Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Látványos sztárparádé a budapesti Banksy kiállításon!

2024.05.02 kovacsad

Látványos sztárparádé a budapesti Banksy kiállításon!

Látványos sztárparádé a budapesti Banksy kiállításon

„Az utca a festővásznam” című kiállítás a titokzatos művész, Banksy eddigi életművéről ad átfogó képet. Markáns üzenetei, reflektációi a világ aktuális történéseire a hazai sztárokat is inspirálta, egy hatalmas falra írták fel, nekik milyen üzenetük van a társadalomnak.

A világ leghíresebb láthatatlan graffiti művésze, Banksy munkássága jóval túlmutatnak a falra fújt graffiti alkotásokon, a gondosan megalkotott technika, a mögöttes, érthető, néha mellbevágó üzenetek, logikai és kommunikációs csavarok teszik egyedivé a világ egyik legismertebb kortárs művész portfólióját. Barcelona, Párizs, Milánó, Prága, Brüsszel, Lisszabon és Dubaj után a kiállítás most Budapestre érkezett, és a május 2-i vörös szőnyeges megnyitón a hazai sztárokra is mély benyomást tett.

Manu De Ros, a kiállítás kurátora szerint a World of Banksy - Az utca a festővásznam kiállítás egyedülálló abban, hogy beléphetünk a művész univerzumába, és megérthetjük az általa fontosnak tartott témákat. A kiállításon fantasztikus nemzetközi festőcsapat dolgozik, akik minden alkalommal, ha új helyszínre költözik a kiállítás, ugyanazzal a sablontechnikával, ugyanazokkal a részletekkel és színekkel reprodukálják a képeket, és ez rengeteg munkát és odafigyelést igényel. A kiállítson közel 100 tétel látható, köztük falfestmények a világ minden tájáról, műalkotások, látványos művészeti installációk és Banksy nagyobb léptékű aktivitásai. 

Ki is valójában Banksy? Egy személy vagy egy csapat? Férfi, nő? Hogyan választja ki a helyszíneit, mit gondol a művészetről, miért figyel oda a világ a szavára? Ezekre a kérdésekre is választ kapunk a május 3-án nyíló kiállításon, amely egészen szeptemberig lesz látható Budapesten, majd folytatja az útját Velencébe, Nápolyba és New Yorkba.

A The World of Banksy - ”Az utca a festővásznam” nemzetközi kiállítás Budapesten, a Király utca 26. alatti Komplex Kiállítóteremben látható. Jegyárak és jegyvásárlás itt!

A kiállítást kurátorai: Manu De Ros és Emre Ezelli díszletfestő, díszlettervező, művészeti vezető, számos művészeti kiállítás kurátorai. Fő területüknek a street art és urban art kiállításokat tekintik.

 
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2024