Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Szent László népi rockopera Izsákon - Jegyek és szereplők itt!

2021.05.20 kovacsad

Szent László népi rockopera Izsákon - Jegyek és szereplők itt!

A Szent László, a lovagkirály népi rockopera 2021. július 9-én Izsákon a Fogathajtó Pályán kerül bemutatásra. Jegyek itt!

A történet szerint Laczfi Endre, - Lajos király egyik legjobb hadvezére - elindul a tatár ellen, Moldva vidékére, de seregei kevésbé bírják a számlálhatatlan tatárt, így Szent Lászlóhoz imádkozik. Történetünk fő misztikuma abban rejlik, hogy maga Szent László, halála után mintegy 300 évvel, a jól ismert legenda szerint kel életre. A mongolok ellen vívott csata harmadnapján, a döntő ütközetben kilépve kőkoporsójából, gyönyörű érclovával, hatalmas csatabárdjával, győzelemre segíti az igencsak megfogyatkozott létszámú, vesztésre álló székely sereget. Szelleme, jobban mondva szellemisége végig kíséri történetünket, megmutatva a ma emberének, ki is volt Isten “legnagyobb harcosa”.

Laczfi Endre kegyelmet gyakorol a levert tatár sereg felett, és a döntés jogával ruházza fel őket. Vajon sikerül meggyőznie a mongol vezért, hogy vegyék fel a keresztet? Legendák hosszú sorával próbálja jó útra terelni a pogány foglyokat. édőszentünk, Szent László szelleme ma is velünk él, üzenve, a magyar nép nem tűr idegen hatalmat, mindig erős és szilárd nép marad. Örökre az ő védelme alatt állunk.

Nincs csodálatosabb és nemesebb feladat, mint e legendát életre hívni és történelmünk dicső pillanatait e varázslatos király történetein keresztül bemutatni. A produkció tulajdonképpen egy nagyszabású, a középkori lovagi tornák hangulatát idéző, nagy kosztümös népi rockopera. A küldetésünk, hogy megismertessük a nézőkkel azokat a legendás történelmi hőseinket, akinek valamilyen módon kapcsolatuk volt a lóhoz, a magyarok mitikus állatához.

A Szent László, a lovagkirály népi rockopera 2021. július 9-én Izsákon a Fogathajtó Pályán kerül bemutatásra. 

Jegyárak és jegyvásárlás itt!

Szereposztás:

SZENT LÁSZLÓ................... Pintér Tibor
LACZFI ENDRE.................... Mohácsi Márk
ILONA, László szerelme....... Ilyés Jenifer
SÁRA, Laczfi felesége.......... Pápai Kíra
RÓZA, szakácsnő................. Papadimitriu Athina/Ambrus Izabella
ATLAMOS............................. Gazdik Dávid
LAJOS KIRÁLY..................... Bencze Sándor
JÁNOS BARÁT..................... Csizmadia Ákos
FUTÁR.................................. Sipos Balázs

Alkotók:

Rendező: Pintér Tibor
Író: Deák - Lőrincz Andrea
Zeneszerző: Mészáros László
Koreográfus: Ifj. Nádasdy András
Kosztüm: Csaba Krisztina, Szász Alexandra, Reményi Lili
Díszlet: Takaró Áron, Bak Zoltán
Technikai vezető: Bódi Csaba

továbbá közreműködik a Nemzeti Lovas Színház tánckara és lovasai, valamint a Kiskunhalasi Lovasbandérium és az izsáki Sárfehér Néptáncegyüttes.

A rendezvény, a hatályos kormányrendelet értelmében kizárólag védettségi igazolvánnyal, 18 éven aluli személyek esetében védettségi igazolvánnyal rendelkező kísérővel látogatható. 

A védettségi igazolvány, az azon feltüntetett személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány bemutatásával együtt érvényes, mely a belépéskor ellenőrzésre kerül.

A rendezvényen maszk használata nem kötelező. A rendezvény területére esernyő nem hozható be, kérjük egyéb esővédő ruházat alkalmazását.

• István, a király koncert 2021-ben Budapesten a Sportarénában - Jegyek itt!
• István, a király 2021-ben a Fertőrákosi barlangban! Jegyek itt!Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2021