Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Mini Budapest lesz látható a Margitszigeten! Jegyek itt!

2023.02.16 kovacsad

Mini Budapest lesz látható a Margitszigeten! Jegyek itt!

Ráadásul a modern technika segítségével megújulva lesz látható a Budapest makett. A fából készült mini Budapest a hídakat, házakat és mindent tartalmaz. A Budapesti Tavaszi Fesztivál 2023-as programjában újra látható lesz a fa elemekből épült Budapest.

A kerek fővárosi születésnap kapcsán olyan évfordulós üzeneteket és kiemelt jellegzetességeket is bemutatnak, mint például a Budapest makett, mely most a modern kor technológiai eszközeivel megjelenített tartalommal egészül ki.

Zene, színház, irodalom, kiállítás, családi és közösségi események: a Budapesti Tavaszi Fesztivál már 43 éve mutatja meg a város eleven és aktuálisan jellemző arcát. Budapest egyesítésének 150. évfordulóján közel hozza az itt lakók és ide látogatók számára a nyitott, befogadó és megújulni képes város élményét. “Különleges és kerek jubileumok mentén építkezik idén a fesztivál: 10 éves a Stereo Akt Alkotócsoport, 20 éves a Gödör Klub, 40 éves a Katona József Színház, Ligeti György 100, Neumann János 120 éve született, Budapest pedig 150 éves! A föld, a tánc és a jazz világnapja is egy-egy program formájában mind az idei rendezvénysorozat részét képezik, de május elsején Szerb Antal születésnapjáról és a munka ünnepéről is megemlékezünk” – mondta el Faix Csaba, a fesztivált szervező Budapest Brand Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, aki azt is hozzátette, hogy a 150 éves Budapest több esemény középpontjában áll majd, átszőve az egész fesztivált.

Az idei fesztivál azért is különleges, mert ebben az évben Budapest egyesítésének 150. évfordulóját ünnepli a főváros. Ezért a Budapesti Tavaszi Fesztivál programjai talán a megszokottnál is erősebben reflektálnak arra, hogy milyenek az itt élők, mi köti össze a budapestieket, miért és hogyan szeretik, élik meg városukat. A kerek fővárosi születésnap kapcsán olyan évfordulós üzeneteket és kiemelt jellegzetességeket is bemutatnak, mint például a Budapest makett, mely most a modern kor technológiai eszközeivel megjelenített tartalommal egészül ki.

JEGYVÁSÁRLÁSHOZ KATTINTS IDE!

REPÜLJ A JÖVŐ BUDAPESTJÉRE!
A Flying Data Kollektíva részvételi színházi előadása egy utópikus Budapestre invitálja nézőit 2073-ba (a 200 éves Budapestre!), hogy közösen éljük át a fenntarthatóságot, egyenlőséget és társadalmi igazságosságot. BINÁLÉ – QUEERING DEMOCRACY: A kiállítás nemzetközi és hazai művészek, szupersztárok és pionírok alkotásait mutatja be egy immerzív digitális vásznon. Ennek a három különleges programnak a margitszigeti Kristály Színtér ad otthont.

JEGYVÁSÁRLÁSHOZ KATTINTS IDE!

A Budapesti Tavaszi Fesztivál programjai között most is mindenki találhat kedvére valót, hiszen a klasszikustól, az alternatív stíluson át, a digitális és innovatív, valamint a családi és a közösségi élmények, szabadtéri rendezvények egyaránt megtalálhatóak a kínálatban – ettől is összművészeti a fesztivál.

Vannak ingyenesen látogatható, előzetes regisztrációhoz kötött események, illetve előre megvásárolt belépőjeggyel látogatható programok. 
Fotó: Bálna Facebook

• Ez a TOP 25 legjobb előadás és koncert ami 2023-ban Magyarországon látható lesz!
• VIRSKY Ukrán Állami Népi Együttes turné 2023-ban Magyarországon - Jegyek itt!
• John Williams-szel találkozott és Hans Zimmer bekövette a Facebookon, most ...
• Macskafogó tűzfal készült Budapesten! Képek és cím itt!
• INGYENES VR és digitális élményközpont nyílt Budapesten!
• A sztyeppe illata artista és lovas cirkuszi előadás 2023-ban a Fővárosi ...
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2024