Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

RÁNKI DEZSŐ, KLUKON EDIT ÉS RÁNKI FÜLÖP háromzongorás Bach-hangversenye Köveskálon - Jegyek itt!

2015.04.01 kovacsad

 RÁNKI DEZSŐ, KLUKON EDIT ÉS RÁNKI FÜLÖP háromzongorás Bach-hangversenye Köveskálon - Jegyek itt!

A Varnus Xavér Balatoni Zenei Fesztivál keretein belül 2015. augusztus 8-án kerül megrendezésre Köveskálon a Református Templomban RÁNKI DEZSŐ, KLUKON EDIT ÉS RÁNKI FÜLÖP háromzongorás Bach-hangversenye.

Zenei tanulmányait Domokos Kingánál és Máthé Kláránál kezdte, majd a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán folytatta, ahol 1973-ban szerzett diplomát Kadosa Pál és Rados Ferenc növendékeként. Még tanulóévei alatt, 1969-ben, tizennyolc évesen nyerte el a Zwickaui Nemzetközi Schumann Verseny I. díját, ez idő óta koncertezik világszerte.

Rendszeresen fellépett Európa legtöbb országában, több ízben Észak- és Dél-Amerikában és 2-3 évente Japánban. Játszott többek között a Berlini Filharmonikusokkal, a Londoni Filharmonikusokkal, az amszterdami Concertgebouw zenekarával, a párizsi Orchestre Nationallal, a tokiói NHK zenekarával, és számos neves karmesterrel, többek között Solti Györggyel, Végh Sándorral, Lorin Mazellel és Zubin Mehtával.

Jelentős szerepet játszik életében a kamarazene. Több, mint két évtizede itthon és külföldön egyaránt rendszeresen koncertezik feleségével, Klukon Edittel, eljátszották a négykezes, illetve kétzongorás irodalom legnagyobb részét. Lemezre vették Satie Socrate-jának kétzongorás és Liszt Via Crucis-ának négykezes változatát.

Ránki Dezső számos elismerésben részesült, 1973-ban Liszt-díjat, 1978-ban és 2008-ban Kossuth-díjat, 1988-ban Bartók-Pásztory-díjat kapott. 1984-ben Érdemes Művész, 1990-ben Kiváló Művész lett. 2005-ben Prima Primissima Díjat, 2007-ben pedig Magyar Művészetért Díjat nyert.
 

A Varnus Xavér Balatoni Zenei Fesztivál keretein belül 2015. augusztus 8-án kerül megrendezésre Köveskálon a Református Templomban RÁNKI DEZSŐ, KLUKON EDIT ÉS RÁNKI FÜLÖP háromzongorás Bach-hangversenye. A koncertre már árulják a jegyeket! Jegyvásárláshoz kattintson ide!

A fesztiválon számos orgona és jazzkoncert is hallható lesz, sőt Törőcsik Mari is fellép. Részltek lentebb a kapcsolódó cikkekben.

 

• Törőcsik Mari és Érdi Tamás estje a Köveskáli Református Templomban - ...
• Varnus Xavér Balatoni Zenei Fesztivál 2015-ben Köveskálon - Jegyek és ...
• Tabán Fesztivál 2015
• Szarvasi Vízi Színház 2015 - Műsor és jegyek itt!
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2022