Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Városligeti Gyermeknap 2023 - INGYENES programok és térkép itt!

2023.05.25 Kovács Gergely

Városligeti Gyermeknap 2023 - INGYENES programok és térkép itt!

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat 2023. május 27-én és 28-án szervezi meg a Városligeti Gyermeknapot. Két színpadon és több mint 40 helyszínen lesznek gyerek- és családi programok.

Két színpadon és több mint 40 helyszínen lesznek gyerek- és családi programok.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat 2023. május 27-én és 28-án szervezi meg a Városligeti Gyermeknapot. Két színpadon és több mint 40 helyszínen lesznek gyerek- és családi programok. A Szolgálat célkitűzése idén sem változott: a rosszabb anyagi körülmények között élők is színvonalas, kulturált programokon vehessenek részt, és önfeledten szórakozhassanak, sportolhassanak, tanulhassanak, belépődíj fizetése nélkül. Sok családnak erre egész évben csak itt nyílik alkalma. Köszönjük a rendezvény fő támogatóinak, hogy ebben a csodaszép környezetben tarthatjuk meg a gyerekek ünnepét: OTP Bank, Liget Budapest, Belügyminisztérium, E.ON, Civil Biztonsági Szolgálat, Hungast, Penny Magyarország, Telekom, Waberer’s International Nyrt. 

Gyermekmentő Nagyszínpadán mindkét nap neves művészek, zenészek és más fellépők várják az érdeklődőket változatos, minden korosztályt megszólító programokkal. Fellép például Malek Andi és az Eszement Meseband, valamint Varga Viktor.

Népszerű musical- és operettrészleteket hallhatunk Szendi Szilvi, Siménfalvy Ágota és Laki Péter előadásában, jön a Zabszalma zenekar, a Budapesti Operettszínház pedig zenés gyerekműsorral készül Polyák Lilla, Füredi Nikolett, Siménfalvy Ágota, Cseh Dávid Péter és Boldizsár Tamás közreműködésével.

A gyerekek kedvence biztosan ez program lesz. Ugyanis 1 napra INGYENES a ballon a Városligetben. Részletek itt!


Sportszigeten nemcsak sportbemutatókat láthatnak a gyerekek, hanem maguk is kipróbálhatnak hét sportágat: ezek a vízilabda, a kézilabda, a kosárlabda, az ökölvívás, a horgászat, a vívás és az asztalitenisz. Szombaton 11 órától Szívós Márton vízilabda világbajnok, 13 órától pedig Gergely István kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó mutatja be a gyerekeknek, hogyan kell biztos kézzel fogni a vízilabdát. Szombaton és vasárnap 10 és 12 óra között érkezik a korábbi klasszis kézilabdázó, Tóth Tímea, aki a helyes kézilabda dobótechnikát gyakorolja majd a gyerekekkel. Vasárnap pedig Erdei ’Madár’ Zsolt profi ökölvívó világbajnok avatja be a fiatalokat a sportág rejtelmeibe.

Biztonságos Internet Sátorban a biztonságosabb internethasználat témakörébe tartozó számítógépes játékkal, kvízzel, vetélkedőkkel, hasznos tanácsokkal, előadásokkal és persze ajándékokkal várjuk a kisebbeket és nagyobbakat. A programban részt vesz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala,  a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség, a Quadron Kibervédelmi Zrt., a Telekom, az NMHH, a BRFK, a Fortix Consulting Kft. és a WITSEC Egyesület.

FÉLÁRON FAGYIZHATUNK! Nem csak a gyerekek! Igaz ez nem Gyermeknapon lesz, hanem később. Csatlakozz az eseményhez, hogy NE maradj le róla!

A Nemzetek Utcája és az ott felállított színpad a rendezvény egyik leglátogatottabb helyszíne szokott lenni, ahol számos, Budapesten akkreditált nagykövetség és kulturális intézet várja vasárnap a különböző kultúrák, népszokások és hagyományok iránt érdeklődőket. A programon idén rekordszámú, 22 ország vesz részt. A Nemzetek Utcája színpadán nyolc kiállító ország előadói, tánccsoportjai, zenészei, együttesei mutatják be műsorukat.

Kíváncsi vagy, hogyan lehet ló segítségével sérült gyermekeket gyógyítani, fejleszteni? A terápiás lovaglás és a különféle lovassportok megismerésének kiváló lehetőségét nyújtja a Magyar Lovasterápia Szövetség vasárnapi programja. Játékos vetélkedők és gyerekfoglalkozások várják az érdeklődőket és az állatbarátokat! 11.00 és 15.00 órai kezdettel lovasbemutatóval is készülnek!

Néprajzi Múzeum is szuper családi programot kínál: Hipp-Hopp! Ugrás Mesegalaxisba című interaktív előadásaikra várják a családokat május 28-án, vasárnap 10.30, 12:00, és 14.00 órai kezdettel. Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráció: muzeumpedagogia@neprajz.hu

Ezenkívül lesz nindzsa akadálypálya, focikupa, de kitelepül a Gyermekmentő fogászati busza és nőgyógyászati szűrőkamionja is. Több helyszínen nyílik lehetőség a gyerekek számára az alkotásra. Dolgozhatnak például bőrrel, gipsszel, festhetnek, rajzolhatnak, színezhetnek.

Térkép:
Mindezeken túl vásárosok és kereskedők várják különleges portékáikkal a látogatókat.

A szervezők a programváltozás jogát fenntartják.
További érdekes programok:

• Gyereknap 2023 - Ingyenes programok!
• Ez a 15 legnépszerűbb musical hazánkban!
• Motorcsónakázz a Rákóczi téri metró állomás melletti tavon! INGYENES program!
• Gyermeknapi Villamoskarnevál!
• Mém Múzeum nyílt Budapesten! Lovagolj te is a mémen!
• Vasárnapig INGYENESEN nézhető meg a Macskafogó mindkét része!
• A Fagylalt napja 2023
• Újra vár a Margitszigeti Zenélő Szökőkút 2023 nyarán!
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2024