Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Pióca címmel érkezik Hiron Ennes új könyve! Vásárlás itt!

2023.10.31 Kovács Gergely

Pióca címmel érkezik Hiron Ennes új könyve! Vásárlás itt!

“Összetett érzelmi állapotokat közvetítő és rendkívül újító jellegű könyv, tele tekergő iszonyattal. Azoknak a horror-fanatikusoknak ajánljuk, akik valami nagyon újra vágynak.” - mondta róla Publishers Weekly

Az emberi civilizáció északi peremén, egy világtól elzárt kastélyban váratlanul meghal a báró orvosa. Utódjának kell megfejtenie a rejtélyt: hogyan tudta az Intézet elveszíteni sok teste közül az egyiket.

A Tartományközi Orvosi Intézet évszázadokon keresztül úgy biztosította növekedését, hogy megtelepedett az ifjú elmékben és doktorokat faragott belolük, idővel lecserélve minden emberi gyógyítót. Az Intézet azért létezik, hogy segítse az emberiséget: gyógyít és vág, egyengeti és megóvja a fajt az apokaliptikus borzalmaktól, amelyeket őseik a világra szabadítottak.

Most azonban a fagyott északon az Intézet gazdateste riválisra bukkan az evolúciós lépcső legtetején. Egy parazita terjed a báró kastélyában, mely eleve egy titkokkal, hazugságokkal, erőszakkal és félelemmel teli, sötét verem. Találkozásuk pedig szörnyű háború kitörésével fenyeget, melyben akármelyikük is győz, az emberiség veszíteni fog.

Hiron Ennes bemutatkozó regénye őrült gótikus horror, melyben China Miéville szürreális stílusa találkozik Gerald Brom hátborzongató képi világával.

KEDVEZMÉNYES VÁSÁRLÁS IDE KATTINTVA!

A könyvről mondták:

“Mintha összegyúrnánk A dolog című filmet A halál angyalával… gyönyörűen megírt és különösen emberi stílusban. Ennes előállhat ezután bármivel, én biztosan el fogom olvasni.”
Gillian Flynn

“Csodálatos továbbgondolása a gótikus science fictionnek, szédítően okos és atmoszférikus mű. Képzeld el az Üvöltő szeleket… férgekkel!”
Tamsyn Muir

“Elképesztően akrobatikus nyelvezetével olyan világot épít, ami több titkot tartalmaz, mint amennyit az emberi test elbír.”
Cassandra Khaw

“Aprólékos és meglepő világépítés. Gyilkos próza. Olyan groteszk biológiai elképzelések, amikkel még sosem találkoztam. Ha valaha is töprengtetek azon, hogy mi történne, ha David Cronenberg és Edgar Allen Poe egymásba botlana egy parazitológiai konferencián, akkor íme a válasz.”
Peter Watts

“Nem hittem volna, hogy képes még könyv újat mutatni nekem. Azt hittem, hogy mindent olvastam és láttam már, de a Piócát semmihez nem tudom hasonlítani.”
Tade Thompson
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2024