Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

INGYEN látható 90 magyar film! Lista itt!

2020.03.01 Kovács Gergely

INGYEN látható 90 magyar film! Lista itt!

A Pál utcai fiúk, a Vili, a veréb, az Égigérő fű, az Édes Anna, az Árvácska, az Egri csillagok, a Légy jó mindhalálig és még számtalan film látható ingyenesen.

Az NFI Filmarchívum szakemberei által összeállított 90 mozgóképet tartalmazó válogatásban irodalmi alkotások filmváltozatai, fontos történelmi, ifjúsági és animációs filmek szerepelnek, melyek felhasználhatók a magyar irodalom, történelem és médiaismeret online oktatásához, továbbá hozzájárulhatnak a tartalmas kikapcsolódáshoz is.

Az irodalmi klasszikusok válogatásban a legkiemelkedőbb írók alkotásainak filmes feldolgozásai válnak elérhetővé, különös tekintettel a kötelező olvasmányokra: A kőszívű ember fiai, A Pál utcai fiúk, Egri csillagok, Édes Anna, Légy jó mindhalálig, Szent Péter esernyője.

A történelmi válogatásban játékfilmek szerepelnek, köztük A tizedes meg a többiek, a Budapesti tavasz, a Feldobott kő, a Hideg napok, a Szamárköhögés és a Valahol Európában, amelyek történelmi forrásként is fontosak, mert pontos látleletet mutatnak arról, hogy az adott korszak alkotói hogyan gondolkodtak a magyarság létét meghatározó eseményekről, helyzetekről. 

Ha nem akarsz lemaradni a hasonlóan jó programokról, akkor csatlakozz a Programajánló oldalhoz!FIGYELEM! 
6000 műsorát  (
Abigél, A Pál utcai fiúk, Süsü, Vizipók, Família KFT, Szomszédok..) tette ingyenessé az MTVA is. Erről a cikk alatti kapcsolódó hírekben olvashatsz!

A válogatásba bekerült dokumentumfilmek – Pócspetri, Pergőtűz, A Dunánál, Én is jártam Isonzónál – a magyar történelem fehér foltjait, traumáit feltérképező művek, a túlélők vallomásaival.

Az olyan népszerű ifjúsági filmek, mint a Keménykalap és krumpliorr, az Égigérő fű, vagy a magyar népmeséken alapuló rajzfilmek, továbbá olyan kedvencek, mint a Vuk vagy a Szaffi a legkisebbek számára is megkönnyíthetik a kényszerű bezártságot.

A FILMEK LISTÁJA IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL!
A NFI linkje ha nem működik frissíts, hisz átmeneti túlterheltség lehetséges!

A Szomszédok, a Süsü, az Abigél és sok más is INGYEN látható, az erről szóló cikk lentebb található a kapcsolódó hírekben.

• Debreceni Virágkarnevál 2020 - Jegyek itt!
• Neoton koncert 2022-ben Budapesten a Sportrénában - Jegyek a Neoton Aréna ...
• Süsü szobor készült Bodrogi Gyulával Videó és képek itt!
• Hatezer műsort ingyenessé tett az MTVA
• The Illusionists illuzionita show 2020-ban Budapesten a BOK Csarnokban - Jegyek ...
• Harlem Globetrotters 2020-ban Budapesten a Sportarénában - Jegyek itt!Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2022