Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Virágot Algernonnak a Játékszínben - Jegyek és szereposztás itt!

2015.10.28 kovacsad

Virágot Algernonnak a Játékszínben - Jegyek és szereposztás itt!

2015 októberétől a Játékszínben Szervét Tibor, Benedek Miklós, Lévay Viktória és Nagy Sándor főszereplésével lesz látható a Virágot Algernonnak című előadás.

Daniel Keyes legendás műve a Virágot Algernonnak című mű kerül bemutatásra a Játékszínben. A Virágot Algernonnakból számos színpadi feldolgozás és film is készült már. 

2015 októberétől a Játékszínben Szervét Tibor, Benedek Miklós, Lévay Viktória és Nagy Sándor főszereplésével lesz látható az előadás.

Jegyárak és jegyvásárlás itt!

Algernon különleges egér: ugyanazon az agyműtéten esett át, mint a főhős, Charlie, és ettől valóságos egérzseni lett, logikusan tud tájékozódni bonyolult labirintusokban. Charlie hasonlóan járt: harminckét éves koráig kedves ám gyengeelméjű fiatalember volt, a műtét után rohamos szellemi fejlődésen ment át, szivacsként itta magába a műveltséget és a tudományt, intelligenciahányadosa messze felülmúlta a zseniszintet. Sajnos, az eredmény sem nála, sem Algernonnál nem lehet tartós: amikor Charlie észrevette Algernon hanyatlását, kutatásaival maga bizonyította be, hogy a visszaesés törvényszerű, és minél magasabb az időközben elért szellemi szint, annál rohamosabb a végromlás.

A szerző a pszichológia professzora – meggyőzően bizonyítja, hogy a puszta intelligencia nem minden, hiába lesz Charlie zseniális, érzelmi-szociológiai vonatkozásában személyisége még sokáig visszamaradt. Továbbá, hogy a gyöngeelméjű is ember, s az, hogy embertársai kinevetik, rossz tréfákat űznek vele, és bolondot csinálnak belőle – méltatlan, aljas, embertelen dolog.

Szereposztás:

Charlie Gordon SZERVÉT TIBOR
Alice Kinian LÉVAY VIKTÓRIA
Nemur professzor BENEDEK MIKLÓS
Dr. Joe Strauss NAGY SÁNDOR
Anya ZSURZS KATI
Gina SZŐLŐSKEI TÍMEA

• Lear király Alföldi Róbert rendezésében a Radnóti Színházban - Jegyek ...
• Virágot Algernonnak musical a Budapesti Operettszínház Raktárszínházában ...
• Daniel Keyes: Virágot Algernonnak - Vásárlás itt!Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2022