Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Nyílt nap a Kelenföldi Autóbuszgarázsban

2024.05.07 Kovács Gergely

Nyílt nap a Kelenföldi Autóbuszgarázsban

Ingyen látogatható az autóbuszgarázs 1 napig. Az IK396-os MALÉV Ikarus, szimulátorok, KRESZ pálya és sok más program várja az érdeklődőket. A 75 éves Kelenföldi Autóbuszgarázs nyílt napján 2024. május 11-én számtalan program vár.

A BKV két különleges, duplacsuklós busza is várja a közösségi közlekedés rajongóit a főváros legrégebben működő autóbusz-telephelyének nyílt napján szombaton. Kelenföldön állomásozik ugyanis az az Ikarus 293-as duplacsuklós, amelynek egyetlen modelljét 1988-ban gyártotta le az Ikarus. Replikája két éve készült el a BKV-nál. A nem mindennapi jármű két Ikarus 280-as buszból született meg, a szerelők évekig dolgoztak rajta. A másik duplacsuklós egy Van Hool, játszóbuszként működve, már évek óta a kisgyermekek kedvence a BKV nyílt napjain.

A nosztalgiaflottából – egyebek között – az IK396-os MALÉV Ikarust, az IK405-öst vagy az IK415-öst nézhetik meg közelebbről a közlekedésbarátok. A Mávag TR5-össel utazni is lehet a telephelyen belül, az IK180-ason pedig egy kelenföldi garázstörténeti tárlat látható majd. Az érdeklődőket retró Ikarusok szállítják az Etele térről és a Móricz Zsigmond körtérről a telephelyre, a járatok 10:00 és 15:30 között fél óránként indulnak.  Az Ikarusokkal visszafelé is lehet utazni, 10:20-tól – szintén fél óránként – indulnak a járatok a buszgarázstól.

A látogatók – előzetes időpontfoglalással – vezetett túrákon is részt vehetnek a szerelőcsarnokban, illetve szimulátorokon, sőt oktatóbuszokon is kipróbálhatják, hogy menne nekik az autóbusz-vezetés. Erre a két programra csütörtöktől lehet majd regisztrálni a társaság weboldalán.  Az Autóklub jóvoltából lesz KRESZ-pálya is a legkisebbeknek, a nagyobbak pedig autóbusz makettekkel, vagy éppen eredeti kijelzőkkel, utastájékoztatókkal találkozhatnak, sőt BKV-s ajándéktárgyakat, relikviákat, viszonylatjelző táblákat is vásárolhatnak.

A BKV kelenföldi nyílt napjára menetrendszerinti járatokkal (7-es, 53-as busz, 49-es, 19-es villamos) is el lehet jutni. Érdemes a közösségi közlekedést igénybe venni, mert a buszgarázs körül a parkolás helyhiány miatt korlátozott! 
Teljes program és részletek a bkv.hu oldalon.
Ne hagyd ki a további INGYENES és érdekes programjainkat sem:

• Májusban több helyszínen is felbukkannak a Nosztalgiavillamosok Budapesten!
• 10 kihagyhatatlan program a nyáron!
• Látványos és izgalmas a Fővárosi Nagycirkusz 2024 nyári előadása!
• Sárkányos Gyereknap a Margitszigeten!
• Hajókirándulások a Dunakanyarban 2024-ben! Menetrend itt!
• INGYENES mókuspark nyílt Budapesten! Itt a címe!
• Nézd meg INGYEN a híres Van Gogh Múzeumot!
• Lufiland Budapesten - Jegyek a legnagyobb lufi kiállításra itt!
• Ez a 35 legjobban várt koncert és produkció 2024-ben!
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2024