Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Extravagáns, színes és szupermodern művekkel rúgja be a nyarat a Virág Judit Galéria

2024.06.06 Kovács Gergely

Extravagáns, színes és szupermodern művekkel rúgja be a nyarat a Virág Judit Galéria

Az ingyenes tárlaton Vető Orsolya Lia festményei és kilenc keramikus művei láthatóak. Extravagáns és modern dupla nyári kiállítással jelentkezik a Virág Judit Galéria. A május 31-én nyíló ingyenes tárlaton Vető Orsolya Lia fiatal festőművész vitalitástól duzzadó, életigenlő színes képeit, valamint kilenc keramikus 21. századi, izgalmas kreációit láthatják az érdeklődők. A kiállított művek egytől-egyig megvásárolhatóak.

Vető Orsolya Lia festőművész közel 30 alkotása kerül a galéria hatalmas kiállítóterének falaira, a tárlat Az olvadás mintázatai címet kapta. Vető a kortárs szcéna egyik legizgalmasabb és legkeresettebb festőművésze - magángyűjtemények mellett művei a Magyar Nemzeti Bank kortárs kollekciójában is megtalálhatók.

 

Művészetét áthatja a dinamikusság, ösztönösen és vakmerően használja a színeket, formákat, dimenziókat. Nagyléptékű alkotásainak minden négyzetcentiméterén történik valami. „2020-24 között készült festményeimet hoztam el erre a kiállításra. Két sorozatból válogattam, a Biophilia és a Folyékony időszeletek (Liquid Slices of Time) szériákból. A Virág Judit Galéria egy presztízsértékű kiállítóhely, nagy öröm számomra, hogy itt mutathatom be az alkotásokat” - mondta Vető Orsolya Lia. „Alapvetően mindig a természet szeretete inspirált, a vitalitás, a mozgás, maga az élet” - tette hozzá a művész, akinek alkotásait hömpölygő alakzatok, fluid formák tesznek egyedivé.

 

Vető Orsolya Lia művei mellett egy másik izgalmas tárlat is helyet kap a Virág Judit Galériában. A szilikát legjava című kiállítás napjaink kerámiaművészetét helyezi fókuszba. A Zsdrál Art Kortárs Művészeti Galériával közösen megvalósuló tárlat a kortárs kerámiaművészet sokoldalúságát mutatja be nyolc magyar, pécsi kötődésű és egy nemzetközi művész alkotásain keresztül. A kiállítók: Nagy Márta, Rejka Erika, Babos Pálma, Husz Ágnes, Maróti Viktória, Varga Judit, Füzesi Zsuzsa, Simcha Even-Chen és Simon Zsolt József - mindannyian rendszeresen részt vesznek külföldi és hazai versenyeken és kiállításokon.

 

„Húsz éve a Zsolnay kerámiakultúra elkötelezett támogatói vagyunk, sokat teszünk azért, hogy az egész világon egyre többen ismerjék és elismerjék a pécsi gyár alkotásait. Ezt a hagyományt követve pécsi kötődésű, modern kerámiaművészek alkotásait mutatjuk be a galériában. Vető Orsolya Lia színvilága és a kortárs kerámiák vizualitása különleges elegyet alkot. Büszkék vagyunk rá, hogy ismét részt vehetünk a hazai kortárs művészet élvonalának népszerűsítésében” - mondta el Kelen Anna, a Virág Judit Galéria művészettörténésze.   

 

A dupla kiállítást bárki ingyenesen megtekintheti május 31. és július 12. között a Virág Judit Galériában (1055 Budapest, Falk Miksa utca 30.). A kiállított művek megvásárolhatóak.
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2024