Volt egyszer egy Csepel Művek - INGYENES audióséta!

Kelt: 2017.09.16 Kovács Gergely

Volt egyszer egy Csepel Művek - INGYENES audióséta! Ingyenes audióséta és beszélgetés vasárnap a Csepel Művekben. A holland-magyar Space színházi társulat és a PocketGuide által létrehozott hangjáték, archív felvételek, filmhíradó részletek és egykori dolgozókkal készült interjúk segítségével teszi hallhatóvá, láthatóvá, szinte tapinthatóvá a múltat.

Walk&Talk: audióséta és beszélgetés vasárnap a Csepel Művekben

Gombostű, töltényhüvely, mázas serpenyő, nyugati exportra gyártott harckocsi: működésének több mint 120 éve alatt megszámlálhatatlan tárgy készült a Csepel Művek üzemeiben. Az egykori gyártelepet ismerhetik meg az érdeklődők szeptember 17-én, vasárnap 18 órától egy izgalmas audióséta és beszélgetés keretében. A kétórás Walk & Talk Csepel című program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 

A PLACCC Fesztivál szervezői és művészei évek óta vissza-visszatérnek a Csepel Művek területére, amely az egyik legizgalmasabb poszt-indusztriális városrész Budapesten. A PLACCC City Conversations című rendezvénysorozat keretében ezúttal 2017. szeptember 17-én (vasárnap) 18.00 és 20.00 óra között egy ingyenes audiósétára és egy beszélgetésre invitálják az érdeklődőket. 

„Gombostű, töltényhüvely, mázas serpenyő, nyugati exportra gyártott harckocsi: működésének több mint 120 éve alatt megszámlálhatatlan tárgy készült a Csepel Művek üzemeiben. A gyáróriás fénykorában 35 ezer ember koptatta macskaköves belső főútjait. De milyenek voltak a hétköznapok? Mit láthattak a gyereknapi ünnepségen a legkisebbek? Mi történt a kohászbrigád beavatási szertartásain?

A holland-magyar Space színházi társulat és a PocketGuide által létrehozott hangjáték, archív felvételek, filmhíradó részletek és egykori dolgozókkal készült interjúk segítségével teszi hallhatóvá, láthatóvá, szinte tapinthatóvá a múltat. A Volt egyszer egy Csepel Művek egy olyan múzeum, amelyet könnyedén zsebre tehetünk. A mobilalkalmazás a művészet, a történelem, a technológia és a személyes visszaemlékezések metszéspontjában születő helyspecifikus színházi élményt kínál kicsiknek és nagyoknak, csepelieknek és olyanoknak is, akik még sosem jártak a Csepel Művekben.” 

A sétát követően beszélgetésre kerül sor a Csepel Művek bejáratánál található Arany Palacsintázóban. A beszélgetés résztvevői: Lakner Antal képzőművész és Makkai Dániel közösségi játéktervező, akik rendszeresen alkotnak a Cspeel Művekben. A beszélgetés vezetője Ránki Júlia újságíró, a Tilos Rádió Utcarádió című műsorának szerkesztő-műsorvezetője. 

A Walk&Talk Csepel című program célja, hogy egy adott helyszínt a séta során egy művészeti alkotás segítségével más szemmel láttassa, majd egy beszélgetés keretében az adott helyszín és a művészet kapcsolatáról indítson beszélgetést. 

Csatlakozz ha szereted az INGYENES programokat!


Időpont: 2017. szeptember 17.(vasárnap) 18.00-20.00 
találkozóhely: Csepel Művek főbejárata, 1211 Budapest, Gyepsor u. 1.
séta: SPACE (HU / NL): Volt egyszer egy Csepel Művek (audióséta)
moderátor: Ránki Júlia újságíró, Utcarádió (Tilos Rádió)
beszélgetőtársak: Lakner Antal (Téreltérítés Munkacsoport), Makkai Dániel (közösségi játéktervező)
beszélgetés helyszíne: Arany Palacsintázó, 1211 Budapest, Színesfém u. 27.

JELENTKEZÉS!
A programon való részvétel ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges:  

Regisztráció itt: https://www.eventbrite.com/e/walktalk-az-utcaradioval-tilos-radio-placcc-city-conversations-tickets-37784453317 

A program a PLACCC City Conversations rendezvénysorozat része.  

Ne hagyd ki a cikk alatti kapcsolódó híreket sem, ahol például
Bormoziról is olvashatsz! Illetve nyereményjátékainkat is érdemes megnézni a JÁTÉK menüben!

Ha nem akarsz lemaradni a hasonlóan jó programokról, akkor csatlakozz a Programajánló oldalhoz!

Megosztás:Kapcsolódó hírek:

The Illusionists 2018-ban Budapesten a Tüskecsarnokban - Jegyek itt!
A The Illusionists – Direct from Broadway produkció Budapesten a Tüskecsarnokban 2018. május első hetében több alkalommal is látható lesz. A világ legjobb bűvészei és illuzionistái Budapesten! Jegyek már kaphataók!
Álomkísérlet a Füvészkertben! Ne hagyd ki! VIDEÓ és jegyek itt!
Ne hagyd ki ezt a különleges élményt. A Sleeping Beauty Project: Dream Experiment egy élményközpontú produkció, ahol a közönség tagjai vezetett altatásban, álom és ébrenlét határán barangolnak a fantáziavilágban. Légy része az álomtúrának! ...
Felnőtt JátszóParty Budán az Elevenparkban! Csak 18 év felett! NYERJ 2 JEGYET!
2 új különlegességgel várja Magyarország legnagyobb beltéri játszóháza a kikapcsolódni, szórakozni vágyó felnőtteket! 2017. szeptember 28-án újra várja a felnőtteket. Estére csak a felnőtteké lesz a játszóház!
Árkád Game a PlayIT szervezőitől! INGYENES!
Árkád Game címmel 2017. szeptemberében a PlayIT szervezőivel karöltve egy különleges kikapcsolódást biztosítanak számotokra.
Festés közben szórakozni vagy fordítva! Elindult a PaintCocktail Junior! Próbáld ki INGYEN!
A PaintCocktail Junior kreatív szórakozás 10-17 éves gyerekeknek, ahol megtapasztalják: festeni mindenki tud!
Ekkor avatják a Bud Spencer szobrot Budapesten!
Tasnádi Szandra szobrászművész egész alakos, 5/4-es méretű bronzból készült Bud Spencer szobra hamarosan Budapesten kap helyet!
Pál utcai fiúk musical a Vígszínházban!
A Pál utcai fiúk musical a Vígszínházban!
Bormozi nyílt Magyarországon!
Megnyílt az első bormozi Magyarországon. Borozás a vászon előtt a dél-balatoni Kristinus Borbirtok bormozijában, a Vinocinoban.

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK