Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Frakk mától bélyegen is elérhető! Képek itt!

2020.11.05 Kovács Gergely

Frakk mától bélyegen is elérhető! Képek itt!

A Mesehősök sorozat részeként Frakk, a macskák réme is bélyegen jelent meg. Igazán cuki lett.

Tegnap írtunk arról, hogy a cuki háziállatainkkal most nyerhetünk is. Erről ide kattintva bővebben olvashatsz.

A Magyar Posta Mesehősök témakörben Süsü, a sárkány után 2020-ban a Frakk, a macskák réme című mese hőseivel bocsát ki sorszámozott alkalmi bélyegblokkot. A bélyegblokk Weisenburger István grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-ben készült 50.000 példányban. Megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, kijelölt postahelyeken és a www.posta.hu-n.

A 4 évadot, ezen belül 52 epizódot megélt magyar papírkivágásos animációs tévésorozat a Pannónia Filmstúdióban készült 1971 és 1985 között. Forgatókönyvét Bálint Ágnes írta, a figurákat Várnai György tervezte, a filmet Cseh András és Nagy Pál rendezte, zenéjét pedig Pethő Zsolt szerezte. A szinkronhangok között olyan hírességeket tisztelhetünk, mint Szabó Gyula, Schubert Éva, Váradi Hédi, Rajz János vagy Pártos Erzsi.

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A történet középpontjában Frakk, a mindig éhes, játékos magyar vizsla áll, aki legfőbb feladatának a kissé elkényeztetett, szemtelen macskák, Lukrécia és Szerénke megnevelését érzi. Ebben teljes mértékben támogatja őt gazdája, Károly bácsi, míg a háziasszony, Irma néni szíve inkább a cicákhoz húz.

Az alkalmi bélyegblokk három címletén a főszereplőket láthatjuk: középső bélyegen a főhős, Frakk jelenik meg, mellette balra a gazdái: Irma néni és Károly bácsi, a jobboldali bélyegen pedig a macskák: Szerénke és Lukrécia foglalnak helyet. Az alkalmi borítékon a rajzfilm egy mozgalmas jelenete látható, a bélyegzőben pedig az „Élőkép” c. epizódban fontos szerepet betöltő képkeret jelenik meg. A keretben a rajzfilmsorozat címe olvasható. 

Ne hagyd ki a JÁTÉK menüt és a cikk alatti kapcsolódó híreket sem, hiszen a SÜSÜ kulisszatitkai mellett INGYENES saját képeslapról és sok más érdekességről is olvashatsz.

• Keresik a legcukibb állatos videót!
• Küldj INGYEN képeslapot a kedvenc képeidből!
• Így készült a Süsü! Kulisszatitkok, képek, pletykák és érdekességek!
• Folytatódik Süsü története! 13 új részt írt Csukás István!Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2021