Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Nagyvárosi fények a Városmajori szabadtéri Színpadon - Jegyek itt!

2021.04.16 kovacsad

Nagyvárosi fények a Városmajori szabadtéri Színpadon - Jegyek itt!

Egy rendezésében különleges előadással érkezik a Játékszín a Városmajori Szabadtéri Színpadra. Chaplin 1931-ben forgatott, azonos című némafilmjének színpadi adaptációját Szente Vajk rendezésében láthatja a közönség. A főszerepeket Nagy Sándor, Kolovratnik Krisztián és Kovács Gyopár játssza, de további szerepekben olyan sztárokat láthatunk még mint Csonka András, Gáspár Kata, Zsurzs Kati. Jegyek itt!

Egy rendezésében különleges előadással érkezik a Játékszín a Városmajori Szabadtéri Színpadra. Chaplin 1931-ben forgatott, azonos című némafilmjének színpadi adaptációját Szente Vajk rendezésében láthatja a közönség. A főszerepeket Nagy Sándor, Kolovratnik Krisztián és Kovács Gyopár játssza, de további szerepekben olyan sztárokat láthatunk még mint Csonka András, Gáspár Kata, Zsurzs Kati.

Szente Vajk egy unikális, néma előadást álmodott színpadra – legalább annyira merészen, mint maga Chaplin, aki már a hangosfilmek időszakában forgatta le nagy sikerű némafilmjét. Fekete-fehér látványvilág, zenére kidolgozott mozgássorok és a némafilmek stílusát idéző színészi játék jellemzi majd az előadást.

„A színházban mindig az innovációt kell keresni, ami megújítja azt a formanyelvet, amit előadóművészetnek nevezünk – mondja a rendező. – A Chaplin korabeli színjátszás eszközei megváltoztak már, épp ezért lehet ma újra izgalmas a néma történetmesélés.”

A cselekmény középpontjában egy csavargó áll, aki magányosan tölti napjait a nagyvárosban. Egy nap rámosolyog a szerencse: beleszeret egy vak virágáruslányba és ráadásul megmenti egy milliomos életét, aki ettől fogva barátjának tekinti. A bökkenő csak az, hogy a gazdag mecénás csak akkor ismeri meg, ha részeg, és ebből sok-sok galiba származik. A Csavargó a gazdag pártfogójától kapott pénzből meggyógyíttatja a lányt, ő maga viszont börtönbe kerül…

A Nagyvárosi fények című előadás 2021. június 2-án lesz látható a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Jegyárak és jegyvásárlás itt!

Közreműködők

Csavargó – Nagy Sándor
Milliomos – Kolovratnik Krisztián
Vak virágáruslány – Kovács Gyopár
Nagymama – Zsurzs Kati
Bokszoló, Inas, Kommunális menedzser, Polgármester, Szerelő – Csonka András
Boksz-bíró, Operaénkes, Orvos, Pincér, Rabló, Rendőr, Rikkancs, Tróger – Túri Lajos Péter
Dáma, Kutya, Postás, Rabló, Rendőr, Rikkancs, Színesbőrű bokszoló – Gáspár Kata

Díszlettervező: Rákay Tamás
Jelmeztervező: Kovács Yvette Alida
Illat: Zólyomi Zsolt
Dramaturg: Lőkös Ildikó
Zeneszerző: Gulyás Levente
Koreográfus: Túri Lajos
Ügyelő: Skrabán Judit
Rendezőasszisztens: Petyi János

Színpadra alkalmazta: Szente Vajk

Rendező: Szente Vajk

Az előadás a Játékszín produkciója.

• Figaro házassága 2021-ben a Városmajori Szabadtérin Alföldi Róbert ...
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2023