Mit árul el rólunk a Facebook-profilunk?

Kelt: 2014.10.15 Kovács Gergely

Mit árul el rólunk a Facebook-profilunk? Ha bárkire kíváncsiak vagyunk, egyből a Facebookon nézelődünk, pont ahogy a HR-esek is. De mire figyeljünk e böngészés közben HR-esként és munkavállalóként. A profilunk titkai...

Ízelítő az Üzlet & Pszichológia aktuális számában elérhető cikkből:
Manapság a Facebook-profil olyan természetes jelenség, hogy szinte azon lepődünk meg, ha valakinek nincs. Ha bárkire kíváncsiak vagyunk, a Facebook az első hely, ahol keresni kezdjük az információt. Pont úgy, ahogy a HR-esek, a munkaadók is. 

A Facebook és a többi közösségimédia-felület olyan személyes arculat kialakítását tette lehetővé az utóbbi években, amely korábban nem létezett. Gyakorlatilag ez néhány adatot és fényképet tartalmazó profiloldallal indult, és mára szinte a teljes élettörténetünk, szokásaink, tulajdonságaink kiolvashatók a profilunkból. De mit is üzen online személyiségünk, és mire érdemes figyelnünk, ha azt szeretnék, hogy jó kép alakuljon ki rólunk?
...

Mit üzenünk magunkról, ha…

• kevés fényképet teszünk ki?
Visszafogottságot, konzervativizmust tükröz. De a túl kevés információ jelenthet kommunikációs nehézségeket vagy zárkózottságot is.
...

• ha állandóan frissítjük az adatlapunkat?
Ha valaki gyakran változtatja a profilképét és az állapotát kifejező üzeneteket, az azt mutatja, hogy az illető kommunikatív,  szeret kapcsolatot tartani a külvilággal, és erre sok ideje is van. De ha már olyanokat is kommunikál, hogy mit szokott enni, mikor ment tönkre a munkahelyén a kávégép, és mi a műszaki hiba pontos oka, az már a környezete számára túl sok. Még ha ezt nem jelzik is vissza neki egyértelműen.

Szerző: Földi Miklós

A cikk teljes terjedelemben olvasható az Üzlet & Pszichológia aktuális lapszámban, amit online is megvásárolhatunk.

OLVASS BELE AZ AKTUÁLIS MAGAZINBA IDE KATTINTVA!

Az aktuális lap megvásárlása és előfizetési lehetőségek:
online lapszámvásárlás >> 
nyomtatott lapszámvásárlás >> 
online előfizetés >>
nyomtatott előfizetés >>


Érdemes megnézni a cikk alatti híreket is!

Megosztás:Kapcsolódó hírek:

Személyiség teszt fákkal! Te milyen vagy?
9 fa és 1 válasz! Így jellemezhetnénk a neten terjedő új tesztet.
Bárki lehet népszerű a Facebookon! Megmutatjuk hogyan! - VIDEÓ ITT!
Bárki lehet népszerű a Facebookon - Így teszik érdekessé unalamas életüket mások
Te mit tennél ha a liftben egy gyilkosság szemtanúja volnál?
Ezt a kérdést feszegeti a videó, ahol azt láthatjuk hogyan reagálnak az emberek, ha a liftben éppen azt látják, hogy fojtogatnak valakit. A videó nagyon érdekes reakciókat rögzített.
Tom Jones koncert 2021-ben a Veszprém Festen a Veszprém Arénában - Jegyek itt!
Tom Jones koncertje 2021. augusztus 19-én kerül megrendezésre Veszprémben az Veszprém Arénában. Jegyek itt!
X-faktor sztárral debütál a székelyföldi István, a király augusztus 20-án!
Csak székelyföldi szereplőkkel debütál az István, a király 2021. augusztus 20-án. Az előadást dupla, illetve tripla szereposztással játsszák majd, így biztosítva az előadás színvonalát.
Alex Pavesi: Nyolc nyomozó - OLVASS BELE!
A detektívtörténetek aranykorának idején Grant McAllister, a matematika professzora kidolgozza a bűnügyi rejtélyek matematikai szabályait, és hét saját maga által írt történettel illusztrálja elméletét. A fordulat csak ezután jön.
INGYENES stream koncerten mutatja be új dalát a Margaret Island!
Ha elvesznél címmel debütál az új dal. Rendhagyó módon, egy nagyzenekaros élő stream koncerten mutatja be új dalát a Margaret Island.
Női titkos ügynökről írt könyvet Pam Jenoff! Az Elvesztek Párizsban már kapható!
New York Times-bestseller! Megtörtént eseményeken alapuló történelmi regény a II. világháborúban tevékenykedő női titkos ügynökökről - egy sikerszerző tollából.

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK