Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Korda György és Balázs Klári bélyeg jelent meg! Képek itt!

2024.05.12 Kovács Gergely

Korda György és Balázs Klári bélyeg jelent meg! Képek itt!

Korda György és Balázs Klári – Korda György születésének 85. évfordulója alkalmából – születésnapi koncertshowt ad 2024. május 11-én a Papp László Budapest Sportarénában. Munkásságuk tiszteletére a Magyar Posta tematikus személyes bélyeget bocsát forgalomba. A szelvényes bélyegív 5000 példányban készül és 2024. május 8-tól a készletek függvényében megvásárolható a Filapostán, továbbá a Magyar Posta internetes áruházából.

Korda György több mint hat évtizedes pályafutásával a magyar tánczene egyik legismertebb előadója. 1958-ban lépett színpadra, első sikerét a Szeretni kell című dallal aratta. Az 1960-as évek elején az ország egyik legnépszerűbb énekese volt. A beat térhódítása a „hagyományos” táncdalstílusnak nem kedvezett, ő mégis azok közé tartozott, akik meg tudtak maradni a pályán. Felesége Balázs Klári énekesnő, akinek több mint négy évtizedes pályafutás áll a háta mögött. 1981-ben készült az első duettfelvételük Nem hozol több rózsát címmel és 1986-tól kezdve – egészen a mai napig – közösen jelentetik meg albumaikat.

2002-ben Záray Márta–Vámosi János Kulturális, Művészeti és Emlékezeti Alapítvány Díjat, 2007-ben pedig Artisjus Zenei Életműdíjat kaptak. 2023 tavaszán a fiatalok egyik kedvenc szabadtéri koncert helyszínén, a Budapest Parkban teltház előtt léptek fel, ahol több mint 10.000 rajongóval buliztak együtt és itt vehették át közösen a Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetségétől (MAHASZ) a Fonogram Életműdíjat.
Fotók: posta.hu
Különleges boríték is készült a bélyeg mellé, ami így néz ki:

A bélyeg:

További érdekes hírek és Korda György koncertek:

• KORDA 85 - Korda György koncert Sopronban - Jegyek itt!
• Pixa és Korda György közös dalt készített! VIDEÓ ITT!
• Azahriah - Reptér - Hallgasd meg Korda György dalát Azahriah ...
• Bélyeg jelenik meg az 50 éves EDDA jubileuma alkalmából
• Ez a 35 legjobban várt koncert és produkció 2024-ben!
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2024