Söndörgő koncert 2021-ben Budapesten a Városmajorban Sebestyén Mártával - Jegyek itt!

Kelt: 2021.03.17 kovacsad

Söndörgő koncert 2021-ben Budapesten a Városmajorban Sebestyén Mártával - Jegyek itt! A Söndörgő koncertje 2021. augusztus 13-án Budapesten a Városmajori Szabadtéri Színpadon kerül megrendezére. Közreműködik Sebestyén Márta! Jegyek itt!

Hosszú idő után ismét Magyarországon, a Városmajori Szabadtéri Színpadon lép fel az Európa-szerte egyik legnépszerűbb magyarországi zenekar, a Söndörgő. A koncert további különlegessége, hogy egy világhírű magyar népdalénekes, Sebestyén Márta csatlakozik hozzájuk.

A Söndörgő nem egy átlagos balkáni banda. Az Eredics testvérek által a 90-es évek közepén alapított együttes a rézfúvósok vagy hegedűk használata helyett a tambura köré épült – igazi tambura zenekar. Ehhez hozzáadunk fúvós hangszereket, harmonikát, dobokat és máris megvan a Söndörgő hangzás.  Az öt zenész húsz felé ágazó hangszeres lehetőségei a zenei folyamatokat meghatározó hangszer- és hangszínváltozásokon keresztül, a műfajban szokatlan, egyedi világot teremtenek.

A Söndörgő zenekar játékát hallgatva hamar kihallatszik, hogy egészen más, mint a hagyományos hegedű által vezetett magyar népzenei együttesek. Amit a Söndörgő ragyogóan ötvöz, az a hagyományok tisztelete, az innováció iránti vágy és a tüzes megállíthatatlan virtuozitás. Az együttes ezt a kevéssé ismert balkáni hagyományt kutatja, feldolgozásokat és saját alkotásokat hoz létre.

A Söndörgő koncertje 2021. augusztus 13-án Budapesten a Városmajori Szabadtéri Színpadon kerül megrendezére.

Jegyárak és jegyvásárlás itt!

Ezen a koncerten hosszú idő után újra nem más, mint a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas, magyar népdalénekes, előadóművész, hazánk igazi kulturális nagykövete, Sebestyén Márta csatlakozik hozzájuk.

A méltán világhírű művész, aki a legrangosabb koncerttermeket töltötte meg hangjával azon kevés magyarországi előadóművészek közé tartozik, aki változások és változtatások nélkül a tradicionális magyar kultúrát képviseli itthon és világszerte. Sebestyén Márta minden magyarországi díjat megkapott, amit egy művész elnyerhet.

Megosztás:


 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK