Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Ingyenes koncertek lesznek Budapesten a Spinoza Színház születésnapi ajándékként!

2022.04.26 kovacsad

Ingyenes koncertek lesznek Budapesten a Spinoza Színház születésnapi ajándékként!

Fennállásának 20. évfordulóját ünnepli idén a Spinoza Színház. Jubileumi programjainak részeként az Erzsébetvárosi Önkormányzattal és a Mazsihisszel közösen indít ingyenes, utcai örömzene koncertsorozatot Jávori Ferenc Fegya, Dunai Tamás, Szinetár Dóra, Gerendás Péter és mégszámos művész meghívásával.

Május 5-étől szeptember 8-áig minden csütörtökön, délután 4 és 5 óra között a zsidó világzene hazai sztárjai lépnek fel a Carl Lutz-emlékműnél, a Dob utcában. Az ingyenes koncerteket a Spinoza Színház születésnapi ajándékként kínálja a környékbelieknek, és minden budapesti lakosnak. A sorozat Erzsébetváros sokszínűségét és kulturális jellegét kívánja erősíteni. 

A húsz héten át tartó programok több mint hetven zenész és énekes közreműködésével valósulnak meg. Fellép többek között: Jávori Ferenc Fegya, Dunai Tamás, Szinetár Dóra, Gerendás Péter, Nógrádi Gergely, Klein Judit, a Sabbathsong Klezmer Band, Fellegi Balázs, Darvas Kristóf és még sokan mások. A koncerteken klezmer muzsikák, vidám zsidó dallamok hangzanak el, de nem hiányoznak az örökzöldek, a film- és musicalslágerek sem.

A első koncertre május 5-én 16 órától vár minden érdeklődőt Szinetár Dóra, Fegya és Dunai Tamás a Carl Lutz-emlékműnél. A programsorozatot Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere és Heisler András, a Mazsihisz elnöke nyitja meg. 

Legyen a zene mindenkié! Találkozzunk minden csütörtökön a Dob utcában! 

A húsz koncert fellépőinek teljes névsora (havi bontásban), illetve minden további információ megtalálható a Spinoza Színház (www.spinoza.hu), az Erzsébetvárosi Önkormányzat (https://www.erzsebetvaros.hu/articles/utcai-oeroemzene-mindenkinek-2) és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (www.mazsihisz.hu) weboldalán.

A májusi csütörtökök további fellépői:

május 12. csütörtök 16 óra: Sabbathsong Klezmer Band

május 19. csütörtök 16 óra: Klein Judit és barátai

május 26. csütörtök 16 óra: Kardos Dániel és Magyar Bori

 

• Rhoda Scott és Dés László koncertezik Budapesten a Zsinagógában
• A LEVI'S story - Farmerkirály musical a farmer születéséről - Jegyek és ...
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2024