak, s lóháton és fegyveresen járjon szerte a világban, kalandokat keressen, s véghezvigye mindazt, amit olvasmányai szerint a kóbor lovagok véghezvittek: megtoroljon mindennemű sérelmet, belerohanjon minden elképzelhető veszedelembe, mert ha mindent szerencsésen kiáll, örökké fennmaradó hírnévre és dicsőségre tehet szert.” (Cervantes: Don Quijote)
 
La Mancha lovagja musical szereposztás:
Cervantes, Don Quijote – Jakab Tamás
Cervantes, Don Quijote – Rácz Tibor
Aldonza – Szilágyi Annamária
Sancho – Gömöri Krisztián
Kormányzó, Fogadós – Pálfi Zoltán
Herceg, Dr. Carrasco – Rédei Roland
Padre – Somló Gábor
Házvezetőnő – Vajda Júlia
Antonia – Csorba Kata
Inkvizíció Kapitánya – Szívós László
Pedro, összvérhajcsár főnök – Poroszlay Kristóf
Anselmo, borbély – Lazók Mátyás
Juan – Bánvölgyi Tamás


Rendező – Keresztes Attila
Rendező asszisztens – Czene Zoltán
Karmester – Koczka Ferenc
Karmester – Kardos Gábor
Zenei asszisztens – Herczeg Ágnes
Zenei asszisztens – Kovács Gábor
Díszlet – Fodor Viola
Jelmez – Bianca Imelda Jeremias
Koreográfia – Fejes Kitty
Karigazgató – Kovács Kornélia
Súgó – Almási Gyöngyi
Ügyelő – Stefanik Sándor
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2024