Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Himnusz - Noah Hawley izgalmas új könyve! Vásárlás itt!

2023.11.07 Kovács Gergely

Himnusz - Noah Hawley izgalmas új könyve! Vásárlás itt!

„Hawley egy hátborzongatóan valószerű disztópiát teremtett, amelyet csak még hihetőbbé tesz tárgyilagos fogalmazásmódja. Vállalkozását azáltal viszi sikerre, hogy Margaret Atwood regényeinek társadalomkritikáját vegyíti a Stephen Kingtől megszokott borzalmakkal.” - írja Publishers Weekly

Az opioid-válság idején, a klímakatasztrófa egyre fenyegetőbb árnyékában egyszer csak megszűnik a táborok közti politikai konszenzus, és Amerika-szerte eluralkodik a káosz. A viták heves erőszakba csapnak át, felfegyverkezett, a vélt igazság nevében cselekvő csőcselék járja az utcákat. Eközben a tinédzserek előbb csak Amerikában, majd a világ többi részén is sorra öngyilkosok lesznek, és olyan mém-üzeneteket hagynak hátra, amelyeket csak ők képesek értelmezni.

A piacokat nem érintik a vérengzések: az olyan szupergazdagok, mint Ty Oliver, továbbra is élvezik az életüket magángépeiken a lángok felett.

Miután elveszíti a lányát, Ty beadja a fiát, Simont, a Lebegj Szorongáskezelő Központba, hogy ott dolgozza fel nővére tragikus halálát. Simon itt találkozik a Próféta nevű fiúval, aki halaszthatatlan, rejtélyes küldetésre hívja: egy fiatal lány megmentésére, akit egy milliárdos tart fogva. Simon hamarosan fura bajtársakkal körülvéve találja magát, és lehetetlent nem ismerő útjuk az egész nemzetre hatással lehet.

Noah Hawley regénye nagyívű szépirodalmi thriller korunk Amerikájáról, ami a legsötétebb zugokban is rátalál a kiolthatatlan fényre. Felejthetetlen, életteli szereplői és szélesvásznú mozifilmként pörgő, vonneguti cselekménye időtlen művé teszi a Himnuszt.

KEDVEZMÉNYES VÁSÁRLÁS IDE KATTINTVA!

A könyvről mondták:
„A Himnusz viharos korunk nagy amerikai regénye – provokatív mű, amely a dolgok mélyére ás, kiszűri a zajt, és felteszi a kérdést: „Hogyan változtathatunk, mielőtt túl késő lenne?”
Esquire

„Hawley az egzisztenciális szorongásainkból merít ihletet, és vaskos, de letehetetlen regényében ad formát nekik, műve egyszerre rémisztő, apokaliptikus és olykor furcsamód szórakoztató.”
New York Times Book Review
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2024