Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Sasvári Sándor „állati" szerepben Szolnoki Péter és Moravetz Levente zenés darabjában

2023.08.09 kovacsad

Sasvári Sándor „állati

Az Omega a csődör zenés előadás a Belvárosi Színházban lesz látható. Szolnoki Péter a tőle már megszokott sokszínű dallamvilággal tette teljessé az előadást. Moravetz Levente, az „Örömlányok végnapjai" vagy a „Közjegyző az emeleten" írója és rendezője sem hagyta ki a komikus helyzeteket - gondolunk itt a csavaros szituációkra, vagy a nézőknek szánt poénbombákra.

A lóval való foglalkozás és közelség nagyon pozitív hatással lehet az emberek érzelmi és mentális jólétére. Nyilván jól tudja ezt a darab írója, Moravetz Levente, aki maga is remek lovas hírében áll, akárcsak a Jászai-díjas Sasvári Sándor. Utóbbi, a kiváló színész, aki kitűnően lovagol, ám az Omega a csődör  zenés előadásban - budapesti bemutató szeptember 30. Belvárosi Színház -  ő maga a „ló". Mellette a Lindával befutott Görbe Nóra, ezen kívül Koós Réka, Szerednyey Béla vagy Weil Róbert gondoskodik a jó hangulatról. De fontos szerepet kap a tinédzserkorú, de máris szép reményekkel kecsegtető tehetségű Jobbágy Elmira is.
Fotó: Perczel Adrienn
Az Omega (bármilyen utalás a népszerű magyar együttesre csak a véletlen műve, amúgy az Omega egy közkedvelt versenylónév) – a csődör zenés előadás, egy versenyzés-ből „kiöregedett" ló (Sasvári Sándor) története, aki egyik napról a másikra a méntelepen találja magát, ahol a megözvegyült csődörösné (Görbe Nóra) mindent megmozgat, hogy ország-világnak bebizonyítsa, hasonlóan jól ért a lovak szaporításához, mint egykori férje. Hiába hoz-zák azonban a szebbnél szebb kancákat fedeztetésre, a csődör mindenáron versenyezni akar. János, aki bejáratos a méntelepre (Szerednyey Béla és/vagy Weil Róbert), megpróbálja hasznos tanácsokkal ellátni hősünket, de hiába. A csődörösné unokája, Lilike (Jobbágy Elmira, aki az Operaház gyermekkarának tagja, (és szerepelt az Ég tartja a Földet musicalben valamint az Egri csillagok musicalben), még fel is olvas Omegának arról, hogy mi is lenne a teendője, de semmi... Egészen addig, amíg meg nem érkezik Dolly, a csinos kanca (Koós Réka), aki... na de, ne spoilerezzünk, legyen valami izgalmas és kellemes is a végére! Az előadásból minden kiderül. 

A budapesti előadásokra ide kattintva vásárolhattok jegyet!

Fotó: Perczel Adrienn
Főszereplők:
Sasvári Sándor, Koós Réka,  Weil Róbert, Jobbágy Elmira, Szerednyey Béla, Görbe Nóra
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2024