Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Munkácsy inspirálta magyar divattárlat nyílt!

2024.05.31 kovacsad

Munkácsy inspirálta magyar divattárlat nyílt!

Munkácsy Mihály születésének 180. évfordulója, valamint a Magyarország és Luxemburg közötti diplomáciai kapcsolatok centenáriumának alkalmából, a 19. századi festő alkotásai inspirálta magyar tervezésű divattárlat nyílt pénteken a brüsszeli Liszt Intézetben.

A Munkácsy Mihály festményei inspirálta ruhákat Kovács Erika, a KE Fashion alapítója és tervezője készítette. A hétköznapi, illetve alkalmi modelleken négy Munkácsy-festmény jelenik meg: a Legelésző csorda, a Vihar a pusztán, a Poros út, valamint a Virágcsendélet tállal című kép.
    
A brüsszeli Munkácsy Mode.rn Manners című divattárlat a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum támogatásával valósult meg, amely a festő személyes tárgyaival, hajereklyéjével, Munkácsyt ábrázoló fotókkal, valamint a békéscsabai múzeum eddig még be nem mutatott virtuális kiállításával egészült ki.
    
A divattárlat, valamint a békéscsabai múzeumtól kölcsönkapott Munkácsy-műtárgyak először láthatók külföldön. A kiállítás június 21-ig tekinthető meg a brüsszeli Liszt Intézetben.
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2024