Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

INGYEN látogatható a Kőbányai víztározó a Víz Világnapján! REGISZTRÁCIÓ ITT!

2020.02.06 Kovács Gergely

INGYEN látogatható a Kőbányai víztározó a Víz Világnapján! REGISZTRÁCIÓ ITT!

Különleges programmal várja az érdeklődőket a Fővárosi Vízművek 2020-ban is.

Pár napja az egy napra INGYENES Vasúttörténeti Parkoról írtunk, előtte a Bodies 2.0 kiállításról, majd legizgalmasabb showműsiaról. Most is egy igazán jó programmal készültünk.

A Víz Világnapja alkalmából ismét feltárul nyílt napjaink látogatói körében legnépszerűbb és leglátványosabb létesítményünk kapuja. Az 1871 óta üzemelő Kőbányai medence a mai napig a Főváros ivóvízellátó rendszerének része, az év meghatározó részében víz tárolására szolgál. Lenyűgöző látványt nyújtó rendkívüli építészeti megoldásaival évente mindössze egy-két alkalommal ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

A Fővárosi Vízművekkel közel egyidős medence kialakítása, boltíves megoldásai sokkal inkább katedrálist idéznek, mintsem vízellátó létesítményt. A mintegy nyolc emelet mélységben, az olasz kőművesek által rakott hazai téglákon tett séta során valódi időutazáson érezhetik magukat látogatóink. Az élményt az építményt körülvevő, arborétum benyomását idéző ősfák teszik teljessé.

Örömmel osztjuk meg a látványt minden, a létesítmény vagy a budapesti ivóvízellátás iránt érdeklődővel, de egyúttal mindenkit arra kérünk, hogy látogatási feltételeinknek megfelelően tartsa be az ivóvíz-szolgáltatás szigorú biztonsági és higiéniai előírásait.

Ha nem akarsz lemaradni a hasonlóan jó programokról, akkor csatlakozz a Programajánló oldalhoz!

A hagyományokhoz híven a Víz Világnapja alkalmából ismét, majd rendhagyó módon, a Föld Napjához kapcsolódóan is nyílt napra, személyes találkozásra hívjuk a Főváros ivóvízellátásnak legrégebbi, ma is működő létesítménye és a Fővárosi Vízművek tevékenysége iránt érdeklődőket.

Az év meghatározó részében immár 149 éve vízzel telt, mind a mai napig folyamatosan üzemelő, mind építészeti megoldásaiban, mind funkcionalitásában különleges Kőbányai medence megtekintése és a nyílt nap kísérő eseményei méltán váltak a tavaszi és őszi időszak egyik legnépszerűbb programjává.

A Fővárosi Vízművek munkatársai számára mindig öröm, ha bemutathatják tevékenységüket és a számunkra is rendkívüli élményt nyújtó múltbéli ipari építészet valóban lenyűgöző létesítményeit. Ahhoz azonban, hogy a látogatás valóban kellemes legyen, amihez a magunk részéről minden lehetséges módon igyekszünk hozzájárulni, a látogatási feltételek előzetes megismerése és maradéktalan betartása elengedhetetlen. 

A programon kizárólag előzetes regisztrációval, a látogatási feltételek szerint lehet résztvenni! Kérünk minden regisztrálót, hogy figyelmesen olvassa el és tartsa be a látogatók biztonságát és kellemes közérzetét is szolgáló szabályzatot! 

Néhány alapvető szabály:
A medence látogatóinak száma korlátozott. Egy időben maximum 150 fő tartózkodhat benne.
A medencében tartózkodni kizárólag a regisztrált félórában lehet.
A medencét 130 cm alatti gyermekek nem látogathatják.
A rendezvény záró időpontjáig a területet el kell hagyni.
A medence üzemi létesítmény, nem akadálymentesített!

Kérjük, hogy a többi tudnivalót is olvassák el, amikor a medence látogatását tervezik.

Egyéni látogatók számára:  
Március 21-én, szombaton 8.30 – 16.00 óra között 
Április 18-án, szombaton 8.30 – 16.00 óra között
A látogatás regisztrációhoz kötött!

Iskolai csoportok számára:
Március 23-án, hétfőn 9.00 – 15.00 óra között
A látogatás regisztrációhoz kötött!

Cím: Budapest X. ker., Ihász utca 29. 
Jelentkezés és részletek itt!

FRISSÍTÉS! 
A Vízművek törölte az eseményt a korona vírus miatt! A vírus elleni védekezésről
a Semmelweis Egyetem lakossági tájékoztatója ide kattintva olvasható!

A Vízművek ide tartozó közleményéből idézünk:
"A koronavírus magyarországi megjelenésére való tekintettel a Fővárosi Vízművek csütörtökön életbe léptette a rendkívüli helyzetekre kidolgozott üzemmenet-folytonossági biztonsági tervét. Az a felelősség, amit több mint kétmillió ember egészséges ivóvizének biztosítása jelent, arra késztette társaságunkat, hogy minimalizáljuk a folyamatos vízellátás fenntartását biztosító munkatársaink fertőződésének kockázatát. Ehhez kérjük és megköszönjük partnereink és ügyfeleink együttműködését és támogatását, valamint megértését az esetleges kényelmetlenségek miatt."

Ha nem akarsz lemaradni a hasonló hírekről, akkor csatalakozz hozzánk!


Ha nem akarsz lemaradni 1 játékunkról vagy izgalmas hírről sem, akkor a Facebook oldalunkon válaszd a MEGJELENÍTÉS ELSŐKÉNT gombot. Így elsőként értesülhetsz a játékainkról és híreinkről.

• Dés László koncert turné 2020-ban - Jegyek itt!
• INGYENES Szabadulószoba nyílt Budapesten a fiataloknak!
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2021