Grigory Sokolov koncert 2016-ban a MÜPA-ban - Jegyek itt!

Kelt: 2015.11.25 kovacsad

Grigory Sokolov koncert 2016-ban a MÜPA-ban - Jegyek itt! 2016. április 25-én Budapesten a MÜPA-ban ad koncertet Grigorij Sokolov zongoraművész.

Grigorij Szokolov rendkívüli tehetségével az orosz zenei élet figyelmét már ötéves korában felhívta magára. Leningrádban született 1950-ben, speciális zeneiskolába járt, majd 1960-ban a Leningrádi Konzervatórium tanulója lett. 16 évesen az Emil Gilelsz vezette zsűri egyhangú döntésével megnyerte a 3. Nemzetközi Csajkovszkij Zongoraversenyt, mely hatalmas lökéssel indította útjára karrierjén.

2016. április 25-én Budapesten a MÜPA-ban ad koncertet Grigorij Sokolov zongoraművész.

Jegyárak és jegyvásárlás itt!

Interpretációjának sajátossága, hogy kevés pedált használ, billentéstechnikája elsőrendű, a zongorából a hangok mérhetetlenül sok variációját csalja ki. Játéka költői és egészen egyéni megoldásokban is bővelkedik, előadásában a legismertebb darabok is meghökkentően újnak hatnak. Szokolov rendszeresen koncertezik a világ legnagyobb koncerttermeiben, mint a bécsi Musikvereinben, a berlini Filharmóniában, az amszterdami Concertgebouwban, a New York-i Carnegie Hallban, Londonban, Salzburgban, Tokióban, Párizsban, Rómában. Olyan zenekarok voltak a partnerei, mint a New York-i Filharmonikus Zenekar, a lipcsei Gewandhaus Zenekara, a Drezdai Filharmonikus Zenekar, a Müncheni Filharmonikus Zenekar, a Bambergi Szimfonikusok, a Varsói Filharmonikusok, a Helsinki Rádiózenekar, a Milánói Scala Filharmonikus Zenekara. Együtt dolgozott a világ vezető karmestereinek nagy részével.

Ma Grigorij Szokolov egyike Oroszország legünnepeltebb művészeinek. Széles repertoárja Bachtól Schönbergig terjed, a zene értelmezésének komolysága és eredetisége, előadásmódjának pontossága megragadja mind a közönséget, mind a kritikát, bárhol is játszik. 

Megosztás:Kapcsolódó hírek:

Zorán - Mindig másképp - Unplugged 2016 - Jegyek itt!
Zorántól utoljára Unplugged - vagyis akusztikus hangszerekkel előadott – koncertet a 90-es évek elején hallhatott a közönség. Mindig másképp címmel Zorán Unplugged koncert lesz 2016. március 20-án a Budapesti Kongresszusi Központban.
Takács Nikolas és Szőke Nikoletta koncert 2016-ban a MÜPA-ban - Jegyek itt!
A mainstream jazz örökzöldjeit, popdalokat és a magyar népzene gyöngyszemeit Fenyvesi Márton gitáros hangszerelte erre a felállásra és erre a két nagyszerű hangra. Kuriózumként Nikolas slágereiből is készül pár feldolgozás erre az alkalomra ...
Marie Antoinette musical az Operettszínházban - Szereposztás és jegyek itt!
A Marie Antoinette musical főszerepeiben többek között Polyák Lilla, Homonnay Zsolt, Vágó Zsuzsi, Szabó P. Szilveszter, Gubik Petra, Gömöri András Máté, Mészáros Árpád Zsolt, Vágó Bernadett, Veréb Tamás, Bálint Ádám Kocsis Dénes, Jantyik ...
Mága Zoltán Újévi koncert 2016-ban a Papp László Sportarénában - Jegyek itt!
A 2016. január 1-én megrendezésre kerülő Budapesti Újévi koncert fellépőinek névsorát még nem hirdették ki, de az már biztos, hogy Mága Zoltán a Papp László Budapest Sportarénában ismét egy fergeteges showt állít majd színpadra.
Nikolai Lugansky zongoraestje 2016-ban a MÜPA-ban - Jegyek itt!
2016. október 20-án a MÜPA-ban ad koncertet Nikolai Lugansky.
Hair musical Budapesten 2020-ban! Jegyek itt!
2020. október 11-én Budapest ad otthont a musicalnek. A budapesti Erzsébetligeti Színház színpadán lesz látható a Hair musical.
Demjén Ferenc koncert turné 2020 - Jegyek és helyszínek!
Demjén Ferenc koncert turnéja 2020-ban Indulj, új csodákat látni… a címmel Győr, Sopron, Tatabánya, Pécs, Miskolc, Eger, Szeged, Debrecen, Szolnok, Székesfehérvár Sportcsarnokaiban biztosan látható lesz! Jegyek itt!
Július egy napján INGYENES a Vasúttörténeti Park!
Egy napra mindenki számára ingyenes lesz a Vasúttörténeti Park. Érdemes ellátogatni Európa egyik legnagyobb szabadtéri és egyben legelső, interaktív vasúti múzeumába. Szülőknek, gyerekeknek és mindenkinek díjmentes lesz.

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK