Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Ingyenes családi nappal nyit a Nemzeti Atlétikai Központ!

2023.05.17 MTI

Ingyenes családi nappal nyit a Nemzeti Atlétikai Központ!

Ezen a napon csodálhatják meg először a látogatók Budapest új, tíz és fél hektáros parkját a Duna partján, szemben a már évek óta megszépült Kopaszi-gáttal. A sport mellett szórakoztató programok is várják az érdeklődőket: megnyílik és átélhető lesz, milyen élmény a lelátóról szurkolni, de a látogatók olyan részeit is felfedezhetik a létesítménynek, amelyeket máskor elzárnak a szurkolók elől.

Ingyenes családi nappal, június 17-én nyit a Nemzeti Atlétikai Központ, Budapest új sport- és szabadidőparkja, az idei atlétikai világbajnokság helyszíne.

A szervezőbizottság szerdai közleménye szerint a budapestiek családi fesztivál keretében vehetik birtokba a létesítményt, egész napos, ingyenesen látogatható eseménnyel ünneplik a korábban barnamezős terület újjászületését.

A nyitónapra kilátogatók bejárhatják a teljes létesítményt - beleértve a később közönség elől elzárt területeket - sőt, akár versenyezhetnek is a vadonatúj, különleges borítású futópályán, amelyen a világ legjobb atlétái küzdenek majd az érmekért augusztusban.

A park hivatalos megnyitóját követően a mozogni vágyók játékos formában megismerkedhetnek az atlétika különböző versenyszámaival, ahogy a világbajnoksághoz kapcsolódó Hétköznapi hős rendezvénysorozat állomásain korábban ezt már sokan megtették. Lesznek futóversenyek 100 métertől 4,5 kilométeres távig, ezeken bárki átélheti a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság hangulatát sportolói szemmel.
   
A bemelegítést Baji Balázs, világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutó vezényli, a távokat teljesítők jutalma pedig egy érem mellett ingyenes emlékfotó, valamint a budapesti atlétikai világbajnokságra beváltható ötven százalékos kedvezményes jegyvásárlásra jogosító kupon lesz. A futásra lehet előzetesen regisztrálni, de a helyszínen is lehet majd jelentkezni.

A sport mellett szórakoztató programok is várják az érdeklődőket: megnyílik és átélhető lesz, milyen élmény a lelátóról szurkolni, de a látogatók olyan részeit is felfedezhetik a létesítménynek, amelyeket máskor elzárnak a szurkolók elől. A látogatók a különleges napon még azokba a helyiségekbe is bejuthatnak, amelyekben az atlétika szuperhősei életük talán legfontosabb fellépése, a vb döntő előtt készülődnek majd a rajt előtti pillanatokban.
   
Ezen a napon csodálhatják meg először a látogatók Budapest új, tíz és fél hektáros parkját a Duna partján, szemben a már évek óta megszépült Kopaszi-gáttal. A kilencedik kerület sarkában szennyező ipari tevékenység zajlott és ezt váltotta fel a gyep, több száz fa és több ezer cserje. Megszűnt a Duna szennyezése, megerősítették a parti védműveket és kerékpárút épült, amin végig lehet tekerni Csepelig.
 
A szervezők reményei szerint a Nemzeti Atlétikai Központ hosszabb távon a környék új szabadidőközpontjaként, a ferencvárosi, a csepeli és az oda látogató családok hétvégi programhelyszíneként lesz ismert.  A világbajnokságot augusztus 19. és 27. között rendezik.

További érdekes hírek:

• Kész a Margitszigeti Színház 2023-as nyári műsora! Jegyek itt!
• Atlétikai Világbajnokság Budapest 2023 - Jegyek az Atlétikai VB-re itt!
• INGYENES a Museum Of World Athletics (MOWA) kiállítás az Etele Plázában!
• Ez a 15 legnépszerűbb musical hazánkban!
• INGYENES kertmozi nyílik Budapesten!
• Ez a TOP 25 legjobb előadás és koncert ami 2023-ban Magyarországon látható lesz!
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2023