Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Városligeti Ballon kilátó - Jegyárak itt!

2022.04.26 MTI

Városligeti Ballon kilátó - Jegyárak itt!

Május 1-jétől várja a közönséget a városligeti Mimóza-dombon, az egykori sörsátor helyén létrejött Ballon kilátó. A ligeti Ballon kilátó szélcsendes időben 150 méter magasságba repül fel akár 30 főnyi, 6 évesnél idősebb utassal. A ballon mintegy 5 perc alatt éri el a 150 méteres maximális magasságát, ugyanennyi időt tölt el a levegőben, és szintén 5 percnyi idő alatt tér vissza a felszínre.

A Ballon kilátó a járványhelyzet után újrainduló budapesti és magyarországi turizmus szimbóluma - mondta el a létesítmény keddi sajtóbemutatóján Városliget Zrt. vezérigazgatója.

Gyorgyevics Benedek emlékeztetett arra, hogy a beruházás a Városliget megújítási programjába illeszkedik: a Mimóza-domb területe a nagyjátszótér, a kutyás élményparkok, a sportpályák és az eddigi parkrészek világszintű megújítását követően kelt új életre.

Több mint 10 ezer négyzetméternyi zöldfelület újult meg a korábban itt állt, óriási sörsátor helyén, a hőlégballon felszállóhelye mellett pedig mosdó és kávézó is létesült - közölte.  Závodszky Zoltán, a BallonKilátó Zrt. vezérigazgatója hozzátette, az Aérophile a cég kérésére, Szinyei Merse Pál híres festményének mintájára gyártotta le a városligeti hőlégballont.
A francia gyártó ballonjai világszerte 37 országában működnek, évente több millió embert utaztatva a legnagyobb biztonságban - jegyezte meg Závodszky Zoltán. Mint hozzáfűzte azonban, ilyen kilátást más ballonból nem élvezhet a közönség, hiszen a Városliget fölé emelkedve egész Budapest panorámája az utasok elé tárul.

A ligeti Ballon kilátó szélcsendes időben 150 méter magasságba repül fel akár 30 főnyi, 6 évesnél idősebb utassal. A ballon mintegy 5 perc alatt éri el a 150 méteres maximális magasságát, ugyanennyi időt tölt el a levegőben, és szintén 5 percnyi idő alatt tér vissza a felszínre.

Az eszköz egy talajhoz rögzített, héliummal töltött hőlégballon, amely egyfajta szabadtéri liftként működik majd, tehát nem hagyja el a Mimóza-dombot - közölte a vezérigazgató.

A ballon tervezésekor kiemelt hangsúlyt fektettek a biztonsági előírások betartására: a rendszer szélsebesség- és iránymérővel, környezetihőmérséklet-mérővel, kupolanyomás-jelzővel és töltőgázhőmérséklet-mérővel is rendelkezik, az eszköz csak a megfelelő időjárási körülmények között emelkedik fel - hangsúlyozták az üzemeltetők.
Fotó:MTI/Balogh Zoltán
Forrás: MTI
Jegyárak és információk:
A vendégek többfajta jegytípus közül is választhatnak. Így repülhetnek napközben szikrázó napsütésben de akár az éjszakai jeggyel a kivilágított fővárost is megnézhetik.
Az egész hőlégballon bérelhető privát utazásra, lánykérésre, fotózásra vagy közös céges élményre. A ballon erős szél esetén nem száll fel, de így is van az évben mintegy 250 nap, amikor a szolgáltatás működik majd.

Jegyárak (2022. május 1-december 31):
Felnőttjegy: 7.000 Ft
Napnyugtajegy: 15.000 Ft
Gyerekjegy (6-14 év között, csak felnőtt kíséretében): 5.000 Ft
Családi jegy ( 2 felnőtt és 2 gyerek, minden további gyerek +3.000 Ft): 20.000 Ft
Privát repülés (időjárástól függően, 15-30 fő): 200.000 Ft
További érdekességek:

• Vízi cirkuszi show jön 2022-ben a Fővárosi Nagycirkuszba - Jegyek a Rain ...
• Macskafogó tűzfal készült Budapesten! Képek és cím itt!
• INGYENES VR és digitális élményközpont nyílt Budapesten!
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2023