Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Megvannak Az Év Bejglije 2021-es győztesei!

2021.11.24 kovacsad

Megvannak Az Év Bejglije 2021-es győztesei!

„Hagyományos diós”, „Hagyományos mákos” és „Ínyenc” kategóriában lehetett nevezni az Év Bejglije versenyére 2021-ben!

A Magyar Cukrász Ipartestület idén is meghirdette a tavaly debütált Év Bejglije versenyt.

Az Ipartestület népszerű szakmai versenyei – az Év Fagylaltja és a Magyarország Tortája versenyek – mellett ennek a megmérettetésnek az a célja, hogy felhívja a figyelmet a kiváló alapanyagokból készült ünnepi süteményekre, és népszerűsítse a kézműves bejglit az igazi minőséget kereső fogyasztók körében.

A versenyre olyan termékekkel nevezhettek cukrászdák, melyek megfelelnek a Magyar Élelmiszerkönyv 1-3/16-1 számú előírásában foglaltaknak, hiszen a bejgli a Magyar Élelmiszerkönyvben „védett” termék, melyet szintén az Ipartestület kezdeményezett.

„Hagyományos diós”, „Hagyományos mákos” és „Ínyenc” kategóriában lehetett nevezni a versenyre.

Az Ínyenc kategóriában bármely olyan ízesítésű és töltelékű bejglivel lehetett nevezni, aminek a jellegét meghatározó alapanyaga szerepel az Élelmiszerkönyv irányelvében felsorolt felhasználható anyagok között. Ebben a kategóriában indulhattak a vegyes töltelékű, különleges bejglik is.

Kategóriánként három fős zsűri értékelte a versenymunkákat. A három kategóriában idén is összesen 56 bejglit kóstolt és értékelt a neves szaktekintélyekből és ismert személyiségekből álló zsűri.

Az ínyenc kategóriában számos különleges ízkombinációval neveztek a kreatív szakemberek. Kedvelt volt a pisztácia, a mogyoró, a kesudió, a marcipán, az aszalt szilva és szilvalekvár, de előfordult a körte, a napraforgó, a fenyőmag, a sütőtök, a mangó és a vörösbor is a felhasznált alapanyagok között.

Íme a versenyeredmények:

Hagyományos diós kategóriában:

Aranyérmes, az Év Diós Bejglije díj nyertese: Simon Andrea, Trattoria di Sophia - Budapest
Ezüstérmes: Pass Szilvia, Aranyalma Cukrászda - Székesfehérvár
Bronzérmes: Kiss Zoltán és Kiss Dániel, Kiss Cuki - Lajosmizse

Hagyományos mákos kategóriában:

Aranyérmes, az Év Mákos Bejglije díj nyertese: Szurgent Péter, Szurgent Kézműves Fagylaltozó és Cukrászda - Budapest

Ezüstérmes: Németh Béla, Sütibolt - Keszthely
Bronzérmes: Kara József Zoltánné, Erika Cukrászda - Kesztölc

Ínyenc kategóriában:

Aranyérmes, az Év Ínyenc Bejglije díj nyertese: Advent Gyöngye - Urbán Ildikó, Ildikó Cukrászda - Szarvas
Ezüstérmes: Napos Körte bejgli – Berecz Attila, Máksüti Kézműves Cukrászda, Piliscsaba
Bronzérmes: Karamellizált almás, sütőtökös bejgli – Rus Annamária, Békés Kitti, Fodor Ibolya, Virág Cukrászda - Érd

A legmagasabb pontszámot elérő bejglinek járó Auguszt Elemér különdíj nyertese: Advent Gyöngye - Urbán Ildikó, Ildikó Cukrászda - Szarvas

Az Év Ínyenc Bejglije, az Advent Gyöngye hagyományos pozsonyi tésztával készült, töltelékébe pedig mandulás franzsipán, Irsai pálinkába áztatott apróra vágott vörösáfonya, valamint pirított és őrölt fekete szezámmag került, egy csipetnyi fahéjjal megfűszerezve.

A zsűri tagjai voltak:

Andrész Zoltán cukrászmester, az Andrész cukrászdák tulajdonosa
Auguszt József cukrászmester, a Fény utcai Auguszt Cukrászda tulajdonosa
Harsányi Levente rádiós, televíziós műsorvezető, és egyben cukrász kolléga
Karl Zsolt cukrászmester, a dunaharaszti Karl Cukrászda tulajdonosa, a tavalyi verseny többszörös díjazottja
Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke
Mészáros Gábor cukrászmester, a szombathelyi Mészáros Cukrászda tulajdonosa
Nándori László cukrászmester, a budapesti Nándori Cukrászda tulajdonosa
Sznopek Veronika, a Mestercukrász - Az édesszájú Konyhafőnök televíziós show nyertese
Varga Margit - a korábbi Zazzi Cukrászda társtulajdonosa és vezető cukrásza

• Megvannak Az Év Szaloncukra verseny 2021-es győztesei!




Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2024