Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Ingyenes Skorpió koncert Budapesten a Tabánban!

2013.08.06 kovacsad

Ingyenes Skorpió koncert Budapesten a Tabánban!

Egykori sikereinek színhelyén, a budai Tabánban tartja 40. születésnapi koncertjét a Skorpió együttes augusztus 19-én. A Rockünnep a Tabánban című ingyenes rendezvényen a Mini és mások is fellépnek.

Egykori sikereinek színhelyén, a budai Tabánban tartja 40. születésnapi koncertjét a Skorpió együttes augusztus 19-én. A Rockünnep a Tabánban című ingyenes rendezvényen a Mini és mások is fellépnek.

Mint Frenreisz Károly, a Skorpió alapítója, vezetője a koncertet beharangozó keddi budapesti sajtótájékoztatón elmondta, azért választották ezt a helyszínt, mert az LGT-vel és a Minivel a későbbi Skorpió több tagja ott volt a tabáni koncertek indulásán, 1972. május 1-jén. A Skorpió manapság ritkán lép fel, de augusztus 19-én méltó módon, a zenekar négy évtizedes történetéből hat zenész részvételével ünneplik a 40. évfordulót - tette hozzá.

Az LGT, a Hungária és a Mini volt tagjaiból alakult supergroup, a Skorpió 1973. augusztus 11-én Szigetszentmiklóson tartotta első koncertjét, majd húsz éven át (1993-as utolsó stúdióalbumáig), időnként változó felállásban a magyar hard és progresszív rock színtér egyik fontos szereplője volt. Az alapítók közül a Tabánban ismét színpadon lesz Frenreisz Károly (ének, basszusgitár), Papp Gyula billentyűs és Szűcs Antal Gábor gitáros, mellettük a Skorpióban szintén fontos szerepet játszó Németh Gábor (dob), Tátrai Tibor (gitár) és Pálvölgyi Géza (billentyűs hangszerek) is játszani fog.

"A zenekar a hetvenes, nyolcvanas években sokat játszott külföldön, például Kanadában, az Egyesült Államokban, Finnországban, Svédországban, Nyugat-Németországban, valamint a keleti blokk országaiban. Volt, hogy egy évben csak Lengyelországban 169 koncertünk volt" - idézte fel Frenreisz Károly. Arra is szívesen emlékezett, hogy a Skorpió összességében több mint 600 ezer lemezt adott el, A rohanás című 1974-es anyag önmagában 300 ezer példányban fogyott.

A Skorpió a tabáni fellépésre július 6-án Tihanyban a Bujtor István Szabadtéri Színpadon egy sikeres koncerttel melegített be. Augusztus 19-én a tabáni rockünnepen 16 órakor először a Radics Béla emlékét ápoló Tűzkerék xT lép színpadra, utána a Mini következik, 42 évvel ezelőtti "ősfelállásában": Török Ádám (fuvola, ének), Papp Gyula (billentyűk), Nagy István (basszusgitár), Németh "Nemecsek" Tamás (dob). Este 6 órától a Roy és Ádám trió jön, a Skorpió pedig 20 óra után kezd.

"Az 1973 és 1993 közötti időszak valamennyi fontos dalát eljátsszuk, még Gershwin Kék rapszódiájának átiratát is, amely A rohanás-lemezen van rajta" - ígérte Frenreisz Károly. A zenekarvezető beszámolt arról, hogy a koncertre időzítve először jelenik meg CD-n a Frenreisz-Tátrai-Papp Tamás felállásban rögzített két izgalmas album, az Új! Skorpió (1980) és a Zene tíz húrra és egy dobosra (1981). A sajtótájékoztatón Frenreisz Gábor beszélt arról, hogy a nemzet színésze mintájára szeretné a nemzet zenésze címet megalapítani, Németh Gábor dobos pedig bejelentette: a legszélesebb szakmai és politikai körökben egyeztet egy olyan jogszabály elfogadása érdekében, amely alapján a jövőben minden magyarországi rádióban és televízióban a lejátszott zenék 50 százalékának magyarnak kell lennie. 

• Tűzijáték 2013 Budapest
• LGT koncert a Tabán hangulatával! Jegyek itt!
• Ingyen ÁKOS koncertek!
• Sziget - Ingyenes online közvetítés három színpadról
• Ingyenesen látogathatóak a múzeumok március 15-én, augusztus 20-án és ...
• Lóvasút jár a Margitszigeten a 2013-ban!
• Koncz Zsuzsa koncert 2014! Jegyek itt!
• Korda György koncert turné 2013- Jegyek az Életmű koncert turnéra itt!
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2024