Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Puskás musical az Erkel Színházban!

2020.08.10 kovacsad

Puskás musical az Erkel Színházban!

Veréb Tamás, Fehér Tibor, Szabó P. Szilveszter, Szerednyey Béla, Gubik Petra, Nagy Sándor, Ember Márk és számos művész színpadra lép a Puskás musical 2020-as augusztusi előbemutatóján az Erkel Színházban!

Puskás Ferencről írt musicalt a Macskafogó musicalt is jegyző trió Galambos Attila, Szente Vajk és Juhász Levente. A Puskás musical előbemutatóját 2020. augusztus 20-án Budapesten az Erkel Színházban tartják, míg a nagy bemutatót 5000 néző előtt jövőre tartják meg.

Az előadás főszerepeiben a legendás focisták szerepeiben Puskás Ferencet Veréb Tamás, Czibor Zoltánt Ember Márk, Zakariás Józsefet Pásztor Ádám, Bozsik Józsefet Fehér Tibor, Grosics Gyulát Berettyán Nándor, Kocsis Sándort Cseh Dávid Péter, Lantos Mihályt Kovács Richárd, Hidegkúti Nándort Solner Dániel, Budai Lászlót Illés Zoltán, Buzánszky Jenőz Baranya Dávid alakítja majd, további szerepekben látható lesz még Szabó P. Szilveszter, Nagy Sándor, Gubik Petra, Náray Erika, Brabás-Kiss Zoltán, Harsányi Levente, Nagy Balázs, Szerednyey Béla, Kovács Gyorpár és Cseke Péter is színpadra lép.

A Puskás musical Szente Vajk rendezésében Turi Lajos Péter koreográfiájával lesz látható!

Az elődás történetéről:

1937. Magyarország. Rongylabda hull az égből a színpadra. Pattog a földön, egy tízéves gyermek állítja meg a mozgását. Majd újabb labdák hullanak, és hirtelen tizenegy gyermek áll előttünk. A későbbi, legendás Aranycsapat tagjai, akik ekkor még nem tudják, de meg fogják változtatni Magyarország sporttörténelmét. Közülük is kitűnik két srác: Bozsik és Puskás. Bozsik betöltötte a tizenkettőt, így a Kispesti AC leigazolja őt a kölyökcsapatába. Puskás ezt hallva akcióba lendül és addig könyörög a klub intézőjének, amíg hamis igazolással, Kovács Miklós néven be nem veszik őt is a csapatba. Most már mind a ketten a Kispest játékosai. Elhatározzák, hogy örökre barátok maradnak, bármi történjék is. 

Kirobban a második világháború, Budapestet bombázzák. A srácok időközben felnőttek, Puskás és Bozsik immár a Kispest nagy csapatának a tagjai. 

Máris 1945 nyarán járunk, Öcsi levelet kap. Válogatott lesz mindössze tizennyolc évesen. A mérkőzés 12. perce hozza el a fordulópontot: Puskás megszerzi első gólját a válogatottban. 

Ez egyúttal az előadás 12. perce is, és hol vagyunk még az olyan kiemelkedő eseményektől, mint az 1952-es helsinki olimpia, ahol az Aranycsapat összeállt, vagy a Wembley Stadionban lezajlott mérkőzés, az évszázad meccse, azaz a legendás 6:3. Az előadás mindezeket természetesen megmutatja, ugyanúgy, ahogy az 1954-es vébé döntőjét, aminek elvesztése közrejátszhatott két évvel később a forradalom kirobbanásában. A darab végére eljutunk egészen 1960-ig, amikor Puskás immár spanyol mezben négy gól lő Glasgow-ban a BEK-döntőn, és ezzel ma is élő rekordot állít fel.

• István, a király az Operettszínházban - Jegyek itt!
• István, a király koncert 2020-ban a Tokaji Fesztiválkatlanban - Jegyek itt!
• A Szépség és a Szörnyeteg 2023-ban az Operettszínházban - Jegyek itt!
• A Diótörő balett 2023-ban is látható az Operettszínházban - Jegyek itt!
• West Side Story musical Szegeden 2021-ben - Jegyek és szereplők itt!
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2024