Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

My Fair Lady 2014-ben a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon- Jegyek és szereposztás itt!

2014.02.01 kovacsad

My Fair Lady 2014-ben a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon- Jegyek és szereposztás itt!

A Budapesti Nyári Fesztivál 2014-es programjának keretein belül mutatják be a Margitszigeti szabadtéri Színpadon sztárszereposztásban a My Fair Lady musicalt.

2014. július 18 és 20-án lesz látható a My Fair Lady musical a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. „A tökéletes musicalt” – ahogy a kritika George Bernard Shaw híres darabját, a Pygmaliont nevezte – Szikora János állítja színre Radnay Csilla és Hirtling István főszereplésével a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

A My Fair Lady musicalre már áruljá ka jegyeket. Online jegyvásárláshoz kattintson ide!

A My Fair Lady 1964-ben bemutatott többszörös Oscar-díjas amerikai filmmusical, George Cukor rendezésében, mely George Bernard Shaw Pygmalion című színpadi művéből készült. A legsikeresebb musicalek közül is minden valószínűség szerint a MY FAIR LADY hódította meg a legtöbb nézőt. A G. B. Shaw Pygmalion című darabja alapján készített musical ősbemutatója 1955-ben volt a Broadwayn, s az elmúlt évtizedekben talán nem volt olyan nap, amikor a világ színházaiban valahol ne szerepelt volna műsoron. Akadtak elemzők, akik a varázslatos zenében keresték a titok nyitját, s olyanok is, akik az igazán fordulatos, szellemes történetre szavaztak. Valójában ennek a musicalnek egyetlen elemét se lehet különválasztani, elszakítani egymástól. A nagyszerű zene minden taktusa magával ragadó, s ezzel egyenrangú a történet, s annak szereplői feledhetetlenek: nagyszerű színészi alakításokra adnak lehetőséget. A My Fair Lady több mint 350 alkalommal volt látható a Pesti Magyar Színházban, de a Szegedi Szabadtéri Játékokon is bemutaták pár éve sztárszereposztásban. A musical siekrét mutatja az is, hogy az idei évadban Miskolcon is színpadra állították, a már-már operett jellegű klasszikus hangvételű musicalt.

A musical varázsa talán nem is csak a dalokban van, hanem magában a történetben és a karakteres szereplőkben. A történet úgy kezdődik, hogy Eliza Doolittle, a nagyszájú londoni virágáruslány szó szerint belebotlik az utcán Henry Higginsbe, egy kellemetlen modorú fonetikaprofesszorba. A tanár mérgében könnyelmű kijelentést tesz: ha a lány néhány hónapot a helyes beszéd elsajátítására szentelne, akkor új életet kezdhetne egy úri virágboltban. Eliza komolyan veszi a félig viccnek szánt ajánlatot, rátukmálja magát a professzorra, és megkezdi a tanulást. A hat hónap azonban valóságos rémálommá válik, melynek végén a tanítvány tökéletes kiejtéssel küldheti el a szívtelen tanárt a fenébe. Persze a történetnek tétje is van, mivel a professzor fogadást köt, hogy a virágárus lányból előkelő hölgyet varázsol pár hét alatt. Hogy miként sikerül célt érnie, s hogyan alakul a tanítvány és a professzor kapcsolata, ezt mondja el a sok zenével, szellemes párbeszédekkel, váratlan fordulatokkal teli musical.

A My Fair Lady musical szerepsoztása:
Henry Higgins: Hirtling István
Mrs. Higgins: Almási Éva m.v.
Eliza Doolittle: Radnay Csilla
Pickering ezredes: Egyed Attila
Mrs. Pierce: Sztárek Andrea m.v.
Alfred P. Doolittle: Kozáry Ferenc
Freddy Eynsford-Hill: Keller János
Mrs. Eynsford-Hill: Dankó Erika
Harry: Juhász Illés
Jammie: Habóczki Máté

 Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2021