Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Fénygolyók - Látványos online előadás! Jegyek itt!

2021.12.15 Kovács Gergely

Fénygolyók - Látványos online előadás! Jegyek itt!

Az angyal válaszol vizuális színházi adaptációja. Az Élőkép Színház előadása alatt végig gong, hangtálak és csengők hangjait halljuk, kozmikus hangszerek rezgése járja át testünket-lelkünket. Az előadás 2021. december 31-ig ONLINE látható!

Karácsonykor a fény születését ünnepeljük. A téli napforduló néhány éjszakája a leghosszabb az évben, ebben az időszakban visszahúzódunk, és lelkünkben tápláljuk a belső fényt: szeretetet, felismerést, megértést, belső bizonyosságot. Különleges alkalom lehet arra, hogy találkozzunk az angyal válaszol c. könyv tanításaival és azok látványszínházi víziójával. E könyv a második világháború embertelensége közepette, a sötétség mélypontján feltett kérdésekre "az angyal" által adott válaszok dokumentuma. 

A Fénygolyók fókuszában - szövegben és látványban egyaránt - az „angyal” által képviselt és megfogalmazott metafizikus minőségek mentén életünk láthatón túli szellemi struktúrája áll: az ember feladata, felelőssége; az anyagi és a szellemi világ kapcsolata; az öröm és az adás fontossága; a saját belső mérték; a rossz jóvá alakítása; az örökkévalóság és az idő összevetése.

Az előadás alatt végig gong, hangtálak és csengők hangjait halljuk, kozmikus hangszerek rezgése járja át testünket-lelkünket.

Az előadás 2021. december 31-ig ONLINE látható!
Online jegyvásárlás ide kattintva!

„A Fénygolyók egy hangsúlyos fényeffektekbe ágyazott költői vízió... Felsejlik egy táncos, középkort idéző fehér jelmezben, a fejviseletének fénypontja a sapka bojtja. A bolygómozgás törvényeit a táncos nyakának, törzsének csavarása, a kisgömb perdítése teszi kozmikus léptékűvé. „Minden mozog” mondja egy hang, „Minden ugyanabból az anyagból van: fényből”... A következő jelenet a szívről beszél, a kegyelem helyéról, a Kehelyről. „A világ szívdobbanása a te szivdobbanásoddal egy.” ...Szférikus ütőhangok közepette a hetes számhoz kapcsolódó misztériumok szövegeit halljuk. „Minden lét egy lélek, de együtt a hét: az ember.” Peter Brook ötven éve Az üres tér című könyvében megírta a kortárs színpadtér bibliáját. Ezzel az előadással megszületett egy szakrális apokrif változat a színpadon, amelyben a zene, a tánc, a szöveg és a fény egyenrangú alkotótársak tudtak lenni.” (Szegő György)

az ember: Timár Dorka
az angyal: Bérczi Zsófia
zene: Kiss János
fénylő kellékek és rádióvezérlés: Tankó Barnabás
üvegmunkák: Pataki Attila
tervező, rendező: Bérczi Zsófia

A könyvről bővebben: https://www.dialogues-ange.fr/az_angyal_valaszol/dialogues_hu.html

Beszélgetés a rendezővel: https://indavideo.hu/video/Fidelio_Kulturpercek_12_01_-_Fenygolyok

Interjú az angyalok írnokával, Mallasz Gittával: (25 perces változat) https://youtu.be/5TnG6um0sYE
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2023